PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
İlaçlama-Gübreleme Ekipmanları
İLAÇLAMA MAKİNAMIN MEMELERİNİ YENİ SİSTEMLE YENİLEDİM.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1400090" data-attributes="member: 25349"><p>Ben ayarlama sırasında kolaylık olması için bu tablonun bilgisayar ekranından resmini çektim.Ancak düşük basınçta uç verimini dakikada 1400 mlt bulunca ince ayarlara gerek kalmadı.Motor devri 1300 ve 1400 olarak bir kaç vitesteki hızları not etmiştim. Vites 1/3 ve 1350 devir tam geldi .Yani 600 lt depo 20 dekara.İlaçlarıda dekara ne kadar uygulayacaksam 20 dekar için o miktarda depoya koydum.Bence tablodaki milimetrik laboratuvar verilerini tutturmak zor.Tabloyu değil kullandığınız meme tipine göre kendi ölçtüğünüz dakikalık verimi kullanın.Tablo fikir vermesi açısından güzel.Kanat genişliğine göre hesap yapmak için yukardaki resimde yaptığım gibi ölçekli kapla dakikalık ölçüm yapılıp meme sayısı ile çarpılıp dakikalık tüketim bulunur.Traktörün hangi motor devrinde hangi hızı yaptığını bilmek ve deneme sırasında o devirde sabit tutmak (sanki tarlada gidiyormuş gibi) önemli.</p><p>Şu konuda bilgiler var</p><p>[URL unfurl="true"]https://arastirma.tarimorman.gov.tr/zmmae/Belgeler/Kutu%20Men%C3%BC/%C3%A7ift%C3%A7i%20b%C3%BClteni/P%C3%BClverizat%C3%B6rlerin%20Ayar%20ve%20Kalibrasyonu.pdf[/URL]</p><p>kısaca:</p><p>Hızı bulmak için. 100 metreyi işaretleyin, telefonun kronometresini açın.Belirlediğiniz sabit hızda ilk noktadan geçerken başlatıp ikinci noktada durdurun.Not edin.En az 10-15 değişik vites ve motor devrinde deneme yapıp sonuçları not edin.Km göstergesi varsa bu işleme gerek yok,zaten ekranda hız görülür.</p><p></p><p><strong>HIZ İÇİN FORMÜL HIZ</strong>(saatte km)= Metre olarak uzaklık X 3.6 / Saniye olarak zaman</p><p> (mesela 1400 devirde 100 metreyi 65 saniyede geçerseniz hızınz 5.5 km/h tir)</p><p><strong>10 DEKARA ATILAN İLAÇLI SU MİKTARI İÇİN</strong> : <strong>MİKTAR (lt</strong>)= litre olarak bir memenin dakikalık verimi X meme sayısıX600 /metre olarak iş genişliğiX saatteki km olarak hız</p><p>12 metrelik,25 memeli bir makinede,bir memenin dakikalık verimi 1400 mlt ve hız 5.5 km saat ise sonuç 318 (dekara 31.8) lt çıkar.Motor devrinden hızı ayarlayıp dekara 30 a ayarlarsınız.</p><p></p><p>Bunların hepsi bir kaç satte yapılır.Bir kere ayarladıktan sonra artık devamlı kullanılır. Zor gibi görünüyor ama basit.</p><p>Ek:Fungusid ya da herbisite göre uç değiştirmeyi düşünmüyorum.Ancak ilaca göre atmam gereken su miktarı fazla ise o zaman geniş uç takarım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1400090, member: 25349"] Ben ayarlama sırasında kolaylık olması için bu tablonun bilgisayar ekranından resmini çektim.Ancak düşük basınçta uç verimini dakikada 1400 mlt bulunca ince ayarlara gerek kalmadı.Motor devri 1300 ve 1400 olarak bir kaç vitesteki hızları not etmiştim. Vites 1/3 ve 1350 devir tam geldi .Yani 600 lt depo 20 dekara.İlaçlarıda dekara ne kadar uygulayacaksam 20 dekar için o miktarda depoya koydum.Bence tablodaki milimetrik laboratuvar verilerini tutturmak zor.Tabloyu değil kullandığınız meme tipine göre kendi ölçtüğünüz dakikalık verimi kullanın.Tablo fikir vermesi açısından güzel.Kanat genişliğine göre hesap yapmak için yukardaki resimde yaptığım gibi ölçekli kapla dakikalık ölçüm yapılıp meme sayısı ile çarpılıp dakikalık tüketim bulunur.Traktörün hangi motor devrinde hangi hızı yaptığını bilmek ve deneme sırasında o devirde sabit tutmak (sanki tarlada gidiyormuş gibi) önemli. Şu konuda bilgiler var [URL unfurl="true"]https://arastirma.tarimorman.gov.tr/zmmae/Belgeler/Kutu%20Men%C3%BC/%C3%A7ift%C3%A7i%20b%C3%BClteni/P%C3%BClverizat%C3%B6rlerin%20Ayar%20ve%20Kalibrasyonu.pdf[/URL] kısaca: Hızı bulmak için. 100 metreyi işaretleyin, telefonun kronometresini açın.Belirlediğiniz sabit hızda ilk noktadan geçerken başlatıp ikinci noktada durdurun.Not edin.En az 10-15 değişik vites ve motor devrinde deneme yapıp sonuçları not edin.Km göstergesi varsa bu işleme gerek yok,zaten ekranda hız görülür. [B]HIZ İÇİN FORMÜL HIZ[/B](saatte km)= Metre olarak uzaklık X 3.6 / Saniye olarak zaman (mesela 1400 devirde 100 metreyi 65 saniyede geçerseniz hızınz 5.5 km/h tir) [B]10 DEKARA ATILAN İLAÇLI SU MİKTARI İÇİN[/B] : [B]MİKTAR (lt[/B])= litre olarak bir memenin dakikalık verimi X meme sayısıX600 /metre olarak iş genişliğiX saatteki km olarak hız 12 metrelik,25 memeli bir makinede,bir memenin dakikalık verimi 1400 mlt ve hız 5.5 km saat ise sonuç 318 (dekara 31.8) lt çıkar.Motor devrinden hızı ayarlayıp dekara 30 a ayarlarsınız. Bunların hepsi bir kaç satte yapılır.Bir kere ayarladıktan sonra artık devamlı kullanılır. Zor gibi görünüyor ama basit. Ek:Fungusid ya da herbisite göre uç değiştirmeyi düşünmüyorum.Ancak ilaca göre atmam gereken su miktarı fazla ise o zaman geniş uç takarım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
İlaçlama-Gübreleme Ekipmanları
İLAÇLAMA MAKİNAMIN MEMELERİNİ YENİ SİSTEMLE YENİLEDİM.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt