PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
İlaçlama-Gübreleme Ekipmanları
İLAÇLAMA MAKİNAMIN MEMELERİNİ YENİ SİSTEMLE YENİLEDİM.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1401709" data-attributes="member: 25349"><p>Katkınız için tşk.Bu yazınızı önceden okumuştum ve TK deki diğer yazılarınızı izliyorum.Makinem 600 Lt,12 m .Önallar Daha önce bir çok kere yedek parça ihtiyacımı çabucak karşıladı ve hatta kendi tasarımım olan V kolu için gerekli malzemeyi gönderdi.</p><p></p><p>[URL unfurl="true"]https://www.trakkulup.net/threads/cok-islevli-tarimsal-alet-tasarimlarim-2.94263/[/URL]</p><p>Bildiğim kadarıyla Agroer ülkemizde tek atım ucu üreticisi.Kalan kısımları başka firmalarda yapıyor ve atım ucunu başka yerlerden (Tee jet,lechler ,Aprotop vb)alıyorlar.Agroer'in bu kadar spesifik malzemeyi üretebilmesi sanıyorum asıl işlerinin kalıpçılık olmasına dayanıyor.Ben atım ucunun sıvı geçişi ile zamanla genişleyebilceğini hatta pirinç memelerin metal delikli uçlarında bile zamanla genişleme olacağını söyleyince bana atım ucu için gereken özel plastik hammaddesinin dünyanın en tanınmış markalarıyla aynı yerden sağlandığı bildirildi.Hatta onlara Vehbi Koç'un kızı Suna Kıraç'ın,''Ömrümden Uzun İdeallerim Var''kitabında yazdığı Almanya'ya ihraç edilen çamaşır makinalarında rakip firmanın elektrik kablosu oyunu ve Tofaş serisi otomobillerin sürekli kırılan iç kapı kolu problemin altında yatan baltalamayı hatırlattım.Kısaca, yabancılar bizi sadece pazar olarak görüyorlar,spesifik ürün üretim ve ihracatımıza tahammül edemiyorlar.</p><p>Uç ömrü için 1000 dekar iyi bir süre.Farkına varmak , benim gibi motor devri-basınç-atım ucu kalibrasyonunu yapmış biri için % 10 az ilaçlama sahası görünce bile mümkün.1000 dekarda 2.25 TLX25 adet atım ucu parası vermek ,bu uçları sarf malzemesi düzeyine getirir.Buda yerli ürünün maliyet avantajı getirdiğini gösterir.</p><p>Sizin için önerim ise ; motor devrinin artıp azalmasıyla atım kapasitesinin değişmesini önleyen bir mekanizmanın (regülatörün ) ,basınç ayar merkezi ile kolara giden hortumların arasına konumlandırılması.</p><p></p><p>Teknik bir konunun 35 günde 5000 izlenme sayısını geçmesi, TK üyelerinin ne kadar yeniliklere açık ve meraklı olduğunu gösteriyor ki,ayrıca sevindirici bir gelişme.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1401709, member: 25349"] Katkınız için tşk.Bu yazınızı önceden okumuştum ve TK deki diğer yazılarınızı izliyorum.Makinem 600 Lt,12 m .Önallar Daha önce bir çok kere yedek parça ihtiyacımı çabucak karşıladı ve hatta kendi tasarımım olan V kolu için gerekli malzemeyi gönderdi. [URL unfurl="true"]https://www.trakkulup.net/threads/cok-islevli-tarimsal-alet-tasarimlarim-2.94263/[/URL] Bildiğim kadarıyla Agroer ülkemizde tek atım ucu üreticisi.Kalan kısımları başka firmalarda yapıyor ve atım ucunu başka yerlerden (Tee jet,lechler ,Aprotop vb)alıyorlar.Agroer'in bu kadar spesifik malzemeyi üretebilmesi sanıyorum asıl işlerinin kalıpçılık olmasına dayanıyor.Ben atım ucunun sıvı geçişi ile zamanla genişleyebilceğini hatta pirinç memelerin metal delikli uçlarında bile zamanla genişleme olacağını söyleyince bana atım ucu için gereken özel plastik hammaddesinin dünyanın en tanınmış markalarıyla aynı yerden sağlandığı bildirildi.Hatta onlara Vehbi Koç'un kızı Suna Kıraç'ın,''Ömrümden Uzun İdeallerim Var''kitabında yazdığı Almanya'ya ihraç edilen çamaşır makinalarında rakip firmanın elektrik kablosu oyunu ve Tofaş serisi otomobillerin sürekli kırılan iç kapı kolu problemin altında yatan baltalamayı hatırlattım.Kısaca, yabancılar bizi sadece pazar olarak görüyorlar,spesifik ürün üretim ve ihracatımıza tahammül edemiyorlar. Uç ömrü için 1000 dekar iyi bir süre.Farkına varmak , benim gibi motor devri-basınç-atım ucu kalibrasyonunu yapmış biri için % 10 az ilaçlama sahası görünce bile mümkün.1000 dekarda 2.25 TLX25 adet atım ucu parası vermek ,bu uçları sarf malzemesi düzeyine getirir.Buda yerli ürünün maliyet avantajı getirdiğini gösterir. Sizin için önerim ise ; motor devrinin artıp azalmasıyla atım kapasitesinin değişmesini önleyen bir mekanizmanın (regülatörün ) ,basınç ayar merkezi ile kolara giden hortumların arasına konumlandırılması. Teknik bir konunun 35 günde 5000 izlenme sayısını geçmesi, TK üyelerinin ne kadar yeniliklere açık ve meraklı olduğunu gösteriyor ki,ayrıca sevindirici bir gelişme. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
İlaçlama-Gübreleme Ekipmanları
İLAÇLAMA MAKİNAMIN MEMELERİNİ YENİ SİSTEMLE YENİLEDİM.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt