PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Diğer Bahçe Bitkileri
Hasanağada enginar coşkusu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 710333" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>Hasanağada enginar coşkusu</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>3 Haziran 2013</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Hasanağada enginar coşkusu</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türkiyede enginar üzerine yapılan tek festival olan ve Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 7incisi düzenlenen Hasanağa Enginar Festivali coşkulu görüntülere sahne oldu.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Dünyanın en kaliteli enginarlarının yetiştirildiği Hasanağa bu yıl 7.nci kez enginar festivaline ev sahipliği yaptı. Geleneksel hale gelen festivalde bu yıl da renkli görüntüler yaşandı. Yöre halkının yanı sıra Bursalıların da yoğun ilgi gösterdiği 7.nci Hasanağa Enginar Festivalinde stantlar kurularak vatandaşların dünyanın en iyi enginarlarını satın almaları sağlandı. En İyi Enginar Üreticisi ve En Leziz Enginar Yemeği yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi. En İyi Enginar Üreticisi kategorisinde birinci Kadir Işık, ikinci Üzeyir Aslan, üçüncü de Ahmet Adalı isimli çiftçi seçilirken, jürinin titiz değerlendirmeleri sonucu En Leziz Enginar Yemeği yarışmasında ise enginar tatlısıyla Fatmanur Zeyrek birinci, Şükriye Nalbantoğlu ikinci, Neşe Erken de üçüncü oldu.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>KÜLTÜR ÇOK ÖNEMLİ</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türkiyede enginar üzerine yapılan tek festivalin Hasanağada yapıldığına dikkati çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Biz Nilüfer Belediyesi olarak her yörenin kültürünü, geleneğini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Burada tarımı da güçlendirmeye, ürün yelpazesini artırmaya önem veriyoruz. En azından kendi bölgemizdeki tarımsal üretimin korunarak devam etmesi için çaba gösteriyoruz. Yıllardır tarım ve hayvancılık alanında envanter güncelleme çalışmaları yapıyoruz dedi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>KALBİN EN İYİ DOSTU</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Nilüfer Belediyesi olarak Hasanağaya değer katan enginarı tanıtmak için 7 yıldır festival düzenlendiğini kaydeden Bozbey, Sağlık açısından da son derece yararlı olan bu ürünün üretim ağıtını genişletmek istiyoruz. Ben yaz-kış hemen her hafta mutlaka enginar yerim. Çok büyük yararı olduğunu biliyorum, soframdan da eksik etmiyorum diye konuştu.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 710333, member: 41641"] [color=blue][b]Hasanağada enginar coşkusu 3 Haziran 2013 Hasanağada enginar coşkusu Türkiyede enginar üzerine yapılan tek festival olan ve Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 7incisi düzenlenen Hasanağa Enginar Festivali coşkulu görüntülere sahne oldu. Dünyanın en kaliteli enginarlarının yetiştirildiği Hasanağa bu yıl 7.nci kez enginar festivaline ev sahipliği yaptı. Geleneksel hale gelen festivalde bu yıl da renkli görüntüler yaşandı. Yöre halkının yanı sıra Bursalıların da yoğun ilgi gösterdiği 7.nci Hasanağa Enginar Festivalinde stantlar kurularak vatandaşların dünyanın en iyi enginarlarını satın almaları sağlandı. En İyi Enginar Üreticisi ve En Leziz Enginar Yemeği yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi. En İyi Enginar Üreticisi kategorisinde birinci Kadir Işık, ikinci Üzeyir Aslan, üçüncü de Ahmet Adalı isimli çiftçi seçilirken, jürinin titiz değerlendirmeleri sonucu En Leziz Enginar Yemeği yarışmasında ise enginar tatlısıyla Fatmanur Zeyrek birinci, Şükriye Nalbantoğlu ikinci, Neşe Erken de üçüncü oldu. KÜLTÜR ÇOK ÖNEMLİ Türkiyede enginar üzerine yapılan tek festivalin Hasanağada yapıldığına dikkati çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Biz Nilüfer Belediyesi olarak her yörenin kültürünü, geleneğini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Burada tarımı da güçlendirmeye, ürün yelpazesini artırmaya önem veriyoruz. En azından kendi bölgemizdeki tarımsal üretimin korunarak devam etmesi için çaba gösteriyoruz. Yıllardır tarım ve hayvancılık alanında envanter güncelleme çalışmaları yapıyoruz dedi. KALBİN EN İYİ DOSTU Nilüfer Belediyesi olarak Hasanağaya değer katan enginarı tanıtmak için 7 yıldır festival düzenlendiğini kaydeden Bozbey, Sağlık açısından da son derece yararlı olan bu ürünün üretim ağıtını genişletmek istiyoruz. Ben yaz-kış hemen her hafta mutlaka enginar yerim. Çok büyük yararı olduğunu biliyorum, soframdan da eksik etmiyorum diye konuştu. [/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Diğer Bahçe Bitkileri
Hasanağada enginar coşkusu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt