PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
İstanbul büyük şehir belediyesi buğday alımı hk.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="giray" data-source="post: 1431993" data-attributes="member: 29552"><p>Bir İstanbul çiftçisi olarak büyükşehir in tarıma yönelik bu hamlelerini olumlu buluyorum. </p><p>Verilen tohum destekleri, yem destekleri, fide desteği çiftçiye nefes oldu. Hangi partiden olursa olsun tüm belediyelerin bunun gibi desteklerleri bölge çiftçisine sağlmalı. </p><p>TMO dan almalı falan demişler. Sizce verirler mi? Particilik yapma gayesiyle sormuyorum bu soruyu? Vermezler arkadaşlar. Bizlere ibb nin verdiği bu desteklerin parasal karşılığını azcık düşününce 20 yıl bazıları ne yemiş arkadaş diyor insan. Ya citçiye şirin gözükmek falan demiş arkadaşlar. İstanbulda çiftçi sayısı nufusa göre çok azdır arkadaşlar oy gayesi ile bu kadar para bu kadarcık az kesime verilmez akıl işi değil. </p><p>Yıllardır TMO nun işlevsizliğide ortada Bi ülkenin tarımı siyasi iradenin insafına bırakılabilcek Bi konuda olmamalı. Hiç bir dönemde de bu kadar işlevsiz kalmadı oyuncak olmadı. </p><p>İbb nin bu hamlesi TMO fiyatları ve tüccar için bir kaldıraç vesilesi olur bölgesel bu hamle ülkesel bir etkiye dönüşür diye düşünüyorum. </p><p>İbb şartlarına da baktığımızda Edirne ticaret borsa fiyatları baz alınıca yazıyor. Bölge tüccarlarıda Edirne borsası üzerinden fiyatlama yapıyorlar. Bu durum kayrılıyor şeklinde algılanması doğru değil üstelik tüm trakya üreticisiyle benzer fiyatları alıcak demek oluyor Edirne borsasında dolayı. </p><p>Gelelim 60 ton konusuna belirtilen rakam bölge çiftçisi için küçük ölçek diyebileceğimiz kesimin ürün tonajlarına denk gelmekte. Az olan İstanbul çiftçisi içerisinde 200 dekar altı yer de tarım yapan üretici oranı çok daha azdır. Olanlar içerisinde de hayvancılıkla beraber tarım yapıyordur tarlalarını kaba yem ve hayvanlar için değerlendirme yoluna gitmektedir. Diğer kesim ise 200 dekar üzeri tarım yapan kesimde ise buğdayı tutma eğilimi yüksektir. Harman döneminde satılan buğday lar borç için genellikle tüccarlara oluyor. </p><p>Yani bazı arkadaşların düşündüğü gibi ibb alım yerleri devasa buğday silolaroyla dolup taşmıcak emin olabilirsiniz. Fiyatı şimdinin 10 tlsi olsa harmanda ihtimal verirdim. </p><p>Ağustos 15 de çok geç Bi rakam </p><p>Bölge tüccarı bile max 10 günle çalışır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="giray, post: 1431993, member: 29552"] Bir İstanbul çiftçisi olarak büyükşehir in tarıma yönelik bu hamlelerini olumlu buluyorum. Verilen tohum destekleri, yem destekleri, fide desteği çiftçiye nefes oldu. Hangi partiden olursa olsun tüm belediyelerin bunun gibi desteklerleri bölge çiftçisine sağlmalı. TMO dan almalı falan demişler. Sizce verirler mi? Particilik yapma gayesiyle sormuyorum bu soruyu? Vermezler arkadaşlar. Bizlere ibb nin verdiği bu desteklerin parasal karşılığını azcık düşününce 20 yıl bazıları ne yemiş arkadaş diyor insan. Ya citçiye şirin gözükmek falan demiş arkadaşlar. İstanbulda çiftçi sayısı nufusa göre çok azdır arkadaşlar oy gayesi ile bu kadar para bu kadarcık az kesime verilmez akıl işi değil. Yıllardır TMO nun işlevsizliğide ortada Bi ülkenin tarımı siyasi iradenin insafına bırakılabilcek Bi konuda olmamalı. Hiç bir dönemde de bu kadar işlevsiz kalmadı oyuncak olmadı. İbb nin bu hamlesi TMO fiyatları ve tüccar için bir kaldıraç vesilesi olur bölgesel bu hamle ülkesel bir etkiye dönüşür diye düşünüyorum. İbb şartlarına da baktığımızda Edirne ticaret borsa fiyatları baz alınıca yazıyor. Bölge tüccarlarıda Edirne borsası üzerinden fiyatlama yapıyorlar. Bu durum kayrılıyor şeklinde algılanması doğru değil üstelik tüm trakya üreticisiyle benzer fiyatları alıcak demek oluyor Edirne borsasında dolayı. Gelelim 60 ton konusuna belirtilen rakam bölge çiftçisi için küçük ölçek diyebileceğimiz kesimin ürün tonajlarına denk gelmekte. Az olan İstanbul çiftçisi içerisinde 200 dekar altı yer de tarım yapan üretici oranı çok daha azdır. Olanlar içerisinde de hayvancılıkla beraber tarım yapıyordur tarlalarını kaba yem ve hayvanlar için değerlendirme yoluna gitmektedir. Diğer kesim ise 200 dekar üzeri tarım yapan kesimde ise buğdayı tutma eğilimi yüksektir. Harman döneminde satılan buğday lar borç için genellikle tüccarlara oluyor. Yani bazı arkadaşların düşündüğü gibi ibb alım yerleri devasa buğday silolaroyla dolup taşmıcak emin olabilirsiniz. Fiyatı şimdinin 10 tlsi olsa harmanda ihtimal verirdim. Ağustos 15 de çok geç Bi rakam Bölge tüccarı bile max 10 günle çalışır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
İstanbul büyük şehir belediyesi buğday alımı hk.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt