PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Haberlerdeki Amca
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ilkertetik" data-source="post: 1206874" data-attributes="member: 47737"><p>Pancar üreten arkadaşlar bilir!</p><p></p><p>Polar diye bişey var. Ortalama 16 polar 210 tl tonu</p><p></p><p>Aynı tarla aynı tohum aynı gün söküm aynı silo.</p><p></p><p>1. Tır 13 polar</p><p>2. 15</p><p>3.12</p><p>4.16</p><p>5.18</p><p>6.14</p><p>...</p><p>Vs. Afyon şeker de yıl sonu ortalaması 16 polara denk getirdiler [emoji23]</p><p></p><p>Dedimya aynı silo aynı tarla diye</p><p></p><p>Adapazarı şeker fabrikasına giden tırlar</p><p></p><p>1. 21</p><p>2. 19</p><p>3. 17</p><p>4.21</p><p>5. 20</p><p>..</p><p>Burda ortalamada 19.78 denk geldi ki, arada bi tır var şeker örneğini 3 defa ölçmüşler 22 üzeri sayılmadığı için 21 yazılmış.</p><p></p><p>16 polar olunca 210 tl</p><p></p><p>20 polar olunca 260 tl</p><p></p><p>Arada 50 tl fark var 500 ton pancarda 25 bintl eder ki bu zaten bana kalacak kar.</p><p></p><p>Şimdi devlette sıra almak ölüm zulum eziyet.</p><p></p><p>Kotam var 800 ton tam 2 ay gönderneyle uğraşıyon.</p><p></p><p>Yok eğer yükleme makinasına versen hepsini bir günde alıyo ama onada tonda 5 tl para kesiyo.</p><p></p><p>Ben elbette özelleşmesini istemem. Fakat kimse kusura bakmasın ne kadar kabiliyetsiz vasıfsız torpilli elaman varsa hep devlette bu tür işletmelerde.</p><p></p><p>Ya paramı almak için tam 110 gündür bekliyom.</p><p></p><p>Kayseri 12. Ayda verdi. Özel olmasına ragmen tonunu 220 den ödedi.</p><p></p><p>Ben devlette hakkım olanı alamıyosam kimse kusura bakmasın.</p><p></p><p></p><p>Eger fabrikaları koruyucu şekilde kanunla özelleştirilirse ben karşı çıkmam olmasınıda isterim.</p><p></p><p>En azından adam akıllı iş yürür.</p><p></p><p>Bi mevzu daha var onuda yazayım.</p><p></p><p>Adamın kamyonu var. Aynı zamanda fabrikada memur ücretide 3700 küsürdü.</p><p>Adam amcasının oğluna 1750 lira verip kendi yerine çalıştırıyo kendide fabrikaya pancar çekiyo [emoji1].</p><p></p><p>Yahu hangi özel firmada bunu yapabilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ilkertetik, post: 1206874, member: 47737"] Pancar üreten arkadaşlar bilir! Polar diye bişey var. Ortalama 16 polar 210 tl tonu Aynı tarla aynı tohum aynı gün söküm aynı silo. 1. Tır 13 polar 2. 15 3.12 4.16 5.18 6.14 ... Vs. Afyon şeker de yıl sonu ortalaması 16 polara denk getirdiler [emoji23] Dedimya aynı silo aynı tarla diye Adapazarı şeker fabrikasına giden tırlar 1. 21 2. 19 3. 17 4.21 5. 20 .. Burda ortalamada 19.78 denk geldi ki, arada bi tır var şeker örneğini 3 defa ölçmüşler 22 üzeri sayılmadığı için 21 yazılmış. 16 polar olunca 210 tl 20 polar olunca 260 tl Arada 50 tl fark var 500 ton pancarda 25 bintl eder ki bu zaten bana kalacak kar. Şimdi devlette sıra almak ölüm zulum eziyet. Kotam var 800 ton tam 2 ay gönderneyle uğraşıyon. Yok eğer yükleme makinasına versen hepsini bir günde alıyo ama onada tonda 5 tl para kesiyo. Ben elbette özelleşmesini istemem. Fakat kimse kusura bakmasın ne kadar kabiliyetsiz vasıfsız torpilli elaman varsa hep devlette bu tür işletmelerde. Ya paramı almak için tam 110 gündür bekliyom. Kayseri 12. Ayda verdi. Özel olmasına ragmen tonunu 220 den ödedi. Ben devlette hakkım olanı alamıyosam kimse kusura bakmasın. Eger fabrikaları koruyucu şekilde kanunla özelleştirilirse ben karşı çıkmam olmasınıda isterim. En azından adam akıllı iş yürür. Bi mevzu daha var onuda yazayım. Adamın kamyonu var. Aynı zamanda fabrikada memur ücretide 3700 küsürdü. Adam amcasının oğluna 1750 lira verip kendi yerine çalıştırıyo kendide fabrikaya pancar çekiyo [emoji1]. Yahu hangi özel firmada bunu yapabilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Haberlerdeki Amca
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt