PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Köyde sıfır masraf otlanma alanı çok sizce sütçülük mü besi mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="attismail" data-source="post: 1292204" data-attributes="member: 43376"><p>Hic bir iste sifir maliyet diye birsey yoktur..otlak alan evet buyuk avantaj. Karı arttirabilir..neticede canli bir varlikla ugrasacaksiniz..hastaligi var, takibi var, buzagilamasi var..kisin yemi samani bakimi var..yapilmayacak bir is degil elbette..ekmek yiyeceksen bebek gibi cocuk gibi hayvanina bakacaksinki oda cebine baksin..bizim bir tanidik var..koylerinin meralari hem kiralik hemde genis ve guzel otlaklara sahip..adam sadece buzagi isi yapiyor..oyle sutle felan ugrasmiyor..yaylada buzagi doyana kadar sutu iciyormus..aslinda dogal hayati hayvanin boyle..montofon, melez bircok cinsi var. Et kutle hangi hayvan iyiyse o cinsi tercih etmek lazim..lakin arazide patikada yada egimde rahat otlanacak cins bana sorarsaniz montofon kirmasi, anadolu ırkı, bide simental..baska cinsi bilmiyorum, vardir baska cinste..soguga kuraga her ortama dayaniklilar..nerde su var nerde ot var hepsini ogrenip sabah yayladan cikarlar ikindi vakti tekrar donerler..cooook oyle yaylacilik yapan gordum, cocukken gibta ile o hayvanlarin donusunu seyrederdim.akilli insan gibi davranirlardi..cebe iyi kar biraksin sadece bu isle ugrasacam derseniz bilmiyorum ama 50 adet inek saglam kar getirebilir..sermaye temini ve rizikoyu artik siz bilirsiniz..tabi direk 50 adet goze buyuk gelir..neticede yavas yavas olacak sey bunlar..direk 50 adet almakta buyuk butce ve risk..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="attismail, post: 1292204, member: 43376"] Hic bir iste sifir maliyet diye birsey yoktur..otlak alan evet buyuk avantaj. Karı arttirabilir..neticede canli bir varlikla ugrasacaksiniz..hastaligi var, takibi var, buzagilamasi var..kisin yemi samani bakimi var..yapilmayacak bir is degil elbette..ekmek yiyeceksen bebek gibi cocuk gibi hayvanina bakacaksinki oda cebine baksin..bizim bir tanidik var..koylerinin meralari hem kiralik hemde genis ve guzel otlaklara sahip..adam sadece buzagi isi yapiyor..oyle sutle felan ugrasmiyor..yaylada buzagi doyana kadar sutu iciyormus..aslinda dogal hayati hayvanin boyle..montofon, melez bircok cinsi var. Et kutle hangi hayvan iyiyse o cinsi tercih etmek lazim..lakin arazide patikada yada egimde rahat otlanacak cins bana sorarsaniz montofon kirmasi, anadolu ırkı, bide simental..baska cinsi bilmiyorum, vardir baska cinste..soguga kuraga her ortama dayaniklilar..nerde su var nerde ot var hepsini ogrenip sabah yayladan cikarlar ikindi vakti tekrar donerler..cooook oyle yaylacilik yapan gordum, cocukken gibta ile o hayvanlarin donusunu seyrederdim.akilli insan gibi davranirlardi..cebe iyi kar biraksin sadece bu isle ugrasacam derseniz bilmiyorum ama 50 adet inek saglam kar getirebilir..sermaye temini ve rizikoyu artik siz bilirsiniz..tabi direk 50 adet goze buyuk gelir..neticede yavas yavas olacak sey bunlar..direk 50 adet almakta buyuk butce ve risk.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Köyde sıfır masraf otlanma alanı çok sizce sütçülük mü besi mi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt