PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
kuruot, tritikale
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="behcet arı" data-source="post: 1419598" data-attributes="member: 57589"><p>büyükbaş hayvancılıkta (etırkı ya da süt ırkı) yem sıkıntısını, ekilen arpanın, buğdayın, tritikalenin, yulafın uygun büyüme safhasında (başak verme safhasında ya da çiçeklenme safhasında) biçilerek, kurutma için hava şartları uygunsa, kurutulup, balyalanarak, kurutma şartları elverişli değilse, silajı yapılarak kaba yem sıkıntısı halledilebilir. burçak/fiğ çeşitleri ile buğdaygiller karıştırılarak ekilip, hasadı yapılabilir. ayrıca, yonca yüksek proteinli olduğu için, buğdaygil otları ile birlikte (1:1, 2:1) karıştırılarak, hem sağılan ineklere, hem etırkı (buzağı emziren) ineklere, hem de besideki kasaplık hayvanlara verilebilir.</p><p>bu kaba yemlerin yanında, enerji yemi olarak tahıllar (arpa, mısır, yemlik buğday, yulaf) kullanılabilir.</p><p></p><p>sağılan ineklerde, yüksek süt verimi için gerekli, protein soya küspesi, malt posası/arpa posası, bezelye/termiye-acı bakla gibi baklağıl tanelerinden elde edilebilir...</p><p></p><p>ineklere verilen rasyonların kaba yem kısmı, %13-15 proteinli olursa, yüksek proteinli küspe ihtiyacı (soya küspesi, pamuk küspesi, çiğit, acı bakla) azalır...</p><p></p><p>uzun vadede, sağılan ineklerin protein ihtiyacını, yerli yemlerden karşılamak gerekir. büyükbaş hayvancılıkta, ithal yeme duyulan ihtiyacın azaltılması şart...</p><p></p><p>videolardan, tahıl bitkileri yem olarak hasat edildikten sonra (erken hasat), amerikada, ikinci ürün olarak soya ekilmekte...belki bu durum eğede, akdenizde, güneydoğu anadoluda mümkün olabilir...</p><p>iç anadoluda,bir kısım ekin erken hasattan sonra (kaba-yeşilyem olarak hasat edildikten sonra), silajlık mısır ekilebilir...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="behcet arı, post: 1419598, member: 57589"] büyükbaş hayvancılıkta (etırkı ya da süt ırkı) yem sıkıntısını, ekilen arpanın, buğdayın, tritikalenin, yulafın uygun büyüme safhasında (başak verme safhasında ya da çiçeklenme safhasında) biçilerek, kurutma için hava şartları uygunsa, kurutulup, balyalanarak, kurutma şartları elverişli değilse, silajı yapılarak kaba yem sıkıntısı halledilebilir. burçak/fiğ çeşitleri ile buğdaygiller karıştırılarak ekilip, hasadı yapılabilir. ayrıca, yonca yüksek proteinli olduğu için, buğdaygil otları ile birlikte (1:1, 2:1) karıştırılarak, hem sağılan ineklere, hem etırkı (buzağı emziren) ineklere, hem de besideki kasaplık hayvanlara verilebilir. bu kaba yemlerin yanında, enerji yemi olarak tahıllar (arpa, mısır, yemlik buğday, yulaf) kullanılabilir. sağılan ineklerde, yüksek süt verimi için gerekli, protein soya küspesi, malt posası/arpa posası, bezelye/termiye-acı bakla gibi baklağıl tanelerinden elde edilebilir... ineklere verilen rasyonların kaba yem kısmı, %13-15 proteinli olursa, yüksek proteinli küspe ihtiyacı (soya küspesi, pamuk küspesi, çiğit, acı bakla) azalır... uzun vadede, sağılan ineklerin protein ihtiyacını, yerli yemlerden karşılamak gerekir. büyükbaş hayvancılıkta, ithal yeme duyulan ihtiyacın azaltılması şart... videolardan, tahıl bitkileri yem olarak hasat edildikten sonra (erken hasat), amerikada, ikinci ürün olarak soya ekilmekte...belki bu durum eğede, akdenizde, güneydoğu anadoluda mümkün olabilir... iç anadoluda,bir kısım ekin erken hasattan sonra (kaba-yeşilyem olarak hasat edildikten sonra), silajlık mısır ekilebilir... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
kuruot, tritikale
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt