PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Güncel Traktör Satış Rakamları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="wallace22" data-source="post: 1468110" data-attributes="member: 52795"><p>Ocak 2024 traktör üretim adedi 6.278</p><p>Ocak 2025 traktör üretim adedi 3.846 </p><p>Geçen yıla göre bu yıl ocak ayında %38,7 daha az traktör üretilmiş.</p><p></p><p>Ocak ayında 1.101 adet traktör ihracatı gerçekleşmiş. </p><p></p><p>Ayda ortalama 4 bin adet traktör üretilirse yılda 48-50 bin adet demek 2019 dan beri en düşük üretim adedi demektir.</p><p></p><p>2023 yılında toplam 77.901 adet traktör satılmış, </p><p>2024 yılında toplam 63.546 adet satılmış.</p><p>2023 e göre 2024 te satışlar %18,4 azalmış.</p><p></p><p>Özetle bu yıl traktör pazarı küçülecek gibi görünüyor. </p><p>Çiftçinin alım gücü günden güne azalıyor </p><p>Ayni model traktör vevya ekipmanı 5-6 yıl önce örneğin 100 ton buğdaya alıyorsan şu an min 200 ton buğday lazım.</p><p>Maliyetler, ürün satış fiyatından çok daha fazla artıyor. Kredi finansman maliyeti artıyor.</p><p>Hava şartlarında belirsizlik, kuraklık ve doğal afetler artarak devam ediyor.</p><p>Özetle çiftçilik günden güne zorlaşıyor.</p><p>Böyle bir belirsizlik ortamında çiftçi ancak ayakta kalabilirken, traktör almak öncelikler arasında olmuyor maalesef</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wallace22, post: 1468110, member: 52795"] Ocak 2024 traktör üretim adedi 6.278 Ocak 2025 traktör üretim adedi 3.846 Geçen yıla göre bu yıl ocak ayında %38,7 daha az traktör üretilmiş. Ocak ayında 1.101 adet traktör ihracatı gerçekleşmiş. Ayda ortalama 4 bin adet traktör üretilirse yılda 48-50 bin adet demek 2019 dan beri en düşük üretim adedi demektir. 2023 yılında toplam 77.901 adet traktör satılmış, 2024 yılında toplam 63.546 adet satılmış. 2023 e göre 2024 te satışlar %18,4 azalmış. Özetle bu yıl traktör pazarı küçülecek gibi görünüyor. Çiftçinin alım gücü günden güne azalıyor Ayni model traktör vevya ekipmanı 5-6 yıl önce örneğin 100 ton buğdaya alıyorsan şu an min 200 ton buğday lazım. Maliyetler, ürün satış fiyatından çok daha fazla artıyor. Kredi finansman maliyeti artıyor. Hava şartlarında belirsizlik, kuraklık ve doğal afetler artarak devam ediyor. Özetle çiftçilik günden güne zorlaşıyor. Böyle bir belirsizlik ortamında çiftçi ancak ayakta kalabilirken, traktör almak öncelikler arasında olmuyor maalesef [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Güncel Traktör Satış Rakamları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt