John Deere 5m ve 5R serileri hakkında bilgi ?

Ynt: John Deere 5m ve 5R serileri hakkında bilgi ?

ARKADAŞIM VARSA PARAN R SERİSİ VARKEN M SERİSİNİ TAVSİYE ETMEM.

arkadaslar 85 -90 hp lik john deere almayı düşünüyorum ama 5m mi 5r mi karar veremedim birde fiyatları nerelerde bu makinelerin

geche1965 link=topic=33685.msg430378#msg430378 date=1312241088' Alıntı:
arkadaslar 85 -90 hp lik john deere almayı düşünüyorum ama 5m mi 5r mi karar veremedim birde fiyatları nerelerde bu makinelerin

Tekirdağdaki Karaevli tarım fuarında 5M ve 5R serisi denen jd traktörlere baktım. Jd ler konusunda fazla bir bilgim yok ama fiyatları biraz pahalı olmasıyla birlikte Alman dedikleri 5R serileri daha hoşuma gitti. Amerikan dedikleri 5M serisinin motor bloğunda meksika olduğu yazıyordu. Arkadan bakıldığında şanzuman bloğunda bir etiket var, o etikette ise çin malı olduğu yazıyordu. Oradakilere bu çin etiketinin burada ne işi olduğunu sorduğumda jd nin Çin de de parça ürettiğini söylediler. Amerikan olduğuna dair mevcut olan bir etiket sadece ön tampona doğru, o yan tarafta bir yerlerde vardı. Diğer bölümler olarak, motoru meksika,şanzuman bloğu da çin olarak gördüm. Fiyat olarak tam hatırlayamayacağım ama 100 ün üzerinde oldukları aklımda kaldı.

normal piyasadaki traktörlerden gördüğüm kadarıyla konfor john deere de daha fazla kuyruk milleri daha güçlü yakıttan tasarruf sağlıyor bakalım artık kullananlar varsa nasıl bir traktör olduğunu anlatabilirse sevinirim

Arkadaşlar, Çorlu fuarında 4 çeşit John Deere vardı. Amerikan, Alman,Meksika ve Hindistan. Girişteki anıt gibi olan dev amerikanla resimde çektirdim.Ara sıra bu makinaya hayranlıkla bakıyorum.Hepsinin bütün parçalarını inceledim. Amerikanda bütün parçalarda Amerikan ,Almanda alman damgaları vardı. Amerikan dışında diğerlerinin sol ön alt kısmında amerikan patenti ile üretildiği yazan metal plaka vardı. Üretim yeri ,motorun sağ yan üst kısmındaki plakada yazılı idi. Meksika ve Hindistan yapımlarının ön dingilinde ÇİN MALI yazan metal plaka vardı.Buna ne buyurulur?

Arkadaşlar yorumları okudum ama herkes bir fikirde buluşmuyo Çin denilen ülke herzaman şu bilinmeliki alım gücüne göre mal üretir Ondan dolayı John deere gibi bir firmaya mal üretmesi kötü olacağı anlamına gelmez vede zaten John deere markası bir amerikan markasıdır.Ben bilgisayar işiylede meşgul oluyorum dünyanın en iyi kaliteli markası İntelin donanımlarında hep çinyazıyo neden çünki herifler bu işi yani iş gücünü ucuza yapıyolar. Arkadaşımızın birtanesi Hidrolik kaldırma sorunu na yorum yapmış bizim burada da TD 65 D aldılar adamlar 5 ay boyunca yakıt pompası sorunuyla uğraştılar sonunda geldi adamlar değiştirdi sorun bitti

Arkadasım 5m serisi ile 5r serisi arassındaki farkı anlamama karaevlideki ve çorludaki fuar yardımcı oldu bindiğindede anlarsınki alman malı ve amerikan malı arasındaki farkı m serisinede kötü diyerek haksızlık edemem ama ikisininde kampulumbağa tavşan ayarıyla oynadım r serisi yağ gbi kAyıyor ancak m serisi öyle değil tabi bunlar m serisini almamamk içine sebeb değil ama r serisinin artılarına gelecek olursak r serisinin vites donanımı başarılı dyna 4 var ama m de yok konfor farkınıda binince anlayacaksın ....

10 GÜN ÖNCE ÇORLU JOHN DEERE BAYİSİNDEN 5095 M ALDIM
ALMADAN ÖNCE NEW HOLLAND TD100D ALMAYI DÜŞÜNDÜM AMA ARASINDA ÇOK BÜRÜK KONFOR VAR
5095 M 4 TAKVİYE VE 4 VİTES AYRICA İLERİ GERİ SHUTTLE DEBRİYAJSIZ ÇAMURLIKTA ELEKTRONİK KALDIRMA İNDİRME DÜĞMESİ VAR 100 BEYGİR CİVARINDA
HİDROLİK SİSTEMİ TAMAMEN ELEKTRONİK KABİN KONFORU ÇOK YÜKSEK
TD100D KABİNİ 5095M YANINDA KÜMES GİBİ KALIYOR
TARLADA 24 LÜ 1600 KG POTİNGEN YAPTIM BU ALET ARKAYA 3 METRE SALLI
HİDROLİKLER BANAMISIN DEMEDİ,

07061978 link=topic=33685.msg451679#msg451679 date=1318002690' Alıntı:
10 GÜN ÖNCE ÇORLU JOHN DEERE BAYİSİNDEN 5095 M ALDIM
ALMADAN ÖNCE NEW HOLLAND TD100D ALMAYI DÜŞÜNDÜM AMA ARASINDA ÇOK BÜRÜK KONFOR VAR
5095 M 4 TAKVİYE VE 4 VİTES AYRICA İLERİ GERİ SHUTTLE DEBRİYAJSIZ ÇAMURLIKTA ELEKTRONİK KALDIRMA İNDİRME DÜĞMESİ VAR 100 BEYGİR CİVARINDA
HİDROLİK SİSTEMİ TAMAMEN ELEKTRONİK KABİN KONFORU ÇOK YÜKSEK
TD100D KABİNİ 5095M YANINDA KÜMES GİBİ KALIYOR
TARLADA 24 LÜ 1600 KG POTİNGEN YAPTIM BU ALET ARKAYA 3 METRE SALLI
HİDROLİKLER BANAMISIN DEMEDİ,
Kaça aldınki kardeş..?

Arkaaşlar 5M Serisinin hidrolikleri gayet iyi 2800 kg kaldırma kapasitesi var.5R serisinin ise 4200 kg

Arkadaşlar dünyada 19 ülkede fabrikası var John deere ' nin montajı yapan ülke etiketini yapıştırıyor.Firma ihtiyaca bianen getiriyo traktörleri yoksa kendi sitesine bakarsanız çok büyük ve çok güçlü çok teknolojik tarım makineleri var.5085M modelini 85 hp lik traktörlerle karşılaştırmak lazım.Biz 35 yıldır John deere kullanıyoruz.Çok memnunuz.Yeni revizyon oldu motoru yataklar krank ilk günkü gibi, debriyaj balatası hala yepyeni frenleri de öyle Alırken evet fiyatı yerli traktörlere bakınca biraz yüksek ama vitesleri kullanım kolaylığı sürücüsünü yormaması sürpriz arızalar vermemesi sağlam olması.Şunu diim John deere bir bütün olarak traktörünü üreten nadir firmalardan biri.Amacım ürünü tanımanız içindir.özellikle John deere 2009 sonrası üretilen traktörlerde büyük bi gelişime gitti motorlar şanzumanlar kabinler ve hidrolik sistemlerde biraz geçmiş modellerine bakarsanız hemen anlaşılıyo.Bir güzelliği daha var türkiyede John deere aracı bi distribütör olmadan yedek parça ve traktörleri kendi getiriyo bayilere veriyor.Ben orta ve küçük çiftçi için M modeli çok ideal.R serisi çok konforlu motorları hacim olarak M serisi ileaynı ama commrail enjeksiyon sistemli motorları var ve şanzuman çok daha gelişmiş.uzun süre traktörün üzerinde zaman geçirenler için ideal tabiiki kaliteyi ucuza alamıyoruz :) biraz yüksek fiyatları

5085 5625 ' ın evrim geçirmiş hali daha teknolojık daha konforlu fakat kaldırma kapasitesi ve hıdrolık sorunlarının olduguna bende bızzat kullanıcısının agzından dınledım.. 5R serisine bütçesi yetmeyenler için alternatif olan 5085-5095 tercıh edılıyor ozellıkle meksika montajı JD ' kullanıcıları 5625-5725 memnun olmayanlar tercıhlerını 5085-5095 ' den yana kullanıyorlar.1 Hafta önce, 5085 girdi köye henuz incelemedım ilerleyen zamanlardaa bırlıkte çalışma fırsatımızda olucak, daha saglıklı sonucları gorucez.

ÇOK SIKI PAZARLIK YAPTIK CANLI PARA 90 MİLYARA ALDIK

AMA SINIFINDA ÇOK KALİTE TRAKTÖR

John deere M serisi 85 ve 95 bg deki traktörler ile karşılaştırıldığında konum olarak gayet güzel duruyor 16 ileri 16 geri şanzumanı 2400 kg kaldırma kapatisesine sahip hidrolikleri 4.5 litrelik 4 pistonlu turbo+intercoaler a sahip viskosfanlı motoru var sessiz ve ferah bi kabini bulunmakta ve ayrıca yolcu koltuğununda olması çokiyi düşünülmüş işyerinden bi arkadaşım almıştı beraber epey bi zaman nımız geçti traktör gerçekten çok iyi. Malzeme kalitesi olsun işçilik olsun 1 nci sınıf yerli üretimler de bu seviyeye gelse keşke