PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Sulama Ekipmanları
Hangi sulama sistemi kullaniyorsunuz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cem.ispir" data-source="post: 790512" data-attributes="member: 51874"><p><strong>Ynt: Hangi sulama sistemi kullaniyorsunuz</strong></p><p></p><p>su anda tasimali sitem borular ile yagmurlama sistemi kullaniyoruz is gucu temini zorlugu, arazi buyuklugu ve malzeme yetersizligi nedeni ile su bulunmasina ragmen yeterli sulama yapamiyoruz. Baharda silaj misir ekimi yapacagiz, silaj icin ozellikle bu sene gibi kurak senelerde bolgemizde sulama daha da onemli olacak. Onceleri yeni sistem olarak damla sulama dusunuyordum, ancak ornegin 100 dekar arazide 5 yil kullanilabilecek bir damla sulamanin ilk yatirim maliyeti, ve her sene kurma toplama maliyeti/isciligi bunun yaninda ornegin az yagis alan senelerde capa oncesi sulama ihtiyaci olabilecegini de dusunerek tamburlu sistem ve buyuk tabanca sistemlerini degerlendirmeye basladim. Tamburlu sistem benim sartlarimda daha kullanisli olabilecek gorunuyor ancak maliyeti yuksek, 50mt yaricapta puskurtebilen buyuk tabanca sistemleri ise tamburlu sistemi karsilayamazsam iscilik ve dagilim homojenitesi acisindan mevcuda gore nispeten kucuk bir yatirimla daha avantajli olacak gibi gorunuyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cem.ispir, post: 790512, member: 51874"] [b]Ynt: Hangi sulama sistemi kullaniyorsunuz[/b] su anda tasimali sitem borular ile yagmurlama sistemi kullaniyoruz is gucu temini zorlugu, arazi buyuklugu ve malzeme yetersizligi nedeni ile su bulunmasina ragmen yeterli sulama yapamiyoruz. Baharda silaj misir ekimi yapacagiz, silaj icin ozellikle bu sene gibi kurak senelerde bolgemizde sulama daha da onemli olacak. Onceleri yeni sistem olarak damla sulama dusunuyordum, ancak ornegin 100 dekar arazide 5 yil kullanilabilecek bir damla sulamanin ilk yatirim maliyeti, ve her sene kurma toplama maliyeti/isciligi bunun yaninda ornegin az yagis alan senelerde capa oncesi sulama ihtiyaci olabilecegini de dusunerek tamburlu sistem ve buyuk tabanca sistemlerini degerlendirmeye basladim. Tamburlu sistem benim sartlarimda daha kullanisli olabilecek gorunuyor ancak maliyeti yuksek, 50mt yaricapta puskurtebilen buyuk tabanca sistemleri ise tamburlu sistemi karsilayamazsam iscilik ve dagilim homojenitesi acisindan mevcuda gore nispeten kucuk bir yatirimla daha avantajli olacak gibi gorunuyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Sulama Ekipmanları
Hangi sulama sistemi kullaniyorsunuz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt