PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
HALKIN FAKİRLEŞMESİ DEVAM EDİYOR
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="giray" data-source="post: 1426982" data-attributes="member: 29552"><p>Fakirleşmek yiyecek ekmek bulamamak alamamak manasına gelmiyor. Mevcut iktidar sürekli bu algıyı yapıyor burda da bazı arkadaşlar benzer şeyleri söylüyor nedense? "Benzin istasyonlarında kuyruklar markette kuyruklar var bunlar bolluk kuyruğu zenginlik kuyruğu" deniyor. </p><p>Sizce de mi böyle? Çiftçi olarak bizler her zamlar öncesi neden yakıt alma kaygısındayız? Yada keşke harman sonu en az bir yıllık yakıtı keşke alsaydık diyoruz? Benzer durum gübre ilaç ve hatta lüks gibi söylenen traktör ve ekipman içinde geçerli. Cevap açık değil mi maliyetleri olabildiğince azaltmak istememiz? Peki neden bu kaygı içinde üretim sezonu geçiriyoruz? Ben kendimce Bi kaç cevap yazabilirim mesela ürettiğimiz ürün maliyetler karşısında yeterli değeri bulabilecek mi? " Dünya fiyatı üstünde fiyat verdik" denilip bir kaç ay içinde kur ve enflasyon karşında benim elime geçen para pul haline gelicek mi? " Paramız var ki alıyoruz" Diyenlerin ithalat sopasıyla kendi çiftçisini korkutmasına yıllarca müsaade edilmedi mi? 6500 TL ton fiyatıyla dışarıdan buğday almak hala mı tatlı? </p><p>Şehirde yaşayanların kuyruktaki hallerine ne demeli ya? " Kapıcısında bile lüks araba var" öylemiydi bu ifade? E öyle ise benzin kuyruğu olur tabi efendim. " Bak avrupaya amerikaya market rafları boş boş" 2 yağ gemisi gelemiyor diye çok korktuk aman ses çıkarma TMO ucuz yağ verir 2-3 lira raflar dolu görünür kuruklar bolluk kuyruğu olur efendim. </p><p>Sizler karın tokluğuna yaşamı insanlara zenginlik bolluk gibi gösteriyorsunuz. Az kazançlarıyla neyi daha ucuza alabilirim düşüncesinde oluşlarını varlık kuyruğu olarak gösteriyorsunuz.</p><p>Ama fakirleşmek demek başka bir şey öyle ki mesela çiftçiyiz ya ordan başlayalım üretim sürekliliğimiz sekteye uğramasıdır fakirleşmek daha çok borçlanmak, elimizden arazimizin gitmesi tarımsal ekipman yenilenmemesi, hayvansal varlığın maliyetler yüzünden azalması, tarımsal verimliliğin girdi maliyetlerinden dolayı azalması gibi etmenler ve neticede para kazanamayan üreticinin üretimden çıkması " yapamayan bıraksın" diyen sözde milliyetçi arkadaşlara da selam olsun bu arada. </p><p>Üretim de ki bu fakirleşme ne gibi sorunlar doğrur peki? Şehirde nüfüs, işsizlik, artan gıda fiyatları, konut talebi, artan kira fiyatı, ve artan krediler, borçlanan insanlar. Ve Fakirleşme şehirli için hiç bir tasarruf yapamamaktir. Borç un altında boğulmaktır, karın tokluğuna yaşamaya çalışmaktır ve kendinden sonraki nesle hiç bir şey bırakamamaktır. Bu ne demek biliyor musunuz köle köle büyüttü demektir. " Bizden sonrası tufan" diyorlar gözü açılacak halkın ama iş işten geçti diyor yani.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="giray, post: 1426982, member: 29552"] Fakirleşmek yiyecek ekmek bulamamak alamamak manasına gelmiyor. Mevcut iktidar sürekli bu algıyı yapıyor burda da bazı arkadaşlar benzer şeyleri söylüyor nedense? "Benzin istasyonlarında kuyruklar markette kuyruklar var bunlar bolluk kuyruğu zenginlik kuyruğu" deniyor. Sizce de mi böyle? Çiftçi olarak bizler her zamlar öncesi neden yakıt alma kaygısındayız? Yada keşke harman sonu en az bir yıllık yakıtı keşke alsaydık diyoruz? Benzer durum gübre ilaç ve hatta lüks gibi söylenen traktör ve ekipman içinde geçerli. Cevap açık değil mi maliyetleri olabildiğince azaltmak istememiz? Peki neden bu kaygı içinde üretim sezonu geçiriyoruz? Ben kendimce Bi kaç cevap yazabilirim mesela ürettiğimiz ürün maliyetler karşısında yeterli değeri bulabilecek mi? " Dünya fiyatı üstünde fiyat verdik" denilip bir kaç ay içinde kur ve enflasyon karşında benim elime geçen para pul haline gelicek mi? " Paramız var ki alıyoruz" Diyenlerin ithalat sopasıyla kendi çiftçisini korkutmasına yıllarca müsaade edilmedi mi? 6500 TL ton fiyatıyla dışarıdan buğday almak hala mı tatlı? Şehirde yaşayanların kuyruktaki hallerine ne demeli ya? " Kapıcısında bile lüks araba var" öylemiydi bu ifade? E öyle ise benzin kuyruğu olur tabi efendim. " Bak avrupaya amerikaya market rafları boş boş" 2 yağ gemisi gelemiyor diye çok korktuk aman ses çıkarma TMO ucuz yağ verir 2-3 lira raflar dolu görünür kuruklar bolluk kuyruğu olur efendim. Sizler karın tokluğuna yaşamı insanlara zenginlik bolluk gibi gösteriyorsunuz. Az kazançlarıyla neyi daha ucuza alabilirim düşüncesinde oluşlarını varlık kuyruğu olarak gösteriyorsunuz. Ama fakirleşmek demek başka bir şey öyle ki mesela çiftçiyiz ya ordan başlayalım üretim sürekliliğimiz sekteye uğramasıdır fakirleşmek daha çok borçlanmak, elimizden arazimizin gitmesi tarımsal ekipman yenilenmemesi, hayvansal varlığın maliyetler yüzünden azalması, tarımsal verimliliğin girdi maliyetlerinden dolayı azalması gibi etmenler ve neticede para kazanamayan üreticinin üretimden çıkması " yapamayan bıraksın" diyen sözde milliyetçi arkadaşlara da selam olsun bu arada. Üretim de ki bu fakirleşme ne gibi sorunlar doğrur peki? Şehirde nüfüs, işsizlik, artan gıda fiyatları, konut talebi, artan kira fiyatı, ve artan krediler, borçlanan insanlar. Ve Fakirleşme şehirli için hiç bir tasarruf yapamamaktir. Borç un altında boğulmaktır, karın tokluğuna yaşamaya çalışmaktır ve kendinden sonraki nesle hiç bir şey bırakamamaktır. Bu ne demek biliyor musunuz köle köle büyüttü demektir. " Bizden sonrası tufan" diyorlar gözü açılacak halkın ama iş işten geçti diyor yani. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
HALKIN FAKİRLEŞMESİ DEVAM EDİYOR
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt