kurbancılık


Arkadaşlar selamın aleyküm,

Kurbancılık yapmak istiyoruz. Ardahan veya Kars'tan mal alıp 1 sene İstanbul veya Trakya'da bakıp kurbanlık vermek istiyoruz. Küçük bir ahırımız var ancak yeterli değil, yem maliyetleri yüksek, arazimiz yok zaten yemi hazır almak istiyoruz. Planımız ilk sene araştırma yapıp 2020 kurban bayramı sırasında satın alıp 2021 kurban bayramında satmak. Hayvan bakmışlığımız var ancak öyle büyük sayılar değil. Maliyeti hesaplamakta zorluk çekiyoruz. Bu anlamda sizden 1 yaşında dananın 1 yıllık ortalama yem maliyetinin ne olduğunu karşılaştığımız başka ne gibi maliyetler olduğunu sizlerden öğrenmek istiyorum. Alınacak danalar 1 yaşından büyük simental kırması olacak. Maliyet durumuna göre 50-100 arası düşünüyoruz. Böyle düşünmemizin nedeni sayıyı artırdıkça bakıcı maliyetini aza indirmek.

Not: İşin içinden gelmiyoruz bu yüzden 1 yıllık bir araştırma yapacağız. Bu işe aklı olan girmez gibi yorum yapacak saygıdeğer arkadaşlar yazmazsa daha iyi olur. Etrafımda bunu söyleyen çok kişi var zaten.

Tekirdağ'da yapmak konum açısından dezavantaj ancak yem maliyetini mera ve çayır ile düşürmesinden dolayı büyük ihtimalle bu bölgede olacak.

Yardımcı olacak arkadaşlar şimdiden teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mltyusuf
Arkadaşlar selamın aleyküm,

Kurbancılık yapmak istiyoruz. Ardahan veya Kars'tan mal alıp 1 sene İstanbul veya Trakya'da bakıp kurbanlık vermek istiyoruz. Küçük bir ahırımız var ancak yeterli değil, yem maliyetleri yüksek, arazimiz yok zaten yemi hazır almak istiyoruz. Planımız ilk sene araştırma yapıp 2020 kurban bayramı sırasında satın alıp 2021 kurban bayramında satmak. Hayvan bakmışlığımız var ancak öyle büyük sayılar değil. Maliyeti hesaplamakta zorluk çekiyoruz. Bu anlamda sizden 1 yaşında dananın 1 yıllık ortalama yem maliyetinin ne olduğunu karşılaştığımız başka ne gibi maliyetler olduğunu sizlerden öğrenmek istiyorum. Alınacak danalar 1 yaşından büyük simental kırması olacak. Maliyet durumuna göre 50-100 arası düşünüyoruz. Böyle düşünmemizin nedeni sayıyı artırdıkça bakıcı maliyetini aza indirmek.

Not: İşin içinden gelmiyoruz bu yüzden 1 yıllık bir araştırma yapacağız. Bu işe aklı olan girmez gibi yorum yapacak saygıdeğer arkadaşlar yazmazsa daha iyi olur. Etrafımda bunu söyleyen çok kişi var zaten.

Tekirdağ'da yapmak konum açısından dezavantaj ancak yem maliyetini mera ve çayır ile düşürmesinden dolayı büyük ihtimalle bu bölgede olacak.

Yardımcı olacak arkadaşlar şimdiden teşekkürler.


Aleyküm Selam

Öncelikle bu işe bende çok araştırma yaparak girdim şuan da işin içerisindeyim ilk kurban senemi atlatmış bulunmaktayım. İlk sene ahırımda 40 adet kurbanlık 40 adette besilik hayvan almıştım tek sıkıntım ikisinin hesabı birbirine girmiş olması oldu.Önerim yem maliyetini minimuma çekebildiğin kadar çekmendir. Meran varsa eğer bayramdan 2 ay sonra kars ardahan ağrıdan 150-180 kg luk malları toplayıp 4-5 ay merada bakman daha sonrasından bayrama 5-6 ay kala ahıra çekip besi yapman kaar maliyetini yükseltecektir.Ben Ankarada yapıyorum bu işi çevren varsa müşteri potansiyelin varsa besici ayakta tutan kaar bırakan bir iş diyebiliriz. Benim ilk senemde 30 müşterim vardı ki acemiliğimize geldiği için çoğu kişiye söylemedik kurban işi yaptığımızı bu işte en büyük şey reklam ve hizmet. Ben gelen müşterilerime açık büfe kahvaltı çay ve kahve ikramı verdim müşterilerim bu sene 2-3 adet kurbanlık ayırdılar çok memnun kaldılar .Bi ikinci dikkat etmen gereken konu kesim olayı ben kesimhane yaptırdım mezbahane sisteminin aynısı sadece biraz daha küçük 1 saatte 10-12 hayvan kesim kapasiteli buda müşteriler tarafında çok pozitif olumlu karşılandı ve ekstra getirisi olan bişey oldu benim için. eğer aklınıza takılan tekrardan bişey olursa 0506 9791904 numaralı telefondan ararsanız yardımcı olurum burdan da takip ediyorum yazarsanız da görürüm. İnşallah hayırlı bereketli bir başlangıç olur sizin içinde.
 
Benzer Konular
A 3 916

Benzer Konular