PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Erkunt
Videolar (Alıntılar)
kısmet 55 yakıt testi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ceya023" data-source="post: 237385" data-attributes="member: 2401"><p><strong>Ynt: kısmet 55 yakıt testi</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>firari11 evet yeterli.. zaten ali abiden benim dedigime paralel şeyler söylüyor.. bu cevap sana verilmiş dikkat edersen..</p><p>yanlız sorumun cevabını sen vereceksin :'ustana sor bakalım rölantide çalışmasının nasıl bi zararı var merak ettim açıklaması nedir acaba..?? '</p><p> buna cevap alamadım daha..</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p> ali bey, gayet güzel açıklamıssınız fakat sana şu konuda katılmıyorum.. düşük devirde yaglama problemi olmaz diye düşünüyorum. çünkü yag akışkan bi sıvıdır bildigimiz üzre sonucta hızlı hareketlerde yaglanma tam zamanında olmaya bilir.. dogal olaraka yuksek devirde tam bi yaglanma herzaman olmaya bilir buda aşınmayı dogurur .. örnegin yuksek devirli traktörler çok daha erkn revizyona gelir.. etrafımızdaki taksilere bakarakta anlayabiliriz bunu taksilerde kullanılan motor yuksek devirli dizeldir ve taksilerin ömru 2-3 yılda doluyor traktörü 20 yıl kullanıyorsun.. herzaman düşük devir de (traktörün bogulmasını kast etmiyorum rahat calıştıgı düşük devirler) daha iyi bi yaglamanın olacagı kanısındayım.. yuksek devirde kullanılan yagın akışkanlıgına göre tam yaglama herzaman yapamaya bilir.. misal traktör yeni çalıştırıldıgında yaglama tam olmadıgı için gaz verilmeden 4-5 dakka çalıştırıyoruz..eger yaglama gaz verilerek yapılsaydı ozaman çalıştırır çalıştırmaz tam gaza yuklenilirdi .. belli bi sure rölantide çalıştırılarak yagın ısınmasını ve akışkanlıgının artması sağlanırki daha iyi yaglama yapsın soguk yagın akışkanlıgı azdır.... ayrıca 1400 devir öyle çok düşük bi devirde degildir.. maximum 2300 deviri buluyor zaten</p><p></p><p>perkins in muhendisleri 1400 devir en verimli devridir diye test etmiş artık motoru tasarlayan adam yaglamasını saglıgını da düşünmüştür..</p><p></p><p><strong><span style="color: #d70000">torkun maksimum olduğu devir , turbonun sağlıklı birşekilde maksimum basıncı elde ettiği devirdir</span></strong></p><p></p><p></p><p> </p><p></p><p>hayır arkadasım üsttede acıklamıştım erkuntların maximum torku 14gaz da zaten .. hıza gelince bi sürü vites secenegi var pullukta 8 tane ayrı vitesle calışabilirsin.. bu acıdan hız konusunda problem olmaz.. diger traktörler gibi 2-3 vites arasında sınırlı kalmıyorsun.. 1 vitesten daha hızlı pulluk vitesi olmuyor diger traktörtlerde servetteyse 3-4 tane daha hızlı vites secenegi var.. dogal olaraka diger traktörlerde gaz basarak hızlanıyorsun ama erkuntta buna gereke yok rahat cekiyorsa vites yukseltim hızlanabilirsin.. yakıt ekonomisini en cok şanzuman etkiler..</p><p>rölantide bile çekiyor 14 gazda bogulmaz merak etmeyin ben kullanıyorum 14 gaz cok bile geliyor..12 gazla bile sürdügüm duz tarlaları.. çok rahat çalışıyor motor zorlanmıyor.. ama erkuntu tumosanla ve fiatla karıştırmayın yada mf ile onların max torkları verdigi vites aralıkları daha yuksek ve vites secenegi iş için daha az.. dolayısıyla gaza yuklenip yakıt yakıyorsunuz.. işte bu alışkanlıgı unutamayan erkunt kullanıcılarıda bastıkca basıyor ve sonra erkunt cok yaktı diyor.. önce traktörü dogru kullanmayı ögrenmek gerek.. yuksek torklu düşük devirli bi motoru var..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceya023, post: 237385, member: 2401"] [b]Ynt: kısmet 55 yakıt testi[/b] firari11 evet yeterli.. zaten ali abiden benim dedigime paralel şeyler söylüyor.. bu cevap sana verilmiş dikkat edersen.. yanlız sorumun cevabını sen vereceksin :'ustana sor bakalım rölantide çalışmasının nasıl bi zararı var merak ettim açıklaması nedir acaba..?? ' buna cevap alamadım daha.. ali bey, gayet güzel açıklamıssınız fakat sana şu konuda katılmıyorum.. düşük devirde yaglama problemi olmaz diye düşünüyorum. çünkü yag akışkan bi sıvıdır bildigimiz üzre sonucta hızlı hareketlerde yaglanma tam zamanında olmaya bilir.. dogal olaraka yuksek devirde tam bi yaglanma herzaman olmaya bilir buda aşınmayı dogurur .. örnegin yuksek devirli traktörler çok daha erkn revizyona gelir.. etrafımızdaki taksilere bakarakta anlayabiliriz bunu taksilerde kullanılan motor yuksek devirli dizeldir ve taksilerin ömru 2-3 yılda doluyor traktörü 20 yıl kullanıyorsun.. herzaman düşük devir de (traktörün bogulmasını kast etmiyorum rahat calıştıgı düşük devirler) daha iyi bi yaglamanın olacagı kanısındayım.. yuksek devirde kullanılan yagın akışkanlıgına göre tam yaglama herzaman yapamaya bilir.. misal traktör yeni çalıştırıldıgında yaglama tam olmadıgı için gaz verilmeden 4-5 dakka çalıştırıyoruz..eger yaglama gaz verilerek yapılsaydı ozaman çalıştırır çalıştırmaz tam gaza yuklenilirdi .. belli bi sure rölantide çalıştırılarak yagın ısınmasını ve akışkanlıgının artması sağlanırki daha iyi yaglama yapsın soguk yagın akışkanlıgı azdır.... ayrıca 1400 devir öyle çok düşük bi devirde degildir.. maximum 2300 deviri buluyor zaten perkins in muhendisleri 1400 devir en verimli devridir diye test etmiş artık motoru tasarlayan adam yaglamasını saglıgını da düşünmüştür.. [b][color=#d70000]torkun maksimum olduğu devir , turbonun sağlıklı birşekilde maksimum basıncı elde ettiği devirdir[/color][/b] hayır arkadasım üsttede acıklamıştım erkuntların maximum torku 14gaz da zaten .. hıza gelince bi sürü vites secenegi var pullukta 8 tane ayrı vitesle calışabilirsin.. bu acıdan hız konusunda problem olmaz.. diger traktörler gibi 2-3 vites arasında sınırlı kalmıyorsun.. 1 vitesten daha hızlı pulluk vitesi olmuyor diger traktörtlerde servetteyse 3-4 tane daha hızlı vites secenegi var.. dogal olaraka diger traktörlerde gaz basarak hızlanıyorsun ama erkuntta buna gereke yok rahat cekiyorsa vites yukseltim hızlanabilirsin.. yakıt ekonomisini en cok şanzuman etkiler.. rölantide bile çekiyor 14 gazda bogulmaz merak etmeyin ben kullanıyorum 14 gaz cok bile geliyor..12 gazla bile sürdügüm duz tarlaları.. çok rahat çalışıyor motor zorlanmıyor.. ama erkuntu tumosanla ve fiatla karıştırmayın yada mf ile onların max torkları verdigi vites aralıkları daha yuksek ve vites secenegi iş için daha az.. dolayısıyla gaza yuklenip yakıt yakıyorsunuz.. işte bu alışkanlıgı unutamayan erkunt kullanıcılarıda bastıkca basıyor ve sonra erkunt cok yaktı diyor.. önce traktörü dogru kullanmayı ögrenmek gerek.. yuksek torklu düşük devirli bi motoru var.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Erkunt
Videolar (Alıntılar)
kısmet 55 yakıt testi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt