İstikamet belirleme

Selamun aleyküm.Arkadaslar patates,pancar vs ekim yaparken traktör üzerinden ekimin düzgün olması icin istikametinizi nasıl yaparsınız.göz karariylemi yoksa otomatik dümenleme sistemimi kullanıyorsunuz.teşekkürler

Aleykümselam kardeşim öncelikle Türkiyede otomatik dümenleme sistemiyle ekim yapan yoktur büyük ihtimalle, bizim buralarda tarlanın düzgün tarafından hava çalıştırılmadan ve kılavuz indirilmeden karşıdan bi hedef alınarak boş olarak gidilir. Aynı izden tekrar hava çalıştırılıp ekim yaparak, aynı zamanda gelirken sapma olmuşsa onlarıda düzelterek gelirsin bu yazdığım pancar içindi
patatesi bilmiyorum.

Herseyden once silahla atis yapmak gibi dusunceksin tarlanin en uzun ve en duz yerinden cizi atmaya baslicaksin. Istikamet alicagin alana bi tas yada bi naylon yani bi hedef koyucaksin sonra traktorun orta noktasina bi sopa demir vs. Hic bisey yoksa kabin camina bi cizgi cizeceksin. Gerisi basir arkana yaslan silahla ates eder gibi gez goz arpacik.. Koltukta sabit dur ve sakin arkana bakma. Basa cikinca izin duzgun olduysa calistir makinayi ekmeye basla yok hala yamuksa bi daha gidip yamuk yerleri duzelt. Toplam 20 dk surmez bunlari yapman ama ekimin gayet duzgun olur.

Herseyden once silahla atis yapmak gibi dusunceksin tarlanin en uzun ve en duz yerinden cizi atmaya baslicaksin. Istikamet alicagin alana bi tas yada bi naylon yani bi hedef koyucaksin sonra traktorun orta noktasina bi sopa demir vs. Hic bisey yoksa kabin camina bi cizgi cizeceksin. Gerisi basir arkana yaslan silahla ates eder gibi gez goz arpacik.. Koltukta sabit dur ve sakin arkana bakma. Basa cikinca izin duzgun olduysa calistir makinayi ekmeye basla yok hala yamuksa bi daha gidip yamuk yerleri duzelt. Toplam 20 dk surmez bunlari yapman ama ekimin gayet duzgun olur.

tesekkurler güzel yorum için yazıyı okurken erkunt geldı aklıma oda traktorun onune nısan almak ıcın nısangah yapmıstı demekkı boyle durumlarda ıse yarıyormus :)

tesekkurler güzel yorum için yazıyı okurken erkunt geldı aklıma oda traktorun onune nısan almak ıcın nısangah yapmıstı demekkı boyle durumlarda ıse yarıyormus :)
Rica ederim ;) benimde hep merak ettigim konu markur izi traktor merkezine gore mi ayarlanmali yoksa tekerlege gore mi . yani taktor markur izine basarsa mi daha az hata yapilir yoksa markur izi traktor merkezinden takip edilse mi ;) sahsen tekerlege gore ekim yapiyorum ama her yil icimde ukte kaliyo keske deneseydim ortaya almayi diye. Sonra yeni sezon geliyo bosver alistigin gibi devam et diyorum. Boyle sacma bi kisir dongu icinde suruklenip gidiyorum ;)

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt