İzelmak 4 metreküp yem karma makinası

Makina ekipman desteği ile yem karma makinası almayı planlıyordum fakat şuan 2.ci el izelmak makinaya aklım kaymaya başladı. En fazla30 baş hayvana karma yapacağım, samanı sap olarak bağlattığımız için yatay makina düşünüyorum. Sorum şu 4 metreküp bana yeter mi?, çevremde izelmak makina satılık çok var acaba Bi sıkıntı var mı makinalarda, birde yatay tek helezon, çift helezon çok fark ediyor mu

Makina ekipman desteği ile yem karma makinası almayı planlıyordum fakat şuan 2.ci el izelmak makinaya aklım kaymaya başladı. En fazla30 baş hayvana karma yapacağım, samanı sap olarak bağlattığımız için yatay makina düşünüyorum. Sorum şu 4 metreküp bana yeter mi?, çevremde izelmak makina satılık çok var acaba Bi sıkıntı var mı makinalarda, birde yatay tek helezon, çift helezon çok fark ediyor mu
4m3 çelikel çift helezon yatay kullanıyoruz. 20 hayvana 3 öğün anca yetiyor. senin alacağında 30 hayvana 1 gün zar zor yeter. karma işlem süresi ve parçalama hızı çift helezonularda daha hızlı. izelmakın 4m3 ü için niyetlenmiştik ama kısmet çelikelmiş. izelmakın ürünleri kalite olarak iyidir sağlamdır. tek helezonda sadece karma süren ve buna bağlı olarak tüketilen yakıt biraz artabilir. çift helezon bulabilirsen daha iyi olur diye düşünüyorum. eğer bütçe uygunsa 6 m3 cok rahat olur çünkü 4 m3 e taşana kadar dolduruyoruz nerdeyse ve makina cok dolu olduğu için karma süresi bir miktar uzuyor. ben senin yerinde olsam ve imkanım varsa 30 hayvana 6m3 çift helezon olmazsa 4m3 çift helezon buda olmazsa 4m3 tek helezon makina alırdım

Şuan günlük 5 balya saman, 500 kg civarı silaj karacak. Hadi 1 balya da yonca, reygras veya çeltik atarım 6 balya olur toplamda. Yemi makinaya atmayıp elle dağıtacağım

Arkadaşlar sonunda yem karma makinamı aldı. 6 metreküp erdallar marka, yatay çift helezon, kantarlı, tek taraflı boşaltma bantlı 110 bin TL ye geldi. İzelmak düşünüyordum fakat bayi 1 hafta geçerli fiyat vermişti, kredi yetişmeyince arayıp konuştuk ve bikaç gün daha süre verdi. Kredi hesabıma yattı ama bayi arkadaş telefonu açmadı, sonra açtı fakat zam geldi bilmem ne arıycam ben seni dedi aramadı. Bende başka bir markaya yöneldim ve erdallar ile anlaştık. Kullanmayıp hibeye başvuracağım, eğer sözleşme imzalarsam o zaman fatura kestireceğim

Resimler ve ekler

• IMG-20211217-WA0010.jpeg
    IMG-20211217-WA0010.jpeg
    447.2 KB · Görüntüleme: 33