kalk köyümüze gidelim :)

Ynt: kalk köyümüze gidelim :)

Dün KOCAELİ ne gittik üniversite kaydı için .
Büyük şehirlerin trafiği kalabalığı trafikte sabırsız tahammülsüz şöförleri delirtir insanı.
Köyümüzün çamurlu tozlu yolları cennet gibi geliyor bizlere alıştık sessizlik ve sakinliğe.
Bir gün duramadım akrabalarımız var kalın dediler , hayvanlarımı özledim kedilerimi özledim.
İsteyen yaşasın be hiç sevmiyorum büyük şehirleri, yüce mevlam düşermesin .

Ynt: kalk köyümüze gidelim :)

ismail_17 link=topic=77471.msg916124#msg916124 date=1409726866' Alıntı:
Dün KOCAELİ ne gittik üniversite kaydı için .
Büyük şehirlerin trafiği kalabalığı trafikte sabırsız tahammülsüz şöförleri delirtir insanı.
Köyümüzün çamurlu tozlu yolları cennet gibi geliyor bizlere alıştık sessizlik ve sakinliğe.
Bir gün duramadım akrabalarımız var kalın dediler , hayvanlarımı özledim kedilerimi özledim.
İsteyen yaşasın be hiç sevmiyorum büyük şehirleri, yüce mevlam düşermesin .

Hocam ben köye gideyim yerleşeyim, hayvancılık yaparım diyorum. Sonra oturup hesap yapıyorum:

Arazi almaya kalktım diyelim: Dönümü en aşağı 5000 TL düzgün bir arazi. 10 Dönüm alsam... Etti mi sana 50000 TL

Ev yapmaya kalktım diyelim oraya, biraz da düzgün olsun: 150000 TL

Besicilik yapalım dedik, yemliği, açık besisi cartu curtu 30 bin

Hayvan aldık 20 tane tanesi 2000-2500 arası hadi de 45000 TL

Arpayı, buğdayı, dane mısırı, falanı filanı aldık kendi pelet yemimi yapayım dedim, onların toplu alımı, silaj toplu alımı...

Traktör alayım dedim ohhh o da bir yandan :)

Ben ne yapayım :D