PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Hayatımda İlk Defa Traktör Alacağım, Tavsiyelerinizi Bekliyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1413497" data-attributes="member: 59451"><p>Maşallah, hayırlı olsun süper traktörmüş gerçekten güzel..</p><p></p><p> Şanzıman ve hidrolik yağını birlikte kullanıyor, ilk iş yağ seviyesini kontrol edin, yağ eskimiş yada eksik olabilir, uzun zamandır bakılmamış olması kuvvetle muhtemeldir çünkü amca yaşlı, bakım yapamamış olabilir.</p><p></p><p>1-)Yağ eskimemişse tamamlayın gerekli seviyeye kadar yağ koyun, seviye çubuğu vardır bu traktörde yağ seviyesini kontrol çubuğu nerede bilmiyorum.</p><p></p><p> </p><p> 2-) Yağ eskimişse komple yenisiyle değişim yapın, eski yağ pütür pütür olur, haliyle fitreyide tıkar hidrolik sistemin çalışmasını aksatır, kol yavaş inip kalkar vs...</p><p></p><p> Normalde yağ değişiyorsa filtreyide değiştirmek gerekir, yağ eskimemişse 1. adım uygulanır, </p><p></p><p> 2. adım uygulanacaksa yani yağ eskimişse mutlaka filtreyide yenilemeli, fakat filtre yenilemek kolay iş değil bu traktörde, filtre rahatça sökülüp takılabilir şekilde dışarıda değil, koltuğun altındaki şanzıman kovanının içinde, bu modeller böyleymiş. </p><p></p><p></p><p> Sorun şanzıman ve hidrolik filtresinde olmalı, traktörün yağları eskimiş ve filtre tıkanmış, hidrolik indirip kaldırmada sorun oluyor, amca zaten yaşlanmış muhtemelen uzun zamandır bakılmamıştır yağları eskimiş filtreyi tıkamıştır.</p><p></p><p> Birde traktörlerde hidrolik beyni işgörmez olduğunda çift sürme sizin dediğiniz gibi pulluk dalıp dalıp gider,, bu traktörde nasıl bişey var bilmiyorum ama sonuçta filtreyi ve yağları dahi şimdilik siz değiştiremezsiniz, hİç görmediğiniz bilmediğiniz bir şey olduğundan bu işi yapacak bir ustaya götürmelisiniz, filtre değişip yağlar değişince aynı sorun oluyorsa usta zaten anlar başka sorunu varsa onuda halleder, hidrolik basınç kontrol valfi çapak gelmiş tıkalı olabilir yada işgörmez olabilir değişebilir, debriyaja basınca hidrolik kol inmesi diye bişey hiç duymamıştım, yağın azlığından yapıyor olabilir işte bu yüzden duymamışta olabilirim, tarktörde bütün yağ seviyelerini her zaman kontrol edeceksiniz, komple hidrolik pompası değişse ithal pompası 3570 TL yazıyor internette sorguladığımda, ithal basınç kontrol valfide 510 TL,</p><p></p><p> benim görüşüm hidrolik filtresi şanzıman filtresi değişecek sorun kalmayacak,</p><p></p><p> değilse basınç kontrol valfi çapak tıkamış veya işgörmüyor artık ki değişecek,</p><p></p><p> en son komple hidrolik pompa değişimi,</p><p></p><p> bir ustaya götürün, götüremem diyorsanız filtreyi yenisiyle değiştirmeyi deneyin diycem siz yapamazsınız muhtemelen, internette aradım buldum şanzıman ve hidrolik filtresi için sırasıyla koltuğu sökeceksiniz ve üst kapağı sökeceksiniz içinde size bakıyor olacak, filteryi değiştirip kovanın içini komple mazotla temizleyeceksiniz ve kapağı tak yeni yağ koy çalıştır traktörü hidroliğin düzenli çalışıp çalışmadığına bakacaksınız, yada bir ustayı çağırın servis arabasıyla gelsin, gelirkende filtre ve yağ getirsin mutlaka, trakörü yerinizde baksın filtreyi değiştirsin yağları değiştirsin çalıştırıp baksın.</p><p></p><p> Ha ben bu kadar uzun yazdım ama ilk adımda sizin sorunuzu hallolacak belkide, yağı eksikse tamamladığınızda düzenli çalışacaktır kimbilir.</p><p></p><p>Traktör aldıysan kulanacağın zaman marşa basmadan önce işe başlamadan önce ilk iş motor yağına radyötör suyuna bakmayı ihmal etmiyceksin , şanzıman yağı diferansiyel yağı, hidrolik frense yağını hidrolik direksiyon ise yağını seviyelerini kontrol edeceksin ve yağ bozulmadan belirli zaman aralıklarında yenisiyle değiştireceksin, hava filtresini temizleyeceksin, rot başlarına ve neresinde gresörlük varsa yerini öğreneceksin ara ara gres pompasını dayayacaksın gres basacaksınki şıkır şıkır çalışsın, çalışırken seni üzmesin.Tekrar hayırlı olsun işlerinde Allah kolaylık versin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1413497, member: 59451"] Maşallah, hayırlı olsun süper traktörmüş gerçekten güzel.. Şanzıman ve hidrolik yağını birlikte kullanıyor, ilk iş yağ seviyesini kontrol edin, yağ eskimiş yada eksik olabilir, uzun zamandır bakılmamış olması kuvvetle muhtemeldir çünkü amca yaşlı, bakım yapamamış olabilir. 1-)Yağ eskimemişse tamamlayın gerekli seviyeye kadar yağ koyun, seviye çubuğu vardır bu traktörde yağ seviyesini kontrol çubuğu nerede bilmiyorum. 2-) Yağ eskimişse komple yenisiyle değişim yapın, eski yağ pütür pütür olur, haliyle fitreyide tıkar hidrolik sistemin çalışmasını aksatır, kol yavaş inip kalkar vs... Normalde yağ değişiyorsa filtreyide değiştirmek gerekir, yağ eskimemişse 1. adım uygulanır, 2. adım uygulanacaksa yani yağ eskimişse mutlaka filtreyide yenilemeli, fakat filtre yenilemek kolay iş değil bu traktörde, filtre rahatça sökülüp takılabilir şekilde dışarıda değil, koltuğun altındaki şanzıman kovanının içinde, bu modeller böyleymiş. Sorun şanzıman ve hidrolik filtresinde olmalı, traktörün yağları eskimiş ve filtre tıkanmış, hidrolik indirip kaldırmada sorun oluyor, amca zaten yaşlanmış muhtemelen uzun zamandır bakılmamıştır yağları eskimiş filtreyi tıkamıştır. Birde traktörlerde hidrolik beyni işgörmez olduğunda çift sürme sizin dediğiniz gibi pulluk dalıp dalıp gider,, bu traktörde nasıl bişey var bilmiyorum ama sonuçta filtreyi ve yağları dahi şimdilik siz değiştiremezsiniz, hİç görmediğiniz bilmediğiniz bir şey olduğundan bu işi yapacak bir ustaya götürmelisiniz, filtre değişip yağlar değişince aynı sorun oluyorsa usta zaten anlar başka sorunu varsa onuda halleder, hidrolik basınç kontrol valfi çapak gelmiş tıkalı olabilir yada işgörmez olabilir değişebilir, debriyaja basınca hidrolik kol inmesi diye bişey hiç duymamıştım, yağın azlığından yapıyor olabilir işte bu yüzden duymamışta olabilirim, tarktörde bütün yağ seviyelerini her zaman kontrol edeceksiniz, komple hidrolik pompası değişse ithal pompası 3570 TL yazıyor internette sorguladığımda, ithal basınç kontrol valfide 510 TL, benim görüşüm hidrolik filtresi şanzıman filtresi değişecek sorun kalmayacak, değilse basınç kontrol valfi çapak tıkamış veya işgörmüyor artık ki değişecek, en son komple hidrolik pompa değişimi, bir ustaya götürün, götüremem diyorsanız filtreyi yenisiyle değiştirmeyi deneyin diycem siz yapamazsınız muhtemelen, internette aradım buldum şanzıman ve hidrolik filtresi için sırasıyla koltuğu sökeceksiniz ve üst kapağı sökeceksiniz içinde size bakıyor olacak, filteryi değiştirip kovanın içini komple mazotla temizleyeceksiniz ve kapağı tak yeni yağ koy çalıştır traktörü hidroliğin düzenli çalışıp çalışmadığına bakacaksınız, yada bir ustayı çağırın servis arabasıyla gelsin, gelirkende filtre ve yağ getirsin mutlaka, trakörü yerinizde baksın filtreyi değiştirsin yağları değiştirsin çalıştırıp baksın. Ha ben bu kadar uzun yazdım ama ilk adımda sizin sorunuzu hallolacak belkide, yağı eksikse tamamladığınızda düzenli çalışacaktır kimbilir. Traktör aldıysan kulanacağın zaman marşa basmadan önce işe başlamadan önce ilk iş motor yağına radyötör suyuna bakmayı ihmal etmiyceksin , şanzıman yağı diferansiyel yağı, hidrolik frense yağını hidrolik direksiyon ise yağını seviyelerini kontrol edeceksin ve yağ bozulmadan belirli zaman aralıklarında yenisiyle değiştireceksin, hava filtresini temizleyeceksin, rot başlarına ve neresinde gresörlük varsa yerini öğreneceksin ara ara gres pompasını dayayacaksın gres basacaksınki şıkır şıkır çalışsın, çalışırken seni üzmesin.Tekrar hayırlı olsun işlerinde Allah kolaylık versin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Hayatımda İlk Defa Traktör Alacağım, Tavsiyelerinizi Bekliyorum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt