PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
İlaçlama-Gübreleme Ekipmanları
İLAÇLAMA MAKİNAMIN MEMELERİNİ YENİ SİSTEMLE YENİLEDİM.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Akifİnanç68" data-source="post: 1460939" data-attributes="member: 77558"><p>Tekrardan selamlar. Bugün kalibrasyonları yaparken bir şey dikkatimi çekti.</p><p></p><p>Makinamızda her kol için 2 hat bulunuyor. Her hat için küçük filtreler de var. Resimde görünen hat 1 yazan kısımda 7 (sağda) veya 8 (solda) nozzle, hat 2 yazan kısımda 9 nozzle çalışıyor.</p><p></p><p>Kalibrasyonu yaparken makinanın üzerinde bulunan basınç saati (manometre) üzerinden 2.2 ve 4.4 bar basınçlarda pülverizatörü çalıştırdım. Hat 1 ve hat 2’nin ilk ve son nozzlelarında önemli düzeyde doz farkları gözlemledim. İşin aksi, basınç arttıkça en uçtaki ile ilk nozzle arasındaki doz farkı azalıyor.</p><p></p><p>Örneğin benim sahip olduğum 110-05 kahverengi nozzleların dekara 25 litre su tüketmesi için manometre basıncını 2.2 bar’a ayarladığımızda kanadın en uç ve en sonlarında bulunan nozzleların arasındaki doz farkı %19 iken; yaklaşık dekara 32 litre su harcatan 4.4 bar manometre basınç koşullarında bu fark %14 oldu.</p><p></p><p>Bu basınç kayıplarının hatalı mühendislik, uçlara giden hatlardaki fazla nozzle sayısı ve gereksiz uzun hortumlar (kanat üste katlanınca durum biraz değişiyor) olduğunu düşünüyorum. Bunun için kanat uçlarına giden ara hortumların dirençlerini düşürmek için aşağıdaki resimde bulunan hortumları 5-8 cm kadar kısalttırmayı düşünüyorum.</p><p></p><p>Siz dikkat etmeseniz bile, hangi nozzle olursa olsun mutlaka benzer durum sizlerde de olabilir. Bunun çözümü ise Güven Bey’in ( [USER=76807]@argeonal[/USER] ) geliştirdiği, her hat için elektronik doz ve basınç ayarlayan sistemler olarak gözüküyor. Varsa kendisinin bu konu hakkında görüşlerini öğrenmek isterim.</p><p>[ATTACH=full]80295[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]80290[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]80289[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akifİnanç68, post: 1460939, member: 77558"] Tekrardan selamlar. Bugün kalibrasyonları yaparken bir şey dikkatimi çekti. Makinamızda her kol için 2 hat bulunuyor. Her hat için küçük filtreler de var. Resimde görünen hat 1 yazan kısımda 7 (sağda) veya 8 (solda) nozzle, hat 2 yazan kısımda 9 nozzle çalışıyor. Kalibrasyonu yaparken makinanın üzerinde bulunan basınç saati (manometre) üzerinden 2.2 ve 4.4 bar basınçlarda pülverizatörü çalıştırdım. Hat 1 ve hat 2’nin ilk ve son nozzlelarında önemli düzeyde doz farkları gözlemledim. İşin aksi, basınç arttıkça en uçtaki ile ilk nozzle arasındaki doz farkı azalıyor. Örneğin benim sahip olduğum 110-05 kahverengi nozzleların dekara 25 litre su tüketmesi için manometre basıncını 2.2 bar’a ayarladığımızda kanadın en uç ve en sonlarında bulunan nozzleların arasındaki doz farkı %19 iken; yaklaşık dekara 32 litre su harcatan 4.4 bar manometre basınç koşullarında bu fark %14 oldu. Bu basınç kayıplarının hatalı mühendislik, uçlara giden hatlardaki fazla nozzle sayısı ve gereksiz uzun hortumlar (kanat üste katlanınca durum biraz değişiyor) olduğunu düşünüyorum. Bunun için kanat uçlarına giden ara hortumların dirençlerini düşürmek için aşağıdaki resimde bulunan hortumları 5-8 cm kadar kısalttırmayı düşünüyorum. Siz dikkat etmeseniz bile, hangi nozzle olursa olsun mutlaka benzer durum sizlerde de olabilir. Bunun çözümü ise Güven Bey’in ( [USER=76807]@argeonal[/USER] ) geliştirdiği, her hat için elektronik doz ve basınç ayarlayan sistemler olarak gözüküyor. Varsa kendisinin bu konu hakkında görüşlerini öğrenmek isterim. [ATTACH type="full"]80295[/ATTACH] [ATTACH type="full" alt="20240323_170140_Original.jpeg"]80290[/ATTACH] [ATTACH type="full" alt="20240323_170156_Original.jpeg"]80289[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
İlaçlama-Gübreleme Ekipmanları
İLAÇLAMA MAKİNAMIN MEMELERİNİ YENİ SİSTEMLE YENİLEDİM.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt