PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Kubota 9540 pompa ayarı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ceya023" data-source="post: 1441575" data-attributes="member: 2401"><p>Bazı 9540 traktörlerde pompa ayarı fabrika cıkısı kısık oluyor bundan ötürü hararet ve çekiş düşüklüğü oluyor. Servis ufak bir ayar yapıyor. bizdeki 9540 ta da bu ayar yapılmış 2021 çıkışlı hilo bizim ki. Çekişine diyecek yok suan yakıtta 8540 tan suan daha az garip olacak ama öyle. tek sıkıntı var ilk çalıştırmada ve ani gaz tepkisinde biraz duman oluyor ama kesiyor hemen. Bunun dışında hiç bir sıkıntı yok 5li 14inç pullukla kısa bir deneme yaptık bogulma hiç yok çekişi çok iyi kuru da denemiştik sadece biraz ek agırlık olsa daha iyi olur. 4lü 14lü yü bilmiyor hiç arkasında. Pompa ayarını servisinize sorun daha önce yapmış bilen bir pompacıda yaptırabilirsiniz. Adana da ve kocaeli de yapılıyor, ankara dada var diye biliyorum yapan. Ancak orjinal turbonuzu saklamak kaydı ile turbo basıncını artırmak için değişim yapılabilir fakat orjinal turbonuzda eleman degişimi v.s. yapanlar oluyor bunu önermiyorum takacakları turbinler muhtemelen çin malı ve kalitesiz olabilir sorun yasarsınız buna gerek yok. Ayrıca piyasada turbo satısınada dikkat edin fiyat araştırması mutlaka yapın düşünürseniz illaki. Ama ilk yapmanız gereken pompa ayarıdır.</p><p></p><p>td5 90 388nm torka sahip ile karsılaştıranlar katalog verileri çok bir anlam ifade etmiyor :denediğimiz traktör Tümosan 8185 340nm torku var ve onun yerine alındı , aradaki tork farkı 48nm ancak Traktörün şöföründen aldıgımız yorum tumosan kadar çekmiyor. Kazayagında 1.vites ile gidiyor , tümosan ve kubota m8540 2 vitesle çekiyor aynı yerde. TD5 henüz sıfır ileride açılır mı bilmem ama şuan ki performansı katalog verilerine göre uçup kaçmıyor. 1 vites daha hızlı olmasını beklerdik. Ben traktör markalarının katalog verilerine çokta guvenmiyorum, sanzıman ile uyum sonrası tekerden ölçülecek tork verisi önemlidir tüm kayıplardan sonra. kubota 6km/h -6.5kmh da en iyi çeki performası verir.</p><p></p><p>Kubota lar iki sebepten çekmez 1'i hassasiyet ayarı, diğeri pompa ayarı bu ikisini bilen usta ve bayi maalesef çok fazla yok.. Hafifliğine gelince çok agır işte lastiklerinizde bir miktar sertleşmiş ve erimişse yeterince tutunma sağlayamaz bundan dolayı çekiş çok kemikli olmaz,hassasiyette tam ayarlı degilse traktörü basmassa o zaman fark edersiniz. Yakıtıda genel kullanımda azdır daha önce denemelerimde aynı gün aynı işte muadil markalardan fazla yakmadı yeni nesillerlede denemek lazım. işinizin çogu agırsa ek agırlık atmanızı tavsiye ederim tekerlere.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceya023, post: 1441575, member: 2401"] Bazı 9540 traktörlerde pompa ayarı fabrika cıkısı kısık oluyor bundan ötürü hararet ve çekiş düşüklüğü oluyor. Servis ufak bir ayar yapıyor. bizdeki 9540 ta da bu ayar yapılmış 2021 çıkışlı hilo bizim ki. Çekişine diyecek yok suan yakıtta 8540 tan suan daha az garip olacak ama öyle. tek sıkıntı var ilk çalıştırmada ve ani gaz tepkisinde biraz duman oluyor ama kesiyor hemen. Bunun dışında hiç bir sıkıntı yok 5li 14inç pullukla kısa bir deneme yaptık bogulma hiç yok çekişi çok iyi kuru da denemiştik sadece biraz ek agırlık olsa daha iyi olur. 4lü 14lü yü bilmiyor hiç arkasında. Pompa ayarını servisinize sorun daha önce yapmış bilen bir pompacıda yaptırabilirsiniz. Adana da ve kocaeli de yapılıyor, ankara dada var diye biliyorum yapan. Ancak orjinal turbonuzu saklamak kaydı ile turbo basıncını artırmak için değişim yapılabilir fakat orjinal turbonuzda eleman degişimi v.s. yapanlar oluyor bunu önermiyorum takacakları turbinler muhtemelen çin malı ve kalitesiz olabilir sorun yasarsınız buna gerek yok. Ayrıca piyasada turbo satısınada dikkat edin fiyat araştırması mutlaka yapın düşünürseniz illaki. Ama ilk yapmanız gereken pompa ayarıdır. td5 90 388nm torka sahip ile karsılaştıranlar katalog verileri çok bir anlam ifade etmiyor :denediğimiz traktör Tümosan 8185 340nm torku var ve onun yerine alındı , aradaki tork farkı 48nm ancak Traktörün şöföründen aldıgımız yorum tumosan kadar çekmiyor. Kazayagında 1.vites ile gidiyor , tümosan ve kubota m8540 2 vitesle çekiyor aynı yerde. TD5 henüz sıfır ileride açılır mı bilmem ama şuan ki performansı katalog verilerine göre uçup kaçmıyor. 1 vites daha hızlı olmasını beklerdik. Ben traktör markalarının katalog verilerine çokta guvenmiyorum, sanzıman ile uyum sonrası tekerden ölçülecek tork verisi önemlidir tüm kayıplardan sonra. kubota 6km/h -6.5kmh da en iyi çeki performası verir. Kubota lar iki sebepten çekmez 1'i hassasiyet ayarı, diğeri pompa ayarı bu ikisini bilen usta ve bayi maalesef çok fazla yok.. Hafifliğine gelince çok agır işte lastiklerinizde bir miktar sertleşmiş ve erimişse yeterince tutunma sağlayamaz bundan dolayı çekiş çok kemikli olmaz,hassasiyette tam ayarlı degilse traktörü basmassa o zaman fark edersiniz. Yakıtıda genel kullanımda azdır daha önce denemelerimde aynı gün aynı işte muadil markalardan fazla yakmadı yeni nesillerlede denemek lazım. işinizin çogu agırsa ek agırlık atmanızı tavsiye ederim tekerlere. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Kubota 9540 pompa ayarı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt