Kuru soğan, arpacık ekimi nasıl yapılmalı

2100m2 kadar tarlamıza arpacık dikmek istiyoruz ekim makinesi yok, elle ekeceğiz fakat traktörle çizi çekmek veya sıraları belirlemek için önerilerinizi bekliyorum. Tarla uzunluğu 60mt genişlik 35mt gibi düzgün dikdörtgen şeklinde. Bereketli sezonlar olsun herkese IMG-20181202-WA0003.jpeg

aysan kültivatör ile ekim yapabilirsin 15 cm sıra arası 10 cm sıra üstü olacak şekilde ekim için eski tırmık dişlerinden çizicide yapabilirsin tırmık sehpasına geçici montajla ekimini yap..

Teşekkürler herkese, çapayla çizi çekeriz hep ama sayı uzun olunca 60mt tarlayı 4-5e parsel gibi işaretleyip bölmek ve çapayla çizi çekilip dikilse olurmu diye düşünüyorum.

bildiğimiz tırmığın en sondaki uçlarına az biraz çuval bağla biraz geniş açsın.sonra elle ekim yapın, sıra araları 15 santim falan olur herhalde, makineyle ekmeden önce böyle ekiliyordu, azda olsa hatırlıyorum, bu şekil ek hiç çapayla uğraşma, bereketli olsun.