alipasalierkan link=topic=6306.msg67031#msg67031 date=1219134052' Alıntı:Arkadaşlar madem çok basit birşey niye başka hiç bir marka böyle birşey yapamıyor. Elle koltuğu çevirdikten sonra ona teknoloji mi denir. XERION gibi basıcan düğmeye kabin istediğin konuma yerleşçek. Öyle basit bir sistem olsa herkes yapar bunu ama hiç kimse yapamıyor????
Heralde o kabini oraya konumlandırmayı akıl eden mühendis ağrlık merkezinin dağılımını ve dengesini de hesap etmiştir. Bence rezillikle hiç bir alakası yok. Bu rezillikse elle çevirilen sistemler napsın...????
alipasalierkan link=topic=6306.msg67031#msg67031 date=1219134052' Alıntı:Arkadaşlar madem çok basit birşey niye başka hiç bir marka böyle birşey yapamıyor. Elle koltuğu çevirdikten sonra ona teknoloji mi denir. XERION gibi basıcan düğmeye kabin istediğin konuma yerleşçek. Öyle basit bir sistem olsa herkes yapar bunu ama hiç kimse yapamıyor????
Heralde o kabini oraya konumlandırmayı akıl eden mühendis ağrlık merkezinin dağılımını ve dengesini de hesap etmiştir. Bence rezillikle hiç bir alakası yok. Bu rezillikse elle çevirilen sistemler napsın...????
insomnia link=topic=6306.msg67667#msg67667 date=1219325636' Alıntı:
sawyer link=topic=6306.msg67895#msg67895 date=1219405206' Alıntı:amazone ' den bi adamla konuştum. xerion ile tarla günü yapmışlar. adam bana bu sistemin yanlış olduğunu,traktör normal halindeyken ekipmanın fizik açıdan yerleştirilmesinin bu traktörde yanlış olduğunu söyledi.traktörü çevirdiğinizde de(silaj işi için) bu aletin arka lastiklerinin havaya 1,5 m kadar kaltığını gözleriyle gördüğünü söyledi.bilmiyorum ama fendt ' teki travel reverse özelliği daha kullanışlı geliyor bana.ayrıca bence de bu traktör fizik olarak yanlış.
saygılarımla...
traktör dönünce asıl arka lastikler ön lastik oluyor ve önemli olan kabin ağırlığı değil.traktör dönünce resmen dengesiz bir terazi benziyor.ilkokula giden bir çocuk bile bunu bilir.alipasalierkan link=topic=6306.msg67904#msg67904 date=1219407289' Alıntı:Burada anlatmak istediğini anlayamadım. Amazone ekipman takmışlar diyorsun. Bu taktıkları ekipman nasıl birşey. Fiziki açıdan nasıl bir problem yaratıyor anlamadım. Birde silaj için çevirince arka lastikleri havaya kalkıyor demişsin. Kabin zaten arka lastiklerin üzerine konumlanıyor. Nasıl arka lastikler havaya kalkıyor pek bir anlam veremedim. Diyelim ki lastikler havaya kalkıyor. Silaj ekipmanı takılıyken mi bu oluyor? Orasınıda pek anlayamadım. Eğer silaj makinasıyla diyorsan. Bu traktör zaten silaj makinası için biçilmiş kaftan. Nasıl havaya kalkıyor aklım ermedi. Birçok firma XERION için özel ekipmanlar üretiyor. Hiç birinin makinanın sağını solunu kaldırdığını göremedim. Ne normal konumda ne de silaj konumunda......???????? Fiziki açıdan yanlış demişsiniz. Kabinin ağırlığı sankim 3-4 ton gibi düşünüyorsunuz. Üzerindeki kabinin 500 kg dan ağır olacağını düşünmüyorum.Hadi diyelimki abarttık kabin 1 TON. 1 TON ' u XERION ' ın duyacağını pek zannetmiyorum. Kendi ağırlığı 12.700 kg 1 TON ortada olmuş, önde olmuş veya arkada olmuş pek bişi fark etceğini düşünmüyorum.....!!!
sawyer link=topic=6306.msg68652#msg68652 date=1219660319' Alıntı:traktör dönünce asıl arka lastikler ön lastik oluyor ve önemli olan kabin ağırlığı değil.traktör dönünce resmen dengesiz bir terazi benziyor.ilkokula giden bir çocuk bile bunu bilir.
katılıyorum ama herkez mi at gözlüğü ile bakıyor...fendt i takdir ediyorum..demekki bende aynı gözlüğü kullanıyorum...saygılar...diomedes link=topic=6306.msg68788#msg68788 date=1219679910' Alıntı:Xerion hakkında yorum yapan arkadaşların sana söyletmek istedikleri birşey var erkan. Hadi söyle onu da rahatlasınlar. Yani pulluk yaparken traktörün önüne 1-2 ton ağırlık konuyor, bu traktörün dengelerini değiştirmiyor da bu kabin ters döndüğünde bütün dengeler alt üst oluyor. Ve bunu becerebilen arkadaşlar tüh tüh unuttuk bak ağırlık noktası yer değiştirdi diyorlar. kaldı ki bu ağırlık değişimi 12,5 tonluk bir alette oluyor. çok ilginç. Yani herhangi bir traktöre diyelim ki geri geri giderken kullanılabilen bir alet takıyorsunuz ve geri geri kullanıyorsunuz, bu hiç bir denge problemi yapmıyor da Xerion da bu problem oluyor. Arkadaşlar buna fanatizm ya da bazı şeylere at gözlüğüyle bakmaktan başka ne denebilir ki. Tamam hadi erkan demiyor, ben diyeyim de bazıları rahatlasınlar. Evet bu çok kötü bir traktör, sizin traktörleriniz en iyisi. Oldu mu?
ya camur at ızı kalsın polıtıkası yada kedı uzanamadıgı cıgere pıs der dıyeyım yanı aslında at gozluklerını cıkarttı herkes gunes gozlugu takıyor ama teknolojısı yuksek oldugu ıcın gozlrı kamastıyor kısık gozle bakmakla yetınıyorlaratilla link=topic=6306.msg68791#msg68791 date=1219680439' Alıntı:katılıyorum ama herkez mi at gözlüğü ile bakıyor...fendt i takdir ediyorum..demekki bende aynı gözlüğü kullanıyorum...saygılar...
atasözü gibi yorum.....ağır abi link=topic=6306.msg68796#msg68796 date=1219681268' Alıntı:ya camur at ızı kalsın polıtıkası yada kedı uzanamadıgı cıgere pıs der dıyeyım yanı aslında at gozluklerını cıkarttı herkes gunes gozlugu takıyor ama teknolojısı yuksek oldugu ıcın gozlrı kamastıyor kısık gozle bakmakla yetınıyorlar
Katılıyorum çok yerinde bir yorum olmuş. Burada biraz marka fanatikliği olmaya başladı. Kullananlardan çok resmini görenler övüyor. Çok iddalı yorum yapan arkadaşların ne kullandıkları bir Fendt traktörü var. Nede çevresinde gördükleri bir Fendt var. Nasıl bu kadar övebiliyorlar anlamıyorum. Dediğin gibi bu traktör kötü dedirtene kadar çalışıyorlar. Ben CLAAS kullanıyorum çokta memnunum. Piyasadaki birçok traktörden de iyi olduğunu düşünüyorum. XERION ' da dünyanın en teknolojik traktörlerinden biri olduğunuda çekinmeden söylüyorum. Bu dediklerimi değiştirecek biride olduğunu zannetmiyorum.... İster fanatiklik deyin, ister kullanıcı yorumu deyin. Size kalmış..... Hiç bir zamanda CLAAS en iyisidir demedim. Başka hiç bir marka içinde en iyi demedim. Herkesin bir kusuru yada birinci olamadığı bir alan vardır.... Biraz araştırıp görmek lazım. İlle bu markayı birinci yapacaz diye bir çabada bana saçma geliyor. Sonuçta ne ben CLAAS ' tan para alıyorum. Ne de başka biri başka markadan para alıyor. Yani burada biraz iş abartıya kaçıyor. Daha yerinde gerçekçi yorumlar yapılsa daha güzel olacak....diomedes link=topic=6306.msg68788#msg68788 date=1219679910' Alıntı:Xerion hakkında yorum yapan arkadaşların sana söyletmek istedikleri birşey var erkan. Hadi söyle onu da rahatlasınlar. Yani pulluk yaparken traktörün önüne 1-2 ton ağırlık konuyor, bu traktörün dengelerini değiştirmiyor da bu kabin ters döndüğünde bütün dengeler alt üst oluyor. Ve bunu becerebilen arkadaşlar tüh tüh unuttuk bak ağırlık noktası yer değiştirdi diyorlar. kaldı ki bu ağırlık değişimi 12,5 tonluk bir alette oluyor. çok ilginç. Yani herhangi bir traktöre diyelim ki geri geri giderken kullanılabilen bir alet takıyorsunuz ve geri geri kullanıyorsunuz, bu hiç bir denge problemi yapmıyor da Xerion da bu problem oluyor. Arkadaşlar buna fanatizm ya da bazı şeylere at gözlüğüyle bakmaktan başka ne denebilir ki. Tamam hadi erkan demiyor, ben diyeyim de bazıları rahatlasınlar. Evet bu çok kötü bir traktör, sizin traktörleriniz en iyisi. Oldu mu?
atilla link=topic=6306.msg68878#msg68878 date=1219691094' Alıntı:erkan kardeşim , kimse bir yerlerden para almıyor...ben eskiden fendt kullanıcısıydım ...77 fendt 106s ...bu konuyu uzatma gayreti içersindeniz... siz traktörde , fendt le claas ı kıyaslarmısınız...vicdanınızı elinize koyun...kıyaslarsanız...lafım yok....
ben zaten bu sitede sadece fendt yorumu yapıyorum..fendt yorumu artık yapmam ...diğer traktörler arasında yorum yapacağım...diğerlerinde gerçeklerin ortaya çıkması için yardımcı olmaya çalışacağım...alipasalierkan link=topic=6306.msg68882#msg68882 date=1219691792' Alıntı:Abi tamam eski Fendt kullanıcısısın. Ama biz yeni traktörleri karşılaştırıyoruz. Sitede 300,400,200 serisi sahibi kaç kişi var merak ediyorum. Diğer serileri saymıyorum. Bazen kullanırmış gibi yorumlar oluyor. Onları anlamıyorum biraz abartıya kaçıyor. Ben hiç bir zaman bir markayı kıyaslamak için bişi yazmadım. Moderatörü olduğum bölümde hep nedense bakıyorum. Fendt ' le CLAAS karşılaştırılıyor. Ben hiç Fendt bölümünde CLAAS ' ı karşılaştırıcı yorum yapmadım.... Niye bu bölüme Fendt sevenler tarafından bir hücum yapılıyor anlamıyorum. Sitedeki yukarıdaki duyuruyu da görmüşünüzdür. Acaba o duyuru neden yazılmış düşünmek lazım. Ben modum Fendtçi sitesimi diye sorular geliyor. Mustafa ' ya böyle sorulan sorular kim bilir kaç tanedir. Biraz düşünmek lazım....
ben gördüm demiyorum. bana almanın anlattığını söyledim. bana o sistemin yanlış olduğunu söyledi.ön hidrolik olan yerinde kalktığını söyledi.belki ekipman yanlış bağlanmıştı. yada claas mühendisleri bir hata yapmış da olabilir. bu traktörlerin hiç birisi allah yapısı değil. mühendis gözünden bir detayı kaçırmış olabilir.sende sanki xerion sahibiymişssin gibi emin konuşuyorsunalipasalierkan link=topic=6306.msg68709#msg68709 date=1219669277' Alıntı:Nasılda hemen çözdün valla. Traktörü yapan mühendis boşuna okumuş o zaman. Bazen öyle cümleler kuruyorsunuzki çok komik oluyor. O traktörü yapan mühendislerin, teknisyenlerin hiç biri bişi bilmiyor sankim... Valla çok komiksin...Görmüş, denemiş gibide konuşuyorsun. Bazen fazla abartılı oluyor.....