PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
LAHANA YETİŞTİRİCİLİĞİ HAKKİNDA
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="illusion" data-source="post: 1420390" data-attributes="member: 56153"><p>Arpa-buğday arkasına dikilmesine dikmek kolay olay sadece çeşidi iyi ayarlamak ve kademeli dikim yapmak. Buğdayı Marmara bölgesinde tahmini 10-20Temmuz gibi kaldırdığınızı düşünürsek yerin hazırlanması vs tekrar dikimi Ağustos 5-10 arası yapacaksınızdır. Sıcaklıkla ilgili ciddi problemler oluyor diye duymuştum(sapa kalkıyorlar meyveye yatmak yerine). İşin en sıkıntı kısmı ise Kasım ayına hasat denk getiriyor olmanız. Kışlık yeşilliklerin hepsi kışın para ediyor. Kış dediğimiz ya kar yağınca ya da Şubat başı gibi genelde para bırakmaya başlıyor. Bu arada buğday veya arpayı Kasımda veya aralık 10 a kadar ekmeniz arasında hasat tarihinde çok büyük bi fark oluşturmaz taş çatlasa oynayacağı 5-6 gün. Yalnız taşıma suyuyla 1 dönümü bile yapmanız çok zor çünkü günlük 1 dönümün su ihtiyacı neredeyse günlük 8-10 mm arasında değişiyor. Haftalık nerden bakarsak bakalım 60-70 ton su gerekecektir.</p><p></p><p>Suyu olanlarında buğday arkası kışlık tercih edeceğini pek sanmıyorum gerçi. Pek karlı bi yetiştiricilik münavebesi değil bence. Onun yerine yulafı ota biçip ardından domates-karpuz-kavun-biber gibi 90-110 günlük yazlık sebzelerden ekip sonrasında tarlayı bekletip tam kışın lahana-brokoli-brüksele çekmek daha mantıklı ve karlı olacaktır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="illusion, post: 1420390, member: 56153"] Arpa-buğday arkasına dikilmesine dikmek kolay olay sadece çeşidi iyi ayarlamak ve kademeli dikim yapmak. Buğdayı Marmara bölgesinde tahmini 10-20Temmuz gibi kaldırdığınızı düşünürsek yerin hazırlanması vs tekrar dikimi Ağustos 5-10 arası yapacaksınızdır. Sıcaklıkla ilgili ciddi problemler oluyor diye duymuştum(sapa kalkıyorlar meyveye yatmak yerine). İşin en sıkıntı kısmı ise Kasım ayına hasat denk getiriyor olmanız. Kışlık yeşilliklerin hepsi kışın para ediyor. Kış dediğimiz ya kar yağınca ya da Şubat başı gibi genelde para bırakmaya başlıyor. Bu arada buğday veya arpayı Kasımda veya aralık 10 a kadar ekmeniz arasında hasat tarihinde çok büyük bi fark oluşturmaz taş çatlasa oynayacağı 5-6 gün. Yalnız taşıma suyuyla 1 dönümü bile yapmanız çok zor çünkü günlük 1 dönümün su ihtiyacı neredeyse günlük 8-10 mm arasında değişiyor. Haftalık nerden bakarsak bakalım 60-70 ton su gerekecektir. Suyu olanlarında buğday arkası kışlık tercih edeceğini pek sanmıyorum gerçi. Pek karlı bi yetiştiricilik münavebesi değil bence. Onun yerine yulafı ota biçip ardından domates-karpuz-kavun-biber gibi 90-110 günlük yazlık sebzelerden ekip sonrasında tarlayı bekletip tam kışın lahana-brokoli-brüksele çekmek daha mantıklı ve karlı olacaktır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
LAHANA YETİŞTİRİCİLİĞİ HAKKİNDA
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt