PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
hasad mevsimi yaklaşıyor, 2023 de hububat fiyatları ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1450440" data-attributes="member: 59451"><p>Yazdığımdan yanlış analam çıktı galiba, şöyle yazmam gerekirdi.</p><p></p><p>Tritikale buğday değildir.</p><p></p><p>Yem bitkisidir.</p><p></p><p>Yemlik buğday diyorsun ya ondan belirtmek istedim.</p><p></p><p>Buğdaylar ekmeklik olması için belirli değerleri karşılaması gerekir, bu değerleri karşılamazsa yemlik buğday olur.</p><p></p><p>tritikale ekmeklik değerleri olmadığından, Yemliktir zaten.</p><p></p><p>Haa dersinki tritikale buğday ve çavdarın genlerini taşıyan bir bitkidir, bu doğru, ama ne buğday ne çavdardır, tritikale tritikaledir, onunda çeşitleri vardır ben ekmediğimden çeşit isimleri hatırımda değil, tıpkı buğday çeşitleri pehlivan buğdayı, kızıltan buğdayı gibi tritikaleninde çeşitleri var ama hiçbirine buğday denmez, nasılki arpaya çavdara buğday denmez, tritakelyede buğday denmez, yemlik buğday hiç denmez.</p><p></p><p> Arpa arpadır çeşitleri vardır, yulaf yulaftır çeşitleri vardır, buğday bugdaydır çeşitleri vardır, tritikale tritikaledir çeşitleri vardır.</p><p></p><p>Misal yemlik arpa var ama bira yapmak için biralık arpa var, kalitesi belirler bu durumu.</p><p></p><p>Buğdayında makarnalık olanı var ekmeklik olanı var yemlik olanı var, kalitesi belirler, ekmeklik diye ekersin ama eksik bakım bir hata veya hava şartı vs. iyi gitmez kalite düşük kalır ekmek yapılacak kaliteye ulaşmaz yemlik sınıfında olur, mesele bundan ibaret.</p><p></p><p>Ama sen çavdar ekmeğide yaparsın,arpa ekmegide yaparsın, istersen tritikale ekmeğide yaparsın, ama ekmeklik un sanayi günümüzde belirli değerleri karşılayan buğdayı işleyerek ekmeklik unu piyasaya vermek zorunda, yoksa piyasada un satamaz ayakta kalamaz,bu yüzden ekmeklik buğday ile makarnalık buğday bile ayrılır, yemlik değerlerde buğdaydan ekmeklik un yapılmıyor, yaparsanda fırıncılara satamazsın alan olmaz sıkıntı yaşarsın, arz talep meselesi ve bu arz talep son tuketici, fırıncı, imalatçı ve değirmen arasındaki arz taleple oluşuyor, değirmen bunlara istediği unu vermek için kalitesine göre buğdayı işlemek durumunda. Değirmenin un yapmadığı buğdayıda yem sanayisi alır yemde kullanır, tavuk yeminde vs..</p><p></p><p>Yeterlimi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1450440, member: 59451"] Yazdığımdan yanlış analam çıktı galiba, şöyle yazmam gerekirdi. Tritikale buğday değildir. Yem bitkisidir. Yemlik buğday diyorsun ya ondan belirtmek istedim. Buğdaylar ekmeklik olması için belirli değerleri karşılaması gerekir, bu değerleri karşılamazsa yemlik buğday olur. tritikale ekmeklik değerleri olmadığından, Yemliktir zaten. Haa dersinki tritikale buğday ve çavdarın genlerini taşıyan bir bitkidir, bu doğru, ama ne buğday ne çavdardır, tritikale tritikaledir, onunda çeşitleri vardır ben ekmediğimden çeşit isimleri hatırımda değil, tıpkı buğday çeşitleri pehlivan buğdayı, kızıltan buğdayı gibi tritikaleninde çeşitleri var ama hiçbirine buğday denmez, nasılki arpaya çavdara buğday denmez, tritakelyede buğday denmez, yemlik buğday hiç denmez. Arpa arpadır çeşitleri vardır, yulaf yulaftır çeşitleri vardır, buğday bugdaydır çeşitleri vardır, tritikale tritikaledir çeşitleri vardır. Misal yemlik arpa var ama bira yapmak için biralık arpa var, kalitesi belirler bu durumu. Buğdayında makarnalık olanı var ekmeklik olanı var yemlik olanı var, kalitesi belirler, ekmeklik diye ekersin ama eksik bakım bir hata veya hava şartı vs. iyi gitmez kalite düşük kalır ekmek yapılacak kaliteye ulaşmaz yemlik sınıfında olur, mesele bundan ibaret. Ama sen çavdar ekmeğide yaparsın,arpa ekmegide yaparsın, istersen tritikale ekmeğide yaparsın, ama ekmeklik un sanayi günümüzde belirli değerleri karşılayan buğdayı işleyerek ekmeklik unu piyasaya vermek zorunda, yoksa piyasada un satamaz ayakta kalamaz,bu yüzden ekmeklik buğday ile makarnalık buğday bile ayrılır, yemlik değerlerde buğdaydan ekmeklik un yapılmıyor, yaparsanda fırıncılara satamazsın alan olmaz sıkıntı yaşarsın, arz talep meselesi ve bu arz talep son tuketici, fırıncı, imalatçı ve değirmen arasındaki arz taleple oluşuyor, değirmen bunlara istediği unu vermek için kalitesine göre buğdayı işlemek durumunda. Değirmenin un yapmadığı buğdayıda yem sanayisi alır yemde kullanır, tavuk yeminde vs.. Yeterlimi. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
hasad mevsimi yaklaşıyor, 2023 de hububat fiyatları ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt