İnek öldü :'(

bir sabah bi uyandık en çok süt veren inek ölmüş : ' (
günlük ortalama 15+15 kg süt veriyordu.
artık neden öldü bilmiyoruz.
kimisi kalp krizi dedi.
kimisi kurbağacık dedi.

iki üç gün çok sıcak olmuştu.
ahırın pencereleri ve kapısı sürekli açık olduğu halde içerisi baya sıcak oluyordu.
inek baya bi iriydi. yüksek, uzun ve karnı da çok kocamandı.
artık yanında yatan hayvanlardan dolayı ayağa mı kalkamadı bilemiyoruz.
değeri 5.000 TL civarıydı.
daha 2. buzağıdaydı... cçr-*-s

Ynt: İnek öldü :'(

Geçmiş olsun, benim de olmuştu ilçe tarım müdürlüğünden otopsi için ekip çağırdık.
Gelip incelediler kalp kırizi geçirmiş .
Benim hayvanlar gece gündüz salma , uzaktan görünce uyuyor sandım , yanına gidince baktım ölmüş hiç bacağını bile sürtmemiş .

geçmiş olsun. :( bizim hayvanlar da sığırdan gelince soluk soluğa gidiyorlar. yarım saat dinlendirdikten sonra sağıma geçiyorum.

Canınız sağolsun gardaşım. malı kazanan sizlersiniz. Allahın izniyle işallah daha iri ve iyilerini almak naip olur.

Geçmiş olsun :( sebebini araştırmak lazım merada otluyorsa zehirlenme olabilir böcek yada sürüngen sokmadından dolayı şok geçirmiş olabilir.

Gemiş olsun. Bizim köydekilerde de havalandırma yok neredeyse. Hayvanlar ölecek diye korkuyorum. Adamlar alışmış ama ben girince havasız kalıyorum. Dikkat etmek lazım, sonuçta ekmek tekneniz...