bu resim almanya berlin yakınlarında bir yer google earth tanöylesine ekran resmi aldığım bir yer adamlarda ne araziler var tabi alırlar 300 400 hp lik traktörler devasa biçerdöverler 22 24 sıralı sılaj makinaları 30 40 tonluk remorkalr biz ise 80 90 hp lik traktörler 120 hp alsak bile büyük geliyor
çif sıralı sılaj makinası bile yetiyor 10 tonluk remorku alsak büyük mü olur küçü mü olur hesapları yaparız
sadece bir tarla 690 dekar ve etrafında böyle yüzlerce binlerce böyle tarlalar var ve hiç bir şekilde rampa eğim yükselti ne derseniz diyin hiç biri yok ve rakım sadece 146 metreler ile ölçülüyo ben bundan sonra tarıma hiç bir şekilde yatırım yapmayı düşünmüyorum buraları gördükten sonra tarla almak için bizim oralarda para vermek akıl karı değilmiş...bizim oraların rakımı en düşük ter 1650 mt
vah halimize vah birde en pahalı mazot bizde en çok zamazingo bizde çks adı altında tarlalaların vergsi bizde kdv adı altında aldıkları tarım alet ve ekipmanlarının en ağırı bizde vah bize bize vah boşa sallıyoz kürekleri ağlayasım var
bu devlete öok küfür edesim var ama etmiyorum bizim vatanımız cennet miş o yüzden küfür edilmez bu devlete cennet vatanda bize cehennem yaşatıyorlar daha ne olsun cehennemide gördük burası cennetse resimdeki gibi yerler neresidr acaba cennetinde mertebeleri var ya hani demmekki biz en alt mertebedeyiz..bizimkisi cennet ise cehennem neresi acaba ....