PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Karacabey Merinosu mu yoksa Sakiz mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kandemir_06" data-source="post: 1219590" data-attributes="member: 77697"><p>Bence merinos iyi. Merinos etcidir. Ikizlik sürü icinde elitleştirme çalışmalariyla yükseltilebilir mesela hep ikiz üçüz eşi kuzular damızlık bırakilirsa sürü icinde ikizlik artar 100 koyundan 180 190 kuzu alır hale gelebilirsiniz. Merinos dayanıklıdır da ben yanlış bilmiyosam sakız soğuğa pek gelemiyomuş. Sakız etciden ziyade sütcü. Merinos para da ediyor gecen bandırmada koç ihalesi oldu merinos koçlar açık artırmaya çıktı bursadan biri 7200 tl ye izmirden biri 5700 tl ye koç almış senin sürün de genetik olarak iyilerse bu fiyatlar kadar uçmasa da sende iyi paralara damızlık koyun satabilirsin. Yerlilerde kim ne besliyor diye bakma ben ankaralıyım ankarada herkes akkaraman besler senede bir tek kuzu alır ikizlik az tek iyi tarafı biraz iri dolayısıyla etli biraz da sorunsuz kötu mera ve hastalıklara karsı performanslı başka bi esprisi yok verim vermiyor. Merinos iyidir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kandemir_06, post: 1219590, member: 77697"] Bence merinos iyi. Merinos etcidir. Ikizlik sürü icinde elitleştirme çalışmalariyla yükseltilebilir mesela hep ikiz üçüz eşi kuzular damızlık bırakilirsa sürü icinde ikizlik artar 100 koyundan 180 190 kuzu alır hale gelebilirsiniz. Merinos dayanıklıdır da ben yanlış bilmiyosam sakız soğuğa pek gelemiyomuş. Sakız etciden ziyade sütcü. Merinos para da ediyor gecen bandırmada koç ihalesi oldu merinos koçlar açık artırmaya çıktı bursadan biri 7200 tl ye izmirden biri 5700 tl ye koç almış senin sürün de genetik olarak iyilerse bu fiyatlar kadar uçmasa da sende iyi paralara damızlık koyun satabilirsin. Yerlilerde kim ne besliyor diye bakma ben ankaralıyım ankarada herkes akkaraman besler senede bir tek kuzu alır ikizlik az tek iyi tarafı biraz iri dolayısıyla etli biraz da sorunsuz kötu mera ve hastalıklara karsı performanslı başka bi esprisi yok verim vermiyor. Merinos iyidir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Karacabey Merinosu mu yoksa Sakiz mi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt