HANGİSİNİ TERCİH EDERSİNİZ???

Abiler traktör alacak olsanız TAFEnin 4x4 olanlarını mı tercih edersiniz ÜNİVERSALın 4x4 modellerini mi?

İkisi de benim gözümde aynı aslında. Ama illa ikisinden biri olacaksa tafe olsun derim. Hiç yoktan masseyle benzer noktaları var. Universal ise 445 universalların en sağlamı diye biliyorum.

İkisindende uzak durmaya çlışırım ama illede alacaksam Üniversalın sarı renklı olanları var hema yapımı arkaları onlar biraz iyi bence

İkisine de hayır. 30-40 bin liraya daha bilindik, piyasa ve yedek parçası sıkıntısız bir markanın çiftçeker modelini tercih edin derim. Mesela Fiat 70-56dt MF 285dt gibi..
Çiftçiyiz sonuçta parayı sokakta bulmuyoruz, taşı toprağı kazıyıp ediniyoruz!..

Abiler alacağımdan değil ben hergün güncel fiyat listesini takip ediyorum sahibinden.com da tafe45 4x4 olanlar ilgimi çekti aslında MF grubundan nefret ederim ama gövdesi dolu kalıplı duruyor. Ağır devir olduğu için çekişi falan da iyidir çiftte çubukta kolay kolay boğulmaz

Ben de baktım siz öyle deyince. 45 hp 4x4 tafe 25 bin. 65 hp universal 4x4 25 bin tl o zaman universal. Fiyat güç olarak bakarsak. Tabi illa bu bütçede aranıyorsa 30 bin TL civarında mis gibi fiatlar var. :)

Çekiş gücü olarak Üniversal 683 ve 643 çok güzel traktör. Yakıtıda normal. Fakat hidrolik sistemi çok zayıf. 2008de iki tane sıfır almıştık. Ön yükleyici kepçe yaptırdık, uygun olmadığı için kullanamadan satıp NewHolland aldık. O günden beri hep NewHolland kullanıyoruz.