İNEKLE BESİCİLİK

Arkadaşlar bir abiyle tanıştım. Besicilik yapıyormuş ama sadece inekle.(Dana düve değil). Bildiğiniz inekle. 6-7-8-9-10 yaşlarında inekleri toplayıp kısırlaştırıyormuş. Birkaç ay baktıktan sonra kestiriyormuş. Arkadaşlar bu yöntem nasıl bir yöntem? Kar edilir mi? 6 yaşından sonra inek kilo almaz ki alır da az alır?????

Ynt: İNEKLE BESİCİLİK

Kilo alır alıyorda bizde hayvancılık yapıyoruz 95 de hollandadan holştayn getirmişlerdi kooperatifle filan getirdikleri zamanı hayal meyal hatırlıyorum o zaman 3 tane almıştık ikisi ni erken sattık ama 3. yu 2005 2006 yılında sattık geldiklerinde gebeydi hayvanlar 9 veya 10 buzağı aldık tam bilmiyorum ama bahsettiğim 3. tek sağımda 20lt sütte veriyordu sabah akşam 40 ı görüyorduk toplam da neredeyse her neyse çok uzattım kusura bakma konuya geleyim bu bahsettiğim hayvanı sattığımızda canlı 700 kg ın üzerine idi 12 13 yaşında hayvandı yani demek istediğim 6 yaşından sonra kilo almaz dolmaz değil alıyor canlı gördüm saygılar...