PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Köyde sıfır masraf otlanma alanı çok sizce sütçülük mü besi mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Murat doğan" data-source="post: 1292506" data-attributes="member: 84451"><p>Abi öncelikle teşekkür ederim bilgilerin için gerçeği söylemek gerekirse bizim burada maliyet çok düşük otlak alan değil 100 ineğe 500 ineğe de yeter köyümüzün etrafı 20 bin dönümün aşağısında değil etrafı komple otlak alan kışın tek artı masraf oluyor 2 3 ay sert geçtiği için hayvanlar otlanamıyor fazla o yüzden otlağa salıp artı yem saman veriyorlar diye gördüm ben saf simental düşünüyorum olduğum yer Şırnak kışları fazla sert değil okadar yazları da 35 40 derece gibi ama dediğim gibi iklimi çok kötü değil otlak alan da çok çok fazla bize ait tek 2 bin dönüm arazimiz var ben süte yöneldim çünkü peynir tüccarları kapış kapış alıyor peynir kız kardeşlerim var peyniri onlara yada eşime yaptırıcam simental gebe alıp doğum dan sonra dişleri satıp erkekleri de 6 ay gibi besiye çekip öyle satıcam dişlerin parasıyla tekrar gebe inek alıcam öyle çoğaltmayı düşünüyorum bu bi yana bizim burda peynirin kilosu 14 liraya kapış kapış gidiyor kimse süt direk satmıyor mandıra falan yok peynir yapıyorsun çarşıda tüccara veriyorsun direk sana peşin parajı veriyor gidiyorsun saf simental gebe fiyatları nedir acaba tahmini gebe şekilde bide tarla da ne ekebiliirm hayvanlar için ekilcek arsam çok var artı köyde ne ekebiliirm elden çıkarabiliceğim açıkçası istekliyim hem biyerlere gelebilmek için hemde annem kanser hastası Allaha şükür dairelerimix vwr amaa kuyuyu doldurmwyınca su biter günlük 400 lira hastane masrafı veriyoruz benim şuan 70 80 bin arası bir bütç3m var</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Murat doğan, post: 1292506, member: 84451"] Abi öncelikle teşekkür ederim bilgilerin için gerçeği söylemek gerekirse bizim burada maliyet çok düşük otlak alan değil 100 ineğe 500 ineğe de yeter köyümüzün etrafı 20 bin dönümün aşağısında değil etrafı komple otlak alan kışın tek artı masraf oluyor 2 3 ay sert geçtiği için hayvanlar otlanamıyor fazla o yüzden otlağa salıp artı yem saman veriyorlar diye gördüm ben saf simental düşünüyorum olduğum yer Şırnak kışları fazla sert değil okadar yazları da 35 40 derece gibi ama dediğim gibi iklimi çok kötü değil otlak alan da çok çok fazla bize ait tek 2 bin dönüm arazimiz var ben süte yöneldim çünkü peynir tüccarları kapış kapış alıyor peynir kız kardeşlerim var peyniri onlara yada eşime yaptırıcam simental gebe alıp doğum dan sonra dişleri satıp erkekleri de 6 ay gibi besiye çekip öyle satıcam dişlerin parasıyla tekrar gebe inek alıcam öyle çoğaltmayı düşünüyorum bu bi yana bizim burda peynirin kilosu 14 liraya kapış kapış gidiyor kimse süt direk satmıyor mandıra falan yok peynir yapıyorsun çarşıda tüccara veriyorsun direk sana peşin parajı veriyor gidiyorsun saf simental gebe fiyatları nedir acaba tahmini gebe şekilde bide tarla da ne ekebiliirm hayvanlar için ekilcek arsam çok var artı köyde ne ekebiliirm elden çıkarabiliceğim açıkçası istekliyim hem biyerlere gelebilmek için hemde annem kanser hastası Allaha şükür dairelerimix vwr amaa kuyuyu doldurmwyınca su biter günlük 400 lira hastane masrafı veriyoruz benim şuan 70 80 bin arası bir bütç3m var [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Köyde sıfır masraf otlanma alanı çok sizce sütçülük mü besi mi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt