PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Jersey Sığır Irkı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="muratsulak" data-source="post: 1069093" data-attributes="member: 75131"><p>Çanakkale/Biga^daki ALASÜT firması (Amerikan menşeeli Jerseyler için) aşağıdaki değerleri vermişti bana. Sanırım 200 civarı hayvan için ortalama değerler şöyle.</p><p>Yalnız dikkatinizi çekerim örneğin Holştain 10 lt. sütü ile 1 kilo kaşar yada yoğurt yapılabilirken Jersey de bu 8 Lt. süt ile 1 kilo kaşar yada yoğurt yapılabiliyor sütündeki besin-yağ-kurumadde değerlerinin kalitesi ve yoğunluğu sebebiyle.</p><p></p><p>1. Laktasyonda 15 ila 18 lt </p><p>2. Laktasyonda 18 ila 20 lt </p><p>3. Laktasyonda 20 ila 22 lt ortalama süt alıyoruz.</p><p></p><p>Yağ 5-5.20</p><p>Protein 4.15-4.20</p><p>Kuru madde 13-14</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="muratsulak, post: 1069093, member: 75131"] Çanakkale/Biga^daki ALASÜT firması (Amerikan menşeeli Jerseyler için) aşağıdaki değerleri vermişti bana. Sanırım 200 civarı hayvan için ortalama değerler şöyle. Yalnız dikkatinizi çekerim örneğin Holştain 10 lt. sütü ile 1 kilo kaşar yada yoğurt yapılabilirken Jersey de bu 8 Lt. süt ile 1 kilo kaşar yada yoğurt yapılabiliyor sütündeki besin-yağ-kurumadde değerlerinin kalitesi ve yoğunluğu sebebiyle. 1. Laktasyonda 15 ila 18 lt 2. Laktasyonda 18 ila 20 lt 3. Laktasyonda 20 ila 22 lt ortalama süt alıyoruz. Yağ 5-5.20 Protein 4.15-4.20 Kuru madde 13-14 [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Jersey Sığır Irkı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt