Lastik hava basıncı

Arkadaslar 9.00 16 romork lastigine kaç hava basmalıyım lastik üzerinde yazmıyor.Bide 16 yazan lastigin katımı?

Ynt: Lastik hava basıncı

Lastiğin internet sayfasında-bayisinde yük/hız endeksi vardır, bakmak lazım... 16 büyük ihtimalle katıdır.

Mesela 10 km hızla 5 ton çeken lastik hız 40 ' a çıktı mı 3 tona bile dayanamaz gibi...

Tek dingil ve 2 lastikliyse 6 tonu geçme, lastikler balon dubleks olsa 8 tonu görebilir...

Ama tek dingil 4 lastikliyse 7-8 tonu geçme...

Limitlere uymayınca ya lastik yarılır, ya jant çatlar, ya başka bişey olur... başın ağrır.

8 Tonluk Çift Dingil 900-16 Lastikli Römorklarımla 12 ' şer Tondan 70 Ton Civarında Toprak Çektim 3 Km Uzağa, Sıkıntı Olmadı... Lastik Petlas, 9 Senelik...

16 cantin boyutudur. Ben 70 basıyorum havayı römorklarda hava belli olmaz senin taşıyacağın yüke göre ayarlamalısın. 4 tonlugun havası ve 8-9 tonlugun havası ona göre olmalıdır.

Kısa güvenli mesafede limitin 2 katı da mümkün... ama işin içine hız ve aşırı vuruntu-hoplama yapacak yollar girdimi arızalar başlar...

12 pr yazıyo demekki 12 kat 70 hava bastm lastikler 12 senelik hafif çatlaklar var diye fazla basmadım

traktörde ön yükleyici olduğu için tl100 ' ün lastik basınçlarını biraz fazla yaptık ama pulluk sürümü için uygun hale getirmem lazım TL 100 lastik basınçlarını bilen var birisi yazabilir mi? rica etsem