Bu soru birazda sizin bütçenizle ve ihtiyacınızla doğrudan alakalı
Ben şimdiye dek 2 marka kullandım Bunlar ASUS ve LENOVO(IBM) idi.2 sininde ayrı ayrı memnun olduğum yanları var
Asus'u 2 yıl kullandım 2 yılda -hor kullandığım için- perte çıktı 2 yıl içinde garantiden 3 defa değiştirildi(satış sonrasına gerçekten çok teşekkür ediyorum)
Değişimin ilki kırılan ekran menteşesi yüzündendi 15 gün servisten gelmeyince aynı modelin yenisini gönderdiler 1 yıl yeni gelen pcyi sorunsuz kullandım fakat 2. yıldan itibaren ekran kartına bağlı aşırı ışınma sorunu yüzünden 2 defa daha komple pc değişimi yapıldı son gönderdikleri dikiş tutmuştu onuda düşürüp kırınca elimden çıkarttım Laptoptan pek yüzüm gülmeyince iyi bir masaüstü pc topladım fakat sabit pc okuldaki ihtiyaçlarıma cevap vermeyince tekrardan laptop ihtiyacım doğdu iyi bir masaüstü pc sahibi olmam ve laptop'ımı sadece okulda sunum yapmak için kullanacak olduğumdan dolayı hiçbir ekstra özelliği-ekran kartı dahil- bulunmayan bir model ararken tesadüfen Lenovo markasını aldım 5 yıl oldu hala sorunsuz kullanıyorum hatta Asus'a göre çok daha fazla düşürmeme rağmen hiçbir sorun yaşatmadı...
Sonuç olarak Lenovodan da Asustan da almayın diyeceğim bir şikayetim yok yinede çok yaygın kullanılmasından(en azından benim etrafımda) ve satış sonrasında beni mağdur etmediği için Asus diyorum...
Bence laptop alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta işletim sistemi gereksinimleri şöyleki bugün bütün laptoplar ve diğer bilgisayarlar windowsun en son sürümüyle beraber gelir ve siz gidip giriş seviyesi(düşük ram ve işlemci kapasiteli) bir laptop aldığınızda o bilgisayar kasım kasım kasılır ve iş yapamaz hale gelirsiniz ve tek çareniz benim gibi mevcut windovs sürümünü silip yerine Windows XP kurmak olur buda herkesin kabulleneceği birşey değildir heleki şu zamanda malum windows 10 heryerde(en son 10 çıkmıştı diye hatırlıyorum

) kısaca demem o ki ihtiyacınız giriş seviyesi bile olsa bir seviye üst bir laptop alın sonradan uğraşmayın...
2.en önemli nokta pil kapasitesi...
3.önemli nokta laptoplarda bulunan çoğu abuk-sabuk özelliğe ihtiyacınız yok(ev kullanıcıları için) adı farklı gelen özelliklerin olduğu bir model gördüğünüzde araştırın ihtiyacınız olmayan özelliklere bi ton para vermeyin...
4.UNUTMAYIN!
-Özellik ne kadar artarsa pille çalışma süresi o kadar kısalır...
-"En son bu model çıkmış onu alayım" teknolojide yeri olmayan bir terimdir,zira o gün için son model olan belki 1-2 hafta belkide 1 ay sonra çokta yeni model olmayacak...
Umarım yardımcı olabilmişimdir.Yeni bilgisayarınız şimdiden hayırlı olsun...