PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Karacabey Merinosu mu yoksa Sakiz mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kandemir_06" data-source="post: 1230023" data-attributes="member: 77697"><p>Selamaleküm hocam öncelikle Hayırlı uğurlu olsun. Neden ithal tercih ettiniz? Açıkçası ithal koyun benim de üzerine kafa yorduğum ancak mantıklı bulamadığım bir iş yerli merinoslarımız varken. Şimdi bandırma merinosumuz karacabey merinosumuz polatlı merinosumuz ülkemiz icin daha uyumlu hale getirilmiş ırklardır. Ötekiler hakkında pek bilgim olmasa da polatlı merinosu %85 alman et merinosu %15 akkaraman kangal genine sahiptir. Akkaraman çok dirayetli dayanıklı mera kabiliyeti yüksek ayaklı et verimi yüksek bir ırktır merinosla birlesince dört dörtlük bir ırk ortaya çıkmıştır Türk çiftçisi için bir numaralı hayvan olacak bir hayvandır. İyi bakıldığında 100 koyundan 160 kuzu alabilir kuzuları 4 aylıkken 22-25 kg karkasla kesebilirsiniz. Sizde araştırmalar yapıp almıssınızdır muhakkak siz neyi cazip buldunuz ithal getirdiniz? Merinolandshafların yerli merinoslarımızdan sizin gördüğünüz + ları nelerdir? Özür dileyerek soruyorum koyunun tanesi kaça geldi ve geldiginde gebemiydi?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kandemir_06, post: 1230023, member: 77697"] Selamaleküm hocam öncelikle Hayırlı uğurlu olsun. Neden ithal tercih ettiniz? Açıkçası ithal koyun benim de üzerine kafa yorduğum ancak mantıklı bulamadığım bir iş yerli merinoslarımız varken. Şimdi bandırma merinosumuz karacabey merinosumuz polatlı merinosumuz ülkemiz icin daha uyumlu hale getirilmiş ırklardır. Ötekiler hakkında pek bilgim olmasa da polatlı merinosu %85 alman et merinosu %15 akkaraman kangal genine sahiptir. Akkaraman çok dirayetli dayanıklı mera kabiliyeti yüksek ayaklı et verimi yüksek bir ırktır merinosla birlesince dört dörtlük bir ırk ortaya çıkmıştır Türk çiftçisi için bir numaralı hayvan olacak bir hayvandır. İyi bakıldığında 100 koyundan 160 kuzu alabilir kuzuları 4 aylıkken 22-25 kg karkasla kesebilirsiniz. Sizde araştırmalar yapıp almıssınızdır muhakkak siz neyi cazip buldunuz ithal getirdiniz? Merinolandshafların yerli merinoslarımızdan sizin gördüğünüz + ları nelerdir? Özür dileyerek soruyorum koyunun tanesi kaça geldi ve geldiginde gebemiydi? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Karacabey Merinosu mu yoksa Sakiz mi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt