PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Sulama Ekipmanları
Hangi sulama sistemi kullaniyorsunuz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="unsal" data-source="post: 789117" data-attributes="member: 26025"><p><strong>Ynt: Hangi sulama sistemi kullaniyorsunuz</strong></p><p></p><p>Ben center pivot, tasıma boru yagmurlama ve salma sulama ile sulama yapıyorum. Gelecek yıl ki planlamada center pivotun koseleri için yeraltı damla sulama planlaması var bununla ilgili arge calısmalrım suruyor</p><p> pivot ile ilgili olarak yatırımın donus zamanı 5-10 yol soylenmiş bence bu bolge kosullarına gore degişir</p><p>Benim bılundugum yerde 110 taon/ saatlik kuyu ile ikinci ürün mısır salma sulamada 130-140 dekar alan sulanıyor verim 900-1000 kg/da ben center pivot ile 230 dekar alan ve 1350 kg/ da verim aldım bu rakalmlara gore ben 2 yılda parasını cıkartmış oluyorum. Hem sulanan arazide hem verimde % 50 artıs oldu. İşin gercegi ben ilk planlama yaparkn sadce extra alan arıtısı hesaplamıstım extra verin supriz oldu benim için Sulama ile ilgili yatırımım planlaması yaparken ister damla sulama ister center pivot içğn mevcut sulama sisteminiz ile ne kaadr verim alıyorsunuz bu yeni yatırım yaptıgınız zaman ne kaadr verim hedefliyorsunuz veya ne kadar extra alan sulamayı hedefliyorsunuz bunnüları hesapladıgınızda tahmini yatırımin geri donusmunu hesaplarsanız</p><p>Center pivot ile ilgili extra masraflar yıllık bakım olayı var bana soylenen 3000 saatte motor yaglarının degişmesi gerektigi gunluk olarak uzaktan yagmurlama baslıklarının duzgun calısıp calısmaıgı ve donen aksamalrın greslenmesi seklinde ilk kez yazın kullandım ve simdi bugday için kullanacagım simdiye kadar bakım ile ilgili herhangi birsey yapmadım bugday sulaması baslaerkrn sistemi kntrol edecegim vida somonları tekrar sıkacagım ve yol vermeyi planlıyorum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="unsal, post: 789117, member: 26025"] [b]Ynt: Hangi sulama sistemi kullaniyorsunuz[/b] Ben center pivot, tasıma boru yagmurlama ve salma sulama ile sulama yapıyorum. Gelecek yıl ki planlamada center pivotun koseleri için yeraltı damla sulama planlaması var bununla ilgili arge calısmalrım suruyor pivot ile ilgili olarak yatırımın donus zamanı 5-10 yol soylenmiş bence bu bolge kosullarına gore degişir Benim bılundugum yerde 110 taon/ saatlik kuyu ile ikinci ürün mısır salma sulamada 130-140 dekar alan sulanıyor verim 900-1000 kg/da ben center pivot ile 230 dekar alan ve 1350 kg/ da verim aldım bu rakalmlara gore ben 2 yılda parasını cıkartmış oluyorum. Hem sulanan arazide hem verimde % 50 artıs oldu. İşin gercegi ben ilk planlama yaparkn sadce extra alan arıtısı hesaplamıstım extra verin supriz oldu benim için Sulama ile ilgili yatırımım planlaması yaparken ister damla sulama ister center pivot içğn mevcut sulama sisteminiz ile ne kaadr verim alıyorsunuz bu yeni yatırım yaptıgınız zaman ne kaadr verim hedefliyorsunuz veya ne kadar extra alan sulamayı hedefliyorsunuz bunnüları hesapladıgınızda tahmini yatırımin geri donusmunu hesaplarsanız Center pivot ile ilgili extra masraflar yıllık bakım olayı var bana soylenen 3000 saatte motor yaglarının degişmesi gerektigi gunluk olarak uzaktan yagmurlama baslıklarının duzgun calısıp calısmaıgı ve donen aksamalrın greslenmesi seklinde ilk kez yazın kullandım ve simdi bugday için kullanacagım simdiye kadar bakım ile ilgili herhangi birsey yapmadım bugday sulaması baslaerkrn sistemi kntrol edecegim vida somonları tekrar sıkacagım ve yol vermeyi planlıyorum [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Sulama Ekipmanları
Hangi sulama sistemi kullaniyorsunuz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt