PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Hayatımda İlk Defa Traktör Alacağım, Tavsiyelerinizi Bekliyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mucoti" data-source="post: 1413502" data-attributes="member: 92354"><p>Amin çok teşekkür ederim bu kıymetli bilgiler için. Aslında bakacak olursanız şöyle bir durum var, bu bahsettiğim amcamız bu traktörü eski çocukluk traktörü olduğu için gitmiş aramış bulmuş, 5 yıl önce Tekirdağ’dan almış. Aldığı an, motor yağını, şanzıman yağını filtrelerini vs ne var ne yok ise değiştirmiş. O günden bu güne de ayda 1-2 kez çalıştırıp kendi bahçesinden1-2 tur atıp geri garaja kapatmış. Fakat periyodik olarak çalıştırmayı ihmal etmemiş.</p><p></p><p>Ben aldığımda eve gelirken (sürerek) yarı yolda stop etti, hava yaptı vs derken sorunu buldum. Deponun içinde yosunlar oluşmuş, ve mazot depo musluğunun içinde serçe parmak kalınlığında bir süzgeç var o tamamen tıkanmıştı. Onu temizledim havasını aldım ve çalıştı. Daha sonra depoyu da elimden geldiğince temizledim ve yosunlardan arındırdım şu an bir sorun yok.</p><p></p><p>Sizin dediğiniz hidrolik konusuna gelince bazı sorularım var:</p><p></p><p>1- Aslında hidrolik kolları indir kaldır yapabiliyor. Yani o pulluğu en yukarı da kaldırıyor, en aşağı da indiriyor. Ben kolların nasıl kullanılması gerektiğini bilmiyor olabilir miyim?</p><p></p><p>2- 5 yıl önce değişen yağlar vs. ayda 2-3 saatlik çalıştırma olmasına rağmen değişmeli mi? Seviyeler tamam, hatta bana şanzıman yağını gösterdi bak yeni diye böyle açık kahve rengi (sarı gibi)</p><p></p><p>Bir de [USER=76199]@The_Hoca[/USER] dış gergi zincirlerini göremedim dedi. Evet gittim foto çektim, iç zincirler var ama dış zincirler yok. Bunlar da bu sorunu etkiler mi?</p><p></p><p>Ayrıca bu iç gergi zincirleri olması gerekenden kısa sanırım kolu en yukarı kaldırdığımda o zincirler müsade etmiyor kollar geriliyor, zincirler kopacak kadar geriliyor. Onları da değiştirmeliyim değil mi? </p><p></p><p>Traktörün arkasının ve pullukların fotoğraflarını ekliyorum, yorumlarınızı beklerim.</p><p></p><p>Şimdiden teşekkürler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mucoti, post: 1413502, member: 92354"] Amin çok teşekkür ederim bu kıymetli bilgiler için. Aslında bakacak olursanız şöyle bir durum var, bu bahsettiğim amcamız bu traktörü eski çocukluk traktörü olduğu için gitmiş aramış bulmuş, 5 yıl önce Tekirdağ’dan almış. Aldığı an, motor yağını, şanzıman yağını filtrelerini vs ne var ne yok ise değiştirmiş. O günden bu güne de ayda 1-2 kez çalıştırıp kendi bahçesinden1-2 tur atıp geri garaja kapatmış. Fakat periyodik olarak çalıştırmayı ihmal etmemiş. Ben aldığımda eve gelirken (sürerek) yarı yolda stop etti, hava yaptı vs derken sorunu buldum. Deponun içinde yosunlar oluşmuş, ve mazot depo musluğunun içinde serçe parmak kalınlığında bir süzgeç var o tamamen tıkanmıştı. Onu temizledim havasını aldım ve çalıştı. Daha sonra depoyu da elimden geldiğince temizledim ve yosunlardan arındırdım şu an bir sorun yok. Sizin dediğiniz hidrolik konusuna gelince bazı sorularım var: 1- Aslında hidrolik kolları indir kaldır yapabiliyor. Yani o pulluğu en yukarı da kaldırıyor, en aşağı da indiriyor. Ben kolların nasıl kullanılması gerektiğini bilmiyor olabilir miyim? 2- 5 yıl önce değişen yağlar vs. ayda 2-3 saatlik çalıştırma olmasına rağmen değişmeli mi? Seviyeler tamam, hatta bana şanzıman yağını gösterdi bak yeni diye böyle açık kahve rengi (sarı gibi) Bir de [USER=76199]@The_Hoca[/USER] dış gergi zincirlerini göremedim dedi. Evet gittim foto çektim, iç zincirler var ama dış zincirler yok. Bunlar da bu sorunu etkiler mi? Ayrıca bu iç gergi zincirleri olması gerekenden kısa sanırım kolu en yukarı kaldırdığımda o zincirler müsade etmiyor kollar geriliyor, zincirler kopacak kadar geriliyor. Onları da değiştirmeliyim değil mi? Traktörün arkasının ve pullukların fotoğraflarını ekliyorum, yorumlarınızı beklerim. Şimdiden teşekkürler. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Hayatımda İlk Defa Traktör Alacağım, Tavsiyelerinizi Bekliyorum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt