PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
hayvan varlığı neden azalıyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Legreen" data-source="post: 1433755" data-attributes="member: 88786"><p>Hayvancılık ile uğraşmıyorum ama bu durum birkaç aydır benim de dikkatimi çekti. 35 yıldır çiftçilik yaptığım köyde; yıllardır 2 bin civarında sığır bulunurdu. Bu yıl tarlada iş yaparken, geçen sığır sürüsünün 100 adet bile olmadığını farkettim. Köylülere sordum bunun sebebini; bakmakta zorlandıkları için sattıklarını söylediler. ''Satıp kurtulduk'' havası vardı hepsinde. </p><p></p><p>Düşünün; sadece bizim arazideki sığır sayısı yüzde 95 civarında azalmış. Zaten enflasyon almış başını giderken, gıda tedariğinin bu şekilde gerilemesi; bir o kadar daha gıda enflasyonu anlamına gelir. Hükümet süt fiyatı artmasın diye, mücadele ederken; hayvancılık bitiyor. Hububat fiyatını arttırmamak için de elinden geleni yapacak gibi. </p><p></p><p>Enflasyonun nedeni, süt veya hububat fiyatı değil; bunların üretim maliyetidir. Maliyeti artarken, satış fiyatı yerinde sayan bir ürünü kimse üretmez. Sanırım hükümet, fiyatı artan ürünün üretimini durdurup, piyasadan kaldırarak enflasyonla mücadele etmeyi amaçlıyor. </p><p></p><p>Öyleyse çözüm önerimiz şudur; yurtdışından sığır ithalatı durdurulsun. Bunun yerine, daha ucuz yollu yabani hayvanlar getirilsin ülkeye ve doğaya salınsın. Onları avlayarak beslenme ve giyim ihtiyaçlarımızı karşılarız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Legreen, post: 1433755, member: 88786"] Hayvancılık ile uğraşmıyorum ama bu durum birkaç aydır benim de dikkatimi çekti. 35 yıldır çiftçilik yaptığım köyde; yıllardır 2 bin civarında sığır bulunurdu. Bu yıl tarlada iş yaparken, geçen sığır sürüsünün 100 adet bile olmadığını farkettim. Köylülere sordum bunun sebebini; bakmakta zorlandıkları için sattıklarını söylediler. ''Satıp kurtulduk'' havası vardı hepsinde. Düşünün; sadece bizim arazideki sığır sayısı yüzde 95 civarında azalmış. Zaten enflasyon almış başını giderken, gıda tedariğinin bu şekilde gerilemesi; bir o kadar daha gıda enflasyonu anlamına gelir. Hükümet süt fiyatı artmasın diye, mücadele ederken; hayvancılık bitiyor. Hububat fiyatını arttırmamak için de elinden geleni yapacak gibi. Enflasyonun nedeni, süt veya hububat fiyatı değil; bunların üretim maliyetidir. Maliyeti artarken, satış fiyatı yerinde sayan bir ürünü kimse üretmez. Sanırım hükümet, fiyatı artan ürünün üretimini durdurup, piyasadan kaldırarak enflasyonla mücadele etmeyi amaçlıyor. Öyleyse çözüm önerimiz şudur; yurtdışından sığır ithalatı durdurulsun. Bunun yerine, daha ucuz yollu yabani hayvanlar getirilsin ülkeye ve doğaya salınsın. Onları avlayarak beslenme ve giyim ihtiyaçlarımızı karşılarız. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
hayvan varlığı neden azalıyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt