Kiraz üreticisini üzdü...

Kirazıyla meşhur komşu nahiyemiz Gümüşsu Kasabası.Son günlerde havaların yağışlı gitmesinden dolayı kirazlarda %40 lara varan bir verim kaybı (yarılma) oldu.birde üstüne üstlük yeterli alıcı gelmediğinden dolayı fiyatlar taban yaptı.12 haziran cumartesi günü sabahtan 2,5-3 liraya satılan ihracat kirazı akşam saatlerinde 2 liraya kadar düştü.iç piyasa 1,5 ile 1 lira arasında değişiyor.çiftçinin beklentisi geçmiş yıllar daki fiyat olan 2-3 lira iç piyasa 4-5 lira ihracat kirazı fiyat idi.çiftçinin morali bozuk.%40 verim kaybı ve yarı yarıya fiyatlardan dolayı.toplanan ve tasnif edilen kiraz işçi parasını kurtarmıyormuş.umarım ileriki günlerde yeterli alıcı gelir ve fiyatlar normale döner.

Ynt: Kiraz üreticisini üzdü...

aynn burdada kiraazlar da çatlama ve hafif bi çürüme tarzı bişeyler olmaya başladı bkalım hayırlısı ;)

Konun uzmanından duymadım.Ancak kahvede kalsiyum atıldı mı çatlamazmış diyorlar.benim kirazım olmadığı için çok ilgili değilim.

benımde yok kirazda bölgede bayahı war meyve herkesden duydugum kadarıyla ama ilaç fln yinede zarar olanlar war :)
ali_kockaya link=topic=32683.msg280387#msg280387 date=1276456660' Alıntı:
Konun uzmanından duymadım.Ancak kahvede kalsiyum atıldı mı çatlamazmış diyorlar.benim kirazım olmadığı için çok ilgili değilim.