İç Anadolu'da gübreleme önerisi

Arkadaşlar hepinize selamlar...Malumunuz % 33 AN yasaklandı.Gübre seçimi konusunda kararsızım.

Ekim ayında ektiğimiz buğdaylar yağış azlığı yüzünden henüz çıkmadı.Yerde 10-12 cm kar var.Erken ÜRE gübrelemesi yapmam gerekir mi?Yani çıkmamış buğdaya üre atmak doğru mu?

Her zahmete katlanıp buğdaylar çıkınca 26 CAN atsam bu sefer de açıklamasında yağış az ise atılmamalı içindeki kireç sıkıntı yaşatır diyor.

Nitropower 33 atsam o da bildiğin ÜRE-AS karışımı bir şey pek cazibesini göremedim.

Uzun lafın kısası buğdayı henüz çıkmamış(Çimlenme var toprak altında yüzeye çıkmasa da) kuru tarımla uğraşan birisi olarak ne yapmam gerekiyor?Normalde 20 kg tek seferde 33AN atıyordum.25 kg CAN atsam aynı etkiyi görür mü?

Toprak yapın nasıl kepirse sülfat kara topraksa üre kumsalsa 26 lık 26 lık normal yağış ile eriyor kireç olmasından dolayı toprakta daha çok kalıyor 33 lük gübreye göre aşırı yağışlarda 33 lük yıkalıp gidiyordu

Muzaffer hocam bu yıl 33 satışı olmayınca bende arayış icindeyim.önceki yıllarda ilk posta üre ikincide duruma ve hava şartlarına göre 33 yada sülfat atıyordum.
26 canı bırakalı yıllar oldu ,benim deneyimim 26 can bizim arazilerde faydadan cok zarar veriyor ,atımı gec yıpıpda arkasından yeterli yağış olmadımı bugdayda yakma durumu olabiliyor.
Ben kendim bu yıl nsp olursa tek seferde atcam ,ileriki günlerde buğdayın durumunu gözlemleyip ,en son 15 tatilde köye gittimde durum sizin yazdıgınız gibiydi.
Bu yıl büyük ihtimal sülfat agırlıklı atarım.yeni cıkan gübre konusunda bende kararsızım.

Bizim toprak kirecli ve asit oranı yüksek. Kar kalkınca yağmura denk getirip üre atmayı düşünüyorum. Sonrada iyi bi sıvı gübre. Zaten iç Anadolu da İkinci gubrelemeyi mevsim yetiştirmiyor. İlk gubreye zor yağmur denk getiriyoruz bazen.

Şeytan diyor buğday çıkmadan önce 10 kg üre at sabah donunda öğlen sıcağında erisin karissin toprağa zaten geç çalışıyormuş üre buğday çıkarken işe yarasın. 10 kg da millet baharlığı atarken A. Sülfat atıyım diyorum.

Sonra da Yılmaz Akgün Bey'in verdiği gübreleme tarifi ile yapraktan besleyim diyorum. Demeye diyorum ama emin olamıyorum :D

Şeytan diyor buğday çıkmadan önce 10 kg üre at sabah donunda öğlen sıcağında erisin karissin toprağa zaten geç çalışıyormuş üre buğday çıkarken işe yarasın. 10 kg da millet baharlığı atarken A. Sülfat atıyım diyorum.

Sonra da Yılmaz Akgün Bey'in verdiği gübreleme tarifi ile yapraktan besleyim diyorum. Demeye diyorum ama emin olamıyorum :D

Şeytana uyma ama aklından geçeni yap bence...

Muzaffer hocam varsa imkanın yap bu uygulamayı bence faydasını görürsün . bu yıl bizim buralarda buğdaylar cıkış yapmadan ( kuraklık vs yüzünden) kışa girdi ,inşallah bi aksilik olmaz bahar cıkışı düzenli olur . ürenin bu yıl en belirgin etkisi kardeşlemeye faydası yönünden iyi olur ,ama imkanın varsa 10 kg biraz geckin at derim.
Benim bu yıl ikiye bölüp atmaya zamanım yok o yüzden tek seferde atcam.
Baharın ot ilacıylada doğancanın hümik asitle takviye yaparsan sonuç olarak illaki fark olur kanatindeyim

Muzaffer hocam varsa imkanın yap bu uygulamayı bence faydasını görürsün . bu yıl bizim buralarda buğdaylar cıkış yapmadan ( kuraklık vs yüzünden) kışa girdi ,inşallah bi aksilik olmaz bahar cıkışı düzenli olur . ürenin bu yıl en belirgin etkisi kardeşlemeye faydası yönünden iyi olur ,ama imkanın varsa 10 kg biraz geckin at derim.
Benim bu yıl ikiye bölüp atmaya zamanım yok o yüzden tek seferde atcam.
Baharın ot ilacıylada doğancanın hümik asitle takviye yaparsan sonuç olarak illaki fark olur kanatindeyim

İmkan olur sıkıntı olmaz abi ama daha çıkış yapmadı buğday o yüzden kararsızım. Aklımdan geçen bu başka çözüm bulamıyorum. 25 şubat gibi 10 kg üre, 25 mart gibi 10 kg AS gerisi Allah kerim. Miktarı artırmak da zora giriyor artık her geçen gün zamlanıyor gübre. Bakanlık 33AN gubresini yasaklayinca adam akıllı bir gübreleme tarifi vermeliydi şaştık kaldık

İmkan olur sıkıntı olmaz abi ama daha çıkış yapmadı buğday o yüzden kararsızım. Aklımdan geçen bu başka çözüm bulamıyorum. 25 şubat gibi 10 kg üre, 25 mart gibi 10 kg AS gerisi Allah kerim. Miktarı artırmak da zora giriyor artık her geçen gün zamlanıyor gübre. Bakanlık 33AN gubresini yasaklayinca adam akıllı bir gübreleme tarifi vermeliydi şaştık kaldık
Hava şartları uygun olursa uygula bence. Geçen yıl ben 21 şubatta ilk üreyi attımda buğday yeni sırayı diziyordu ,40 gün sonrada ikinci gübre 33 atmıştım .
İleriki günlerde bi gözlemle buğdayın cıkış ve toprak altındaki durumunu ,üre atacaksanda yağmur öncesini denkle at.