PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
İstanbul büyük şehir belediyesi buğday alımı hk.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1432063" data-attributes="member: 59451"><p>Ben geçen 15 Mayıs gibiydi şehrimden İstanbula yolculuk yaptım otobüsle, zevkle tarlaları seyrederek gideyim dedim.</p><p></p><p> Malum Bozüyük Bilecik Sakarya gördüm tarlaları, ekinler kıraçlarda bir karış gübre atılmamış belli, ama çavdarlar nerdeyse dizimi aşmış uzamış gitmiş rüzgarda sallanıyor, bilenle bilir bu durumu, gübre atılan tek tük tarlada daha iyiydi durum, fakat ot ilacı atılmayan pek çok tarla bile görünce sapsarı epey üzüldüm, Sakaryada ekinler iyiceydi taban arazisine göre aslında bakım onlardada daha iyi olabilirdi, belliki maliyet artınca hep gördüğüm manzaradan başka bişey görmüş olmamdan yazayım dedim</p><p></p><p> Önce bir çanta bidon mazot ile traktörümü çalıştırır ne yaparım nasıl hallederim işimi diyen üretici tarlasını işleyebilsin tohumunu gübresini ilacını alıp atabilsin, tarlasında üretimin hakkını verebilsin, üretim önceden gördüğümden eksik olmasın gördüğüm meralarda, kısaca üretimde sıkıntı yaşanmasın üretim olsun isterim, bunu yönetimlerdeki koltuk sahipleri takip etsin eskiden olduğu gibi sağlayabilsinler, ondan sonra çıkıp ister ucuza ister bedavaya verecek yol bulsun sosyal tarafını ayrıca düşünsün yapsın ben mutlu olurum.</p><p></p><p> ama ben üretici tarafındayım, sosyal tarafta yırtınırlarken ben otlu tarlası bakımsız ekilişi olan, gübresiz bir karış ekini olan üretici kesimindekileri her zaman görüyorum bu yıllarda zaten, bu yıl hepten göze çarpıyor, Koltuk mevki makam sahipleri biraz bunları görsünler isterdim ama olmayacak iş tabiyki, hep kışın kar yağdı harman zamanı iyi olur muhabbeti yapanların, bu tip beklentisi olan koltuk sahiplerinin tarımsal üretimin her aşamasını ve ekim zamanınıda yıl boyu takip etmelerini, hep gelsin hep gelsin diyen ama bunun nasıl olacağına kafa yormayanları, planlayamayan piyasayı düzenleyemeyenleri, dünyada yükselen maliyetler değişen konjoktürde bile üretimden tek bir laf edemeyenleri yazmak istiyorum, neden?</p><p></p><p> dedim ya ben üreticiyim, sağım solum her yerim büyüklü küçüklü üretici tanıdığım var üstelik, bir yere gidince yolda gözüm oralardaki tarlaları görür hep, durumu bir bakışta görür sebebini anlarım, meraları görüp ekili yerlerin durumu iyi olunca ben mutlu olmak isterim, keşke koltuğumda laf üretebilseydim geniş geniş, o zaman böye düşünmez böyle yazmazdım.</p><p></p><p> Bakalım fiyat açıkladılar, açıklamadan önce olması gereken fiyatı yazmıştım biyerlere artık önemi yok çünkü olması gerekenin artık önemi yok hükmü yok, olan işlere bakıcaz, bu yılda geçer seneye yine her gittiğim yerde meraları görürüm nerde ne oluyor bakarım ister istemez, harman biter yine ekim zamanı gelir yine kış gelir, yine açıklamalar olur neler neler olur günler geçer yıllar biter, yine seneye bugünler döner dolaşır gelir, değişen ne olmuş ? iyimi olmuş kötümü olmuş bakarız diyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1432063, member: 59451"] Ben geçen 15 Mayıs gibiydi şehrimden İstanbula yolculuk yaptım otobüsle, zevkle tarlaları seyrederek gideyim dedim. Malum Bozüyük Bilecik Sakarya gördüm tarlaları, ekinler kıraçlarda bir karış gübre atılmamış belli, ama çavdarlar nerdeyse dizimi aşmış uzamış gitmiş rüzgarda sallanıyor, bilenle bilir bu durumu, gübre atılan tek tük tarlada daha iyiydi durum, fakat ot ilacı atılmayan pek çok tarla bile görünce sapsarı epey üzüldüm, Sakaryada ekinler iyiceydi taban arazisine göre aslında bakım onlardada daha iyi olabilirdi, belliki maliyet artınca hep gördüğüm manzaradan başka bişey görmüş olmamdan yazayım dedim Önce bir çanta bidon mazot ile traktörümü çalıştırır ne yaparım nasıl hallederim işimi diyen üretici tarlasını işleyebilsin tohumunu gübresini ilacını alıp atabilsin, tarlasında üretimin hakkını verebilsin, üretim önceden gördüğümden eksik olmasın gördüğüm meralarda, kısaca üretimde sıkıntı yaşanmasın üretim olsun isterim, bunu yönetimlerdeki koltuk sahipleri takip etsin eskiden olduğu gibi sağlayabilsinler, ondan sonra çıkıp ister ucuza ister bedavaya verecek yol bulsun sosyal tarafını ayrıca düşünsün yapsın ben mutlu olurum. ama ben üretici tarafındayım, sosyal tarafta yırtınırlarken ben otlu tarlası bakımsız ekilişi olan, gübresiz bir karış ekini olan üretici kesimindekileri her zaman görüyorum bu yıllarda zaten, bu yıl hepten göze çarpıyor, Koltuk mevki makam sahipleri biraz bunları görsünler isterdim ama olmayacak iş tabiyki, hep kışın kar yağdı harman zamanı iyi olur muhabbeti yapanların, bu tip beklentisi olan koltuk sahiplerinin tarımsal üretimin her aşamasını ve ekim zamanınıda yıl boyu takip etmelerini, hep gelsin hep gelsin diyen ama bunun nasıl olacağına kafa yormayanları, planlayamayan piyasayı düzenleyemeyenleri, dünyada yükselen maliyetler değişen konjoktürde bile üretimden tek bir laf edemeyenleri yazmak istiyorum, neden? dedim ya ben üreticiyim, sağım solum her yerim büyüklü küçüklü üretici tanıdığım var üstelik, bir yere gidince yolda gözüm oralardaki tarlaları görür hep, durumu bir bakışta görür sebebini anlarım, meraları görüp ekili yerlerin durumu iyi olunca ben mutlu olmak isterim, keşke koltuğumda laf üretebilseydim geniş geniş, o zaman böye düşünmez böyle yazmazdım. Bakalım fiyat açıkladılar, açıklamadan önce olması gereken fiyatı yazmıştım biyerlere artık önemi yok çünkü olması gerekenin artık önemi yok hükmü yok, olan işlere bakıcaz, bu yılda geçer seneye yine her gittiğim yerde meraları görürüm nerde ne oluyor bakarım ister istemez, harman biter yine ekim zamanı gelir yine kış gelir, yine açıklamalar olur neler neler olur günler geçer yıllar biter, yine seneye bugünler döner dolaşır gelir, değişen ne olmuş ? iyimi olmuş kötümü olmuş bakarız diyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
İstanbul büyük şehir belediyesi buğday alımı hk.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt