PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Harman Sonu Değerlendirmesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Akifİnanç68" data-source="post: 1351449" data-attributes="member: 77558"><p>Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bilim ve emekle benim henüz bulunduğum düşük seviyeyi umarım katlarsınız.</p><p></p><p>İsmail abi, Sinan abi, Yunus abi, Beytullah abi, erkuntçu abim; maalesef ben babamla uzlaşma ümidini yitirdim. Özel hayatımı anlatmak gibi olmasın fakat benim gibi gençlere ideal olsun diye yazıyorum; defalarca bana aynı konuyu farklı zamanlarda sorup, ben araştırdıktan sonra gerekli bilgileri vermeme rağmen halâ bildiğini yapıyor.</p><p></p><p>Mesela pancarda ağustos başından itibaren; mısırda koçan çıkıp,vejetasyonun sonlanıp, generasyonun başladığı zamandan itibaren toprakta azot kalmayacak şekilde gübreleme yapalım, son amonyum sülfatıda bu tarihlere kadar etkisinin bitmesini düşünerek uygun zamanda atalım ki; pancarda yüksek polar, mısırdada gereksiz gübre kullanmayalım diye defalarca istişare ettiğimiz halde dün 2 ton amonyum sülfat yıktırdı. Bana da zorla hem pancara hem mısırın bu suyunda ( daneler neredeyse doldu, bu sondan 2.suyu olacak) atacaksın diyor. Eski traktörler yüzünden bedenim ve sağlığım hem onunun hem benim bir hiç olmuşken, değişime ikna ettiğim halde kafasına esince 1 sene daha idare et, inek alalım diyor; inekler hastalanıp ölünce de 7 aylık emeğim her seneki gibi hiç oluyor. Tam 8 senedir o 1 seneler bitmedi. Daha nice anlaşamadığımız konular...</p><p></p><p>Ben bu şartlarda çalışamam. Zaten yer altı suları da her geçen gün azalıyor. Suyu yetiştireceğiz diye az suluyoruz bir kaç gün sonra mahsüller yanıyor, sezon başından beri 4 yeni kuyu için yaptığımız 40bin lira masrafta uçtu gitti. Dolayısıyla bu saatten sonra köyde gözüm yok.Ama ilerde köye sulama projesi getirirlerse, herşey benim kontrolüme gelecek vaziyete gelirse gelebilirim. Açıkçası kesin iş hayatında hedeflerimde yok, ama bilgi manasında herşeyi bilmek istiyorum. Belki "work and travel" programına katılabilirim diye Ingilizce'ye adadım. Zaten yabancı ülkelere gitmesem bile diğer meslektaşlarımdan 1 adım önde olmam için şart. Konuşacak kimse olmadığı içinde Google Asistan'ın dilini İngilizceye çevirip arada sohbet ediyorum [emoji16]. Elimden geldiğince bitki besleme ve koruma alanında kendimi geliştirmeye çalışacağım, yapabilirdem bitki beslemeden yandal veya çift anadal yapacağım.</p><p></p><p>[USER=54402]@karga[/USER] bence çözüm sadece fungisiti değiştirmek değil. Köyden bir abim arpasına bakmam için çağırmıştı. Sadece "Pyrenopora Teres" belirtileri görüp ona da o aktifli ilaçları tavsiye etmiştim. Onun tarlasındaki arpanında bitki direncini düşük görmüştüm. Priaxor almış ve bu yazın tarla sahibinin komşusundan duydum, "arkandan çok dua etti" dedi. Yani kuruma- ölüm evresinden önce atılırsa arpanın kurtardığını 2 kere tecrübe etmiş olduk. Pülverizatör - holderin içindeki suyun pH'ı, su sertliği, anlık hava sıcaklığı ,hastalık görülür görülmez ilaçlama gibi etkenler illaki etkide farklılık yaratacaktır.</p><p></p><p>Beytullah abi inan meslektaşım olmana çok sevindim. Değerli bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak isterim. Bizlerden esirgeleme [emoji846]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akifİnanç68, post: 1351449, member: 77558"] Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bilim ve emekle benim henüz bulunduğum düşük seviyeyi umarım katlarsınız. İsmail abi, Sinan abi, Yunus abi, Beytullah abi, erkuntçu abim; maalesef ben babamla uzlaşma ümidini yitirdim. Özel hayatımı anlatmak gibi olmasın fakat benim gibi gençlere ideal olsun diye yazıyorum; defalarca bana aynı konuyu farklı zamanlarda sorup, ben araştırdıktan sonra gerekli bilgileri vermeme rağmen halâ bildiğini yapıyor. Mesela pancarda ağustos başından itibaren; mısırda koçan çıkıp,vejetasyonun sonlanıp, generasyonun başladığı zamandan itibaren toprakta azot kalmayacak şekilde gübreleme yapalım, son amonyum sülfatıda bu tarihlere kadar etkisinin bitmesini düşünerek uygun zamanda atalım ki; pancarda yüksek polar, mısırdada gereksiz gübre kullanmayalım diye defalarca istişare ettiğimiz halde dün 2 ton amonyum sülfat yıktırdı. Bana da zorla hem pancara hem mısırın bu suyunda ( daneler neredeyse doldu, bu sondan 2.suyu olacak) atacaksın diyor. Eski traktörler yüzünden bedenim ve sağlığım hem onunun hem benim bir hiç olmuşken, değişime ikna ettiğim halde kafasına esince 1 sene daha idare et, inek alalım diyor; inekler hastalanıp ölünce de 7 aylık emeğim her seneki gibi hiç oluyor. Tam 8 senedir o 1 seneler bitmedi. Daha nice anlaşamadığımız konular... Ben bu şartlarda çalışamam. Zaten yer altı suları da her geçen gün azalıyor. Suyu yetiştireceğiz diye az suluyoruz bir kaç gün sonra mahsüller yanıyor, sezon başından beri 4 yeni kuyu için yaptığımız 40bin lira masrafta uçtu gitti. Dolayısıyla bu saatten sonra köyde gözüm yok.Ama ilerde köye sulama projesi getirirlerse, herşey benim kontrolüme gelecek vaziyete gelirse gelebilirim. Açıkçası kesin iş hayatında hedeflerimde yok, ama bilgi manasında herşeyi bilmek istiyorum. Belki "work and travel" programına katılabilirim diye Ingilizce'ye adadım. Zaten yabancı ülkelere gitmesem bile diğer meslektaşlarımdan 1 adım önde olmam için şart. Konuşacak kimse olmadığı içinde Google Asistan'ın dilini İngilizceye çevirip arada sohbet ediyorum [emoji16]. Elimden geldiğince bitki besleme ve koruma alanında kendimi geliştirmeye çalışacağım, yapabilirdem bitki beslemeden yandal veya çift anadal yapacağım. [USER=54402]@karga[/USER] bence çözüm sadece fungisiti değiştirmek değil. Köyden bir abim arpasına bakmam için çağırmıştı. Sadece "Pyrenopora Teres" belirtileri görüp ona da o aktifli ilaçları tavsiye etmiştim. Onun tarlasındaki arpanında bitki direncini düşük görmüştüm. Priaxor almış ve bu yazın tarla sahibinin komşusundan duydum, "arkandan çok dua etti" dedi. Yani kuruma- ölüm evresinden önce atılırsa arpanın kurtardığını 2 kere tecrübe etmiş olduk. Pülverizatör - holderin içindeki suyun pH'ı, su sertliği, anlık hava sıcaklığı ,hastalık görülür görülmez ilaçlama gibi etkenler illaki etkide farklılık yaratacaktır. Beytullah abi inan meslektaşım olmana çok sevindim. Değerli bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak isterim. Bizlerden esirgeleme [emoji846] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Arpa
Harman Sonu Değerlendirmesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt