PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Anketleri
Kaç saatte, motor yağı değişimi motor ömrünü uzatır?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="nabolant" data-source="post: 656470" data-attributes="member: 21886"><p><strong>Ynt: Kaç saatte, motor yağı değişimi motor ömrünü uzatır?</strong></p><p></p><p>normal koşullarda motor üreticisinin dediği saatte değiştirmek lazım daha önce değişim bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum. yağ ömrü yakıt ile dogrudan ilgilidir yağın görevi silindir içindeki yağlamayı sağlamak,sogutmaya yardımcı olmak ve oluşan kurumları temizlemektir,şimdi kullanılan eurodizel lerdeki kükürt oranı eski kırsal mazota göre 140 kat azalmıştır dolayısıyla kükürtün yanmasıyla oluşan yağı ve silindir kenarlarını bozan maddeler çok ciddi orandan azalmış bulunmakta,biz eskiden mf 240 ın yağını 100 saatte değiştirirdik şimdi 200 saatte zaten fabrikanın tavsiyesi de o şekilde ,3060 ise 250 satte kitabına göredeğiştiriyorum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nabolant, post: 656470, member: 21886"] [b]Ynt: Kaç saatte, motor yağı değişimi motor ömrünü uzatır?[/b] normal koşullarda motor üreticisinin dediği saatte değiştirmek lazım daha önce değişim bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum. yağ ömrü yakıt ile dogrudan ilgilidir yağın görevi silindir içindeki yağlamayı sağlamak,sogutmaya yardımcı olmak ve oluşan kurumları temizlemektir,şimdi kullanılan eurodizel lerdeki kükürt oranı eski kırsal mazota göre 140 kat azalmıştır dolayısıyla kükürtün yanmasıyla oluşan yağı ve silindir kenarlarını bozan maddeler çok ciddi orandan azalmış bulunmakta,biz eskiden mf 240 ın yağını 100 saatte değiştirirdik şimdi 200 saatte zaten fabrikanın tavsiyesi de o şekilde ,3060 ise 250 satte kitabına göredeğiştiriyorum [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Anketleri
Kaç saatte, motor yağı değişimi motor ömrünü uzatır?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt