PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
içerde koyunun maliyeti
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Stronger" data-source="post: 1270549" data-attributes="member: 43759"><p>Koyun sayısı ve kuzu sayısı yıl içinde değişiyor. Şuan için 134 koyun + 3 koç mevcut. Günde 2 defa sabah akşam şeklinde yemliyoruz. Ahılın dışında 500 m2 civarı serbest alan var. İsteyen koyun oraya çıkıyor. Yemleme zamanı oraya alıyoruz. Ahılda yemlikleri dolduruyoruz sonra tekrar kapıları acıp serbest bırakıyoruz. Yem tüketimleri hayvanların gebelık durumuna göre degisiyor. Ama excell bir tablo tutuyorum ne kadar neden vermısım ne kadar malıyet olmus diye...</p><p></p><p>Gecen yıl için koyun basına günlük 666 gr saman + 233 gr yem bezelyeli ot + 400 gr proyem + 7,1 gr royal yalama taşı + 12,13 gr tuz</p><p>Hesaplama 1 yıl içinde koyunlara yedirdiklerimin 365 gün ve hayvan sayısına bölümü ile ortalama rakamlardır. gebelik durumuna göre yem mıktarı azalır yada artar ama ortalama bu. Bunun yanında kuzularada yiyebildikleri kadar kuzu büyütme yemi yedirdim.</p><p></p><p>Maliyet herkese göre değişebilir. Çünkü fiyatlar yıl içinde arttı. O zaman ki aldığım yem maliyetleri şimdi geçerli değil. Yem miktarlarını herkes kendi yöresine göre oradaki maliyetler ile hesaplamalı. </p><p></p><p>Kuzu verimine gelince ırk önemli. Bende ortalama %126 civarında oldu. Basitçe koyun başına 1.26 kuzu verimi aldım. Belki düşük gelebilir ama ırk ve bölgeye göre değişir. Şuan için koyun besisi içeride karlı. </p><p></p><p>Hatta bana göre eğer kendi otlatmıyor meraya kendi çıkartmıyorsa çoban tutacağıma içeri yem ile beslemek daha karlı. Bu benim için öyle.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Stronger, post: 1270549, member: 43759"] Koyun sayısı ve kuzu sayısı yıl içinde değişiyor. Şuan için 134 koyun + 3 koç mevcut. Günde 2 defa sabah akşam şeklinde yemliyoruz. Ahılın dışında 500 m2 civarı serbest alan var. İsteyen koyun oraya çıkıyor. Yemleme zamanı oraya alıyoruz. Ahılda yemlikleri dolduruyoruz sonra tekrar kapıları acıp serbest bırakıyoruz. Yem tüketimleri hayvanların gebelık durumuna göre degisiyor. Ama excell bir tablo tutuyorum ne kadar neden vermısım ne kadar malıyet olmus diye... Gecen yıl için koyun basına günlük 666 gr saman + 233 gr yem bezelyeli ot + 400 gr proyem + 7,1 gr royal yalama taşı + 12,13 gr tuz Hesaplama 1 yıl içinde koyunlara yedirdiklerimin 365 gün ve hayvan sayısına bölümü ile ortalama rakamlardır. gebelik durumuna göre yem mıktarı azalır yada artar ama ortalama bu. Bunun yanında kuzularada yiyebildikleri kadar kuzu büyütme yemi yedirdim. Maliyet herkese göre değişebilir. Çünkü fiyatlar yıl içinde arttı. O zaman ki aldığım yem maliyetleri şimdi geçerli değil. Yem miktarlarını herkes kendi yöresine göre oradaki maliyetler ile hesaplamalı. Kuzu verimine gelince ırk önemli. Bende ortalama %126 civarında oldu. Basitçe koyun başına 1.26 kuzu verimi aldım. Belki düşük gelebilir ama ırk ve bölgeye göre değişir. Şuan için koyun besisi içeride karlı. Hatta bana göre eğer kendi otlatmıyor meraya kendi çıkartmıyorsa çoban tutacağıma içeri yem ile beslemek daha karlı. Bu benim için öyle. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
içerde koyunun maliyeti
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt