PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Hububatta Yaprak Gübrelemesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="FIRTINA19" data-source="post: 1427912" data-attributes="member: 80573"><p>İyi günler tüm Trakkulüp Ailesi yaprak gübrelemesi ile ilgili bir kaç sorum olacaktı;</p><p></p><p>1-) Yaprak gübrelemesinden minimum ne kadar süre sonra yağmur yağarsa gübre yıkanmadan bitki tarafından alınabilir( Yaprak gübrelemesinde dekara; 200 gr çinko sülfat, 200 gr potasyum nitrat, 200 gr magnezyum sülfat, 500 gr 20.20 kompoze gübre ve şelat için 150-200 ml hümik asit kullanacağız).</p><p></p><p>2-) Yukarıda bahsedilen dozlar yaprak gübrelemesi için uygun mu ( kuru tarım rakım 1200-1300 m ve güzel yağışlı bir kış geçirdik.)?</p><p></p><p>3-) Yukarı bahsettiğim yaprak gübrelemesinden sonra bitkinin ekstra ikinci bir üst gübrelemeye ihtiyacı olur mu(bitkinin toprak kaldıracağı elementlerde artış olacağını düşündüğüm için bu soruyu sormak istedim.)?</p><p></p><p>4-) Yeterli zaman olmadığı için ot ilacı ile yaprak gübrelerini birlikte atabilir miyiz( Normalde minimum arada ne kadar süre olması gerekir.)?</p><p></p><p>5-) Ve son olarak bahsettiğim gübreleri şelatlamak için hümik asit ve dozajı uygun mu?</p><p> </p><p>Tecrübeli arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FIRTINA19, post: 1427912, member: 80573"] İyi günler tüm Trakkulüp Ailesi yaprak gübrelemesi ile ilgili bir kaç sorum olacaktı; 1-) Yaprak gübrelemesinden minimum ne kadar süre sonra yağmur yağarsa gübre yıkanmadan bitki tarafından alınabilir( Yaprak gübrelemesinde dekara; 200 gr çinko sülfat, 200 gr potasyum nitrat, 200 gr magnezyum sülfat, 500 gr 20.20 kompoze gübre ve şelat için 150-200 ml hümik asit kullanacağız). 2-) Yukarıda bahsedilen dozlar yaprak gübrelemesi için uygun mu ( kuru tarım rakım 1200-1300 m ve güzel yağışlı bir kış geçirdik.)? 3-) Yukarı bahsettiğim yaprak gübrelemesinden sonra bitkinin ekstra ikinci bir üst gübrelemeye ihtiyacı olur mu(bitkinin toprak kaldıracağı elementlerde artış olacağını düşündüğüm için bu soruyu sormak istedim.)? 4-) Yeterli zaman olmadığı için ot ilacı ile yaprak gübrelerini birlikte atabilir miyiz( Normalde minimum arada ne kadar süre olması gerekir.)? 5-) Ve son olarak bahsettiğim gübreleri şelatlamak için hümik asit ve dozajı uygun mu? Tecrübeli arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Hububatta Yaprak Gübrelemesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt