İnek için Arazi Değerlendirilmesi Yardım*

Merhaba 7 İnek için 5 Dönüm Ekin yerim mevcut 1 Senelik ihtiyacını Karşılarmı İneklermin İneği alıcam daha
Ayrı 1 Dönüm 2 Dönüm boş yerlerimde Mevcuttdur Neler yapabilirim Mesela
1 İneğin günlük hazır alırsak maliyeti 20 TL Diye hesablandı Bu Maliyet 5 dönüm ve parça yerlerle Kaça Düşürrüm
Veya hepsini karşılarmıyım (20 TL Tüm masrafı bi ineğin Tek yem olaraktan hesablamadım)

Ynt: İnek için Arazi Değerlendirilmesi Yardım*

5 dönüm parçalarınla 10 dönüm dielim o araziler sana yetmz kardesım tutabılıosan icar yer tut yoksa işin içinden çıkamassın . . . inekçilikte para kazanmak istiyosan maliyeti minumuma düşürmen gereklı sana soyle soylımmm o yedi inek obur sene 7 buzagı yapsa 14 bas hayvanın olucak eger baska gelırın yoksa cok zorlanırsın bu işe girmeden iyice bir dusun benden sana arkadas tavsıyesı . . .

12 ay Saman ve hazır yem dışında verebilecegin her hangi bişeyin yoksa (silaj, küspe gibi) bizim burada inek başı 80-100 tane balya samanın olması gerek
Bu 5 dönümdende sen bunu karşılayamazssın ona göre takviye yapman gerek.
süt verimine girmiş bir inek günlük 10 kg yem yer
yem + saman hesabı budur

aynı içeriğe farklı konular açarak forumu biraz kirletiyorsun haberin olsun

5 dönüm arazi yem tedariği için küçük bir arazi suluysa sadece yonca ek
1 dönümden 15 balya alsan balyalar 20 kg olsa 4 biçimde 15x20x5x4=6000 kg yonca
bir ineğe 2-3 kg arası versen doğan yavrularıda hesaba katarsan az biraz dışardan alman gerekir
1 dönümlük parçayada ekersen tam tamına yeter bence

Bol kazançlar

Evinin yakınlarında varsa 2-3 dönüm yer yazın hayvanları otlatmak için çok iyi olur regrass otu var onub karışımından ek birazda. sorgum sudan otu ekersin yazlık 4-5 ay baya idare eder dediğin yerlerden de kışlık ihyiyacını ekersin yulaftan sonra silajlık mısır veya sudan otu ekebilirsin demin regrass yazmıştım ama çayır mera karışımları oluyor farklı yem bitkileri var içinde 5 yıllık otlatmak için öyle bir yer tutup ekebilirsin eve yakın yer olursa daha uygun olur yada suya yakın biyer

mesut kartepe link=topic=80139.msg950100#msg950100 date=1419668727' Alıntı:
Evinin yakınlarında varsa 2-3 dönüm yer yazın hayvanları otlatmak için çok iyi olur regrass otu var onub karışımından ek birazda. sorgum sudan otu ekersin yazlık 4-5 ay baya idare eder dediğin yerlerden de kışlık ihyiyacını ekersin yulaftan sonra silajlık mısır veya sudan otu ekebilirsin demin regrass yazmıştım ama çayır mera karışımları oluyor farklı yem bitkileri var içinde 5 yıllık otlatmak için öyle bir yer tutup ekebilirsin eve yakın yer olursa daha uygun olur yada suya yakın biyer
malasef :(