PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
İstanbul büyük şehir belediyesi buğday alımı hk.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1432042" data-attributes="member: 59451"><p>Şunu idrak etmek lazım, ucuz ekmek için uğraşmasa çiftçiden buğday almayacak, peki ucuz ekmek için neden uğraş veriliyor bu kadar?</p><p></p><p>sorunlar bu şekilde ucuzlatılarak çözülebilirmi?</p><p></p><p>bir malın fiyatı piyasa fiyatı müdahale edildiğinde çözüm üretmişmi olunuyor?</p><p></p><p>TMO ve belediyeler sorun çözemezler bu yöntemlerle, bu yöntemler geçici etki yaratır sorunu kökten çözmez</p><p></p><p>müdahaleler yada belediyelerin yaptığı gibi bu tip alımların maksadı günü kurtarmak vs..</p><p></p><p>ülkenin gıda güvenliği yada vatandaşının temel gıdaya ulaşmasında büyük sıkıntı ithalata bağımlılıktan kaynaklı,</p><p></p><p> herkes biliyorki ucuz ekmek için ucuz rus buğdayı ve ucuz ukrayna buğdayı ithal ediliyordu, bu yüzdende ülkede tarımsal üretim düştü, şimdi ucuz buğday ithal edemeyince ucuz ekmek için bu garip kaotik işler icat edilir oldu, çözüm üretilmiyor aslında,</p><p></p><p> geçmişin fiyat baskılama politikası sonucu ucuz temel gıdayı sen yaptım ben yapacam gibi saçmalıklarla uğraşanları tartışmak yersiz, gelecekte bu tartışmayıda yapamayacak kimse, çünkü zaten ucuz diye bişey olmayacak, şimdi bile dışarıdan ithal etse dahi ucuz değil zaten, tüm dünyada üretim maliyetleride artmış durumda çünkü, bu fiyatlarla yerli üretimde yapılmaz.</p><p></p><p> öyle ise boş yere ucuza kaynak tüketmenin çözüm olmadığını, çözümün tarım ülkesinde üretimi yapmak olduğunu ve tüketimi desteklemek yerine üretimi desteklemenin doğru bir iş olduğunu görmeleri gerekecek, tabi görebilirlerse, bakalım ne kadar ileri bir toplumuz ne zaman ayılacak yönetimler ve toplum göreceğiz.</p><p></p><p> Yoksa fakir fukara ekmek alamıyor sen ucuzlattın ben ucuzlatıım edebiyatına kaynaklar boş yere gitmeye devam edecek doğrudur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1432042, member: 59451"] Şunu idrak etmek lazım, ucuz ekmek için uğraşmasa çiftçiden buğday almayacak, peki ucuz ekmek için neden uğraş veriliyor bu kadar? sorunlar bu şekilde ucuzlatılarak çözülebilirmi? bir malın fiyatı piyasa fiyatı müdahale edildiğinde çözüm üretmişmi olunuyor? TMO ve belediyeler sorun çözemezler bu yöntemlerle, bu yöntemler geçici etki yaratır sorunu kökten çözmez müdahaleler yada belediyelerin yaptığı gibi bu tip alımların maksadı günü kurtarmak vs.. ülkenin gıda güvenliği yada vatandaşının temel gıdaya ulaşmasında büyük sıkıntı ithalata bağımlılıktan kaynaklı, herkes biliyorki ucuz ekmek için ucuz rus buğdayı ve ucuz ukrayna buğdayı ithal ediliyordu, bu yüzdende ülkede tarımsal üretim düştü, şimdi ucuz buğday ithal edemeyince ucuz ekmek için bu garip kaotik işler icat edilir oldu, çözüm üretilmiyor aslında, geçmişin fiyat baskılama politikası sonucu ucuz temel gıdayı sen yaptım ben yapacam gibi saçmalıklarla uğraşanları tartışmak yersiz, gelecekte bu tartışmayıda yapamayacak kimse, çünkü zaten ucuz diye bişey olmayacak, şimdi bile dışarıdan ithal etse dahi ucuz değil zaten, tüm dünyada üretim maliyetleride artmış durumda çünkü, bu fiyatlarla yerli üretimde yapılmaz. öyle ise boş yere ucuza kaynak tüketmenin çözüm olmadığını, çözümün tarım ülkesinde üretimi yapmak olduğunu ve tüketimi desteklemek yerine üretimi desteklemenin doğru bir iş olduğunu görmeleri gerekecek, tabi görebilirlerse, bakalım ne kadar ileri bir toplumuz ne zaman ayılacak yönetimler ve toplum göreceğiz. Yoksa fakir fukara ekmek alamıyor sen ucuzlattın ben ucuzlatıım edebiyatına kaynaklar boş yere gitmeye devam edecek doğrudur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
İstanbul büyük şehir belediyesi buğday alımı hk.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt