PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Kira sözleşmesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="saltay" data-source="post: 1177858" data-attributes="member: 55955"><p>çiftçi kayıt sistemi için soruyorsanız ölen kişinin çocukları tarafından her hangi bir itiraz olmadığı müddetçe sizin kira süresi bitimine kadar kullanmanız da bir sakınca yoktur. Ama ben işimi sağlam yapmak istiyorum derseniz de yeni kira sözleşmesi yapabilirsiniz.</p><p></p><p>konu ile ilgili daha detaylı açıklama 2014/1 sayılı çks genelgesi 35,madde de yapılmaktadır.</p><p></p><p>Kira sözleşmesine konu arazilerin ÇKS kayıtları, sözleşmenin feshi veya sözleşmede</p><p>belirtilen sürenin sonuna kadar devam edecektir, Bilindiği üzere kira sözleşmeleri</p><p>taraflardan birinin ölümüyle kendiliğinden sona eren sözleşmeler olmayıp, mirasçılar</p><p>mirasın edinilmesinden doğan fesih haklarını kullanmadıkları takdirde Medeni Kanun</p><p>ve Borçlar Kanunu düzenlemeleri gereğince sözleşme kira sözleşmesinde belirtilen</p><p>sürenin bitim tarihine kadar devam etmektedir. Bu bağlamda, kira sözleşmelerine</p><p>dayanılarak kullanılan arazilerde, kiraya veren hissedar/malik sözleşme yapıldıktan</p><p>sonra vefat etmiş olsa dahi mirasçılar sözleşme fesih haklarını kullanmamışlar ise bu</p><p>araziler sözleşme bitimine kadar kiracı adına ÇKS' ye kaydedilebilecektir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="saltay, post: 1177858, member: 55955"] çiftçi kayıt sistemi için soruyorsanız ölen kişinin çocukları tarafından her hangi bir itiraz olmadığı müddetçe sizin kira süresi bitimine kadar kullanmanız da bir sakınca yoktur. Ama ben işimi sağlam yapmak istiyorum derseniz de yeni kira sözleşmesi yapabilirsiniz. konu ile ilgili daha detaylı açıklama 2014/1 sayılı çks genelgesi 35,madde de yapılmaktadır. Kira sözleşmesine konu arazilerin ÇKS kayıtları, sözleşmenin feshi veya sözleşmede belirtilen sürenin sonuna kadar devam edecektir, Bilindiği üzere kira sözleşmeleri taraflardan birinin ölümüyle kendiliğinden sona eren sözleşmeler olmayıp, mirasçılar mirasın edinilmesinden doğan fesih haklarını kullanmadıkları takdirde Medeni Kanun ve Borçlar Kanunu düzenlemeleri gereğince sözleşme kira sözleşmesinde belirtilen sürenin bitim tarihine kadar devam etmektedir. Bu bağlamda, kira sözleşmelerine dayanılarak kullanılan arazilerde, kiraya veren hissedar/malik sözleşme yapıldıktan sonra vefat etmiş olsa dahi mirasçılar sözleşme fesih haklarını kullanmamışlar ise bu araziler sözleşme bitimine kadar kiracı adına ÇKS' ye kaydedilebilecektir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Kira sözleşmesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt