Ben ortaokul öğrencisiyken elektroliz yapıyordum. Kullanılmış iğne tüplerini tuzlu suya daldırıp içine çıplak bakır tel sokup 12 volt elektrik vererek vay beee sudan oksijen ve hidrojen elde ediyorum diye seviniyor, çıkan az miktarda hidrojeni yakıp keyifleniyordum.
Keşke her şey dediğin kadar basit olsa. Ortaokul öğrencisinin bildiği elektroliz şimdiye kadar çoktan ticarileşirdi. Ben 5 cc lik hidrojen için elektrod ve su değiştirmeye bıkarken bu sistem motora hidrojen verecek he mi? Alman ve Japon mühendisler bunu düşünememişler KOnya sanayi esnafı akıl etmiş. Hidrojeni kısmen de olsa yakıt olarak kullanmak mümkün olsa dünyada dengeler değişir, savaşlar çıkar.
Kardesim ben kimsenin savunucusu degilim
Bende bir takim kimya bilgisine sahibim
Bir zamanlar rontgen banyosu sularindan ons ons gumus elde eden bir sistemim vardi
İste senin burada sıkıstigin gibi tum firmalarda burada sıkısmislar su yada saf su koymaktan...adamlar solusyon olarak sulandirilmis potasyum hidroksit kullaniyorlar fark burada bu adamlarda zamaninda senin bakir cubuk erittigin gibi plaka plaka metal eritmisler suan icin bunu ticari patent geregi soylemem dogru olmaya bilir kullandiklari metali ama sen bakir kullanirken onlar platinyum kullanmislar 10 yillik musterileri var cokca 10 yil dayanmis bir sistem hatta 2003 ten beri neredeyse 15 yil
Gelelim alman ve japon muh lerin durumun farkindaliklarina asagiya link koyuyorum izlersiniz
https://youtu.be/KbyuvnrdJZk
Ben mecburdum kara duman atiyordu muayeneden emisyondan gecemezdim ve 650 tl yi bosada olsa harcayabilicegim bir butcem vardi bir kumar oynadim ve tuttu