PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
LAHANA YETİŞTİRİCİLİĞİ HAKKİNDA
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hsynkky" data-source="post: 1420430" data-attributes="member: 93865"><p>Dediğiniz Gibi Çeşit Önemli. Araştırıyoruz Hala. 60-80 Günlük Olan Hibrit Cinsleri Hasat Aralığına Göre Ağustos Ayı İçinde Ekmeyi Planlıyoruz. Su İşi Bizde Taşıma Olacağı İçin Sıkıntı Olacak.Bölgede Birkaç Su Kaynağı Var. Onlarla Karşılayacağımızı Düşünüyoruz. Ekilecek Yer Kendinin İse Sondajla Çözülebilir.Ablamın Dediği Gibi Yer Kiralık Ve Susuz Olunca Bu Şekilde Bir Deneme Yapacağız.</p><p></p><p>Ben Toptancı Halinde Çalışıyorum. Son 10 Senenin İstatistiğine Bakarsak Ekim15-30 Arası İlk Karnabaharlar Hâle Satışa Gelir Ve En Yüksek Fiyat Aralığı O Zaman Oluyor.Bu Sene Ekim 15'de Biz Toptan Halde Satmak İçin Adet Bazında Fiyatı 10-12 TL Gibi Astronomik Bir Fiyatla Aldık Ve Talebi Karşılayamadık.</p><p></p><p>Bahsettiğiniz Gibi Domates Karpuz Kavun Biber Bölgemizde Yapılıyor.Gerek İşçilik Gerekse Pazarlama Konusunda Ne Bursa Ne de İzmir Kadar Şanslı Değiliz.</p><p></p><p>Konunun Başlığını Açan Arkadaşa Cevap Vermek Gerekirse Eğer Girdi Maliyetine Bakarak Eğer Pazarlamasını Sağlıklı Bir Şekilde Yapabileceksen Üretmek Her Zaman Kârlı. Örneğin Biz 10 Dönüm Bir Yerde Yapmayı Planlıyoruz. 10 Dönüm Yerden Buğday Olarak 5 Ton Buğday 200 De Saman Balyası Alsak Girdi Maliyeti Olmasa Bu Sene Toplasan 30Bin Para Kazanırız.( Buğday 5TL Balya 20 TL Üstünden Hesaplarsak.)</p><p></p><p> 10 Dönüm Yerde 12-15Bin Kök Karnabahar Yada Lahana Yetiştirilebiliyor. Kök Maliyeti 3-4 TL Olsa ( Önümüzdeki Sene Tahmini Maliyeti Bu Olur Sulama Elektrik Yakıt Gübre Sulama Borusu Vs Vs) 7-8 TL Gibi Bir Satış Fiyatı Olma Potansiyeli Var. Bu Sene Biz Toptan 6-8 TL Arası Ekim-Aralık Arası Satışını Yaptık. Aralığın Başından Beri Bulamıyoruz. Kelle Başı 2 TL Kalsa Benim Görüşüm Kalır Buğday Vs. Yetiştirmek Kadar Kârlı Bir İş Olur. Ama Dediğim Gibi Pazarlamasını Yapamayacaksan Ekmenin Hiç Mantığı Yok.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hsynkky, post: 1420430, member: 93865"] Dediğiniz Gibi Çeşit Önemli. Araştırıyoruz Hala. 60-80 Günlük Olan Hibrit Cinsleri Hasat Aralığına Göre Ağustos Ayı İçinde Ekmeyi Planlıyoruz. Su İşi Bizde Taşıma Olacağı İçin Sıkıntı Olacak.Bölgede Birkaç Su Kaynağı Var. Onlarla Karşılayacağımızı Düşünüyoruz. Ekilecek Yer Kendinin İse Sondajla Çözülebilir.Ablamın Dediği Gibi Yer Kiralık Ve Susuz Olunca Bu Şekilde Bir Deneme Yapacağız. Ben Toptancı Halinde Çalışıyorum. Son 10 Senenin İstatistiğine Bakarsak Ekim15-30 Arası İlk Karnabaharlar Hâle Satışa Gelir Ve En Yüksek Fiyat Aralığı O Zaman Oluyor.Bu Sene Ekim 15'de Biz Toptan Halde Satmak İçin Adet Bazında Fiyatı 10-12 TL Gibi Astronomik Bir Fiyatla Aldık Ve Talebi Karşılayamadık. Bahsettiğiniz Gibi Domates Karpuz Kavun Biber Bölgemizde Yapılıyor.Gerek İşçilik Gerekse Pazarlama Konusunda Ne Bursa Ne de İzmir Kadar Şanslı Değiliz. Konunun Başlığını Açan Arkadaşa Cevap Vermek Gerekirse Eğer Girdi Maliyetine Bakarak Eğer Pazarlamasını Sağlıklı Bir Şekilde Yapabileceksen Üretmek Her Zaman Kârlı. Örneğin Biz 10 Dönüm Bir Yerde Yapmayı Planlıyoruz. 10 Dönüm Yerden Buğday Olarak 5 Ton Buğday 200 De Saman Balyası Alsak Girdi Maliyeti Olmasa Bu Sene Toplasan 30Bin Para Kazanırız.( Buğday 5TL Balya 20 TL Üstünden Hesaplarsak.) 10 Dönüm Yerde 12-15Bin Kök Karnabahar Yada Lahana Yetiştirilebiliyor. Kök Maliyeti 3-4 TL Olsa ( Önümüzdeki Sene Tahmini Maliyeti Bu Olur Sulama Elektrik Yakıt Gübre Sulama Borusu Vs Vs) 7-8 TL Gibi Bir Satış Fiyatı Olma Potansiyeli Var. Bu Sene Biz Toptan 6-8 TL Arası Ekim-Aralık Arası Satışını Yaptık. Aralığın Başından Beri Bulamıyoruz. Kelle Başı 2 TL Kalsa Benim Görüşüm Kalır Buğday Vs. Yetiştirmek Kadar Kârlı Bir İş Olur. Ama Dediğim Gibi Pazarlamasını Yapamayacaksan Ekmenin Hiç Mantığı Yok. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
LAHANA YETİŞTİRİCİLİĞİ HAKKİNDA
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt