Mars’ta tarla açma rüyası

LOS ANGELES - Mars’ta yaşam olduğu hayalleri ve toprağının kuşkonmaz, bezelye, şalgam yetiştirmeye elverişli olduğu tahminleri, gezegende toprağı inceleyen Phoenix adlı robotun son bulgularıyla suya düştü. Zira toprakta roket yakıtında kullanılan, potansiyel olarak ölümcül bir zehir olan perklorat tespit edildi. Phoenix geçen hafta Mars’ta kesin olarak su izi bulmuştu. Ancak son incelemede ortaya çıkan oksitleyici madde perklorat, belli koşullar altında insanlara zarar veriyor ve toprakta bulunmuş olması, Mars’ın yaşama şu ana dek sanıldığından çok daha az elverişli olduğu anlamına geliyor. İlk araştırmalarında, gezegende Dünya’dakine benzer bir toprağa rastlandığını söyleyen Phoenix’in şef araştırmacısı Peter Smith, son incelemelerde toprağın kimyasında, Dünya’dakine benzemeyen özellikler görüldüğünü anlattı. Dünya’da doğal halde bazen toprak ve yerüstü sularında bulunan perklorat, havai fişek ve diğer patlayıcı maddelerde de kullanılıyor.

(Alıntı)

Ynt: Mars’ta tarla açma rüyası

cubuklu06 link=topic=14475.msg158487#msg158487 date=1235426891' Alıntı:
haklısın Hüseyin abi hem ben Mars ' a benim 266 yı nasıl çıkarıyım :)
massey orda bir şube açar yaw :D :D :D :D :D :D
adı da MM MASSEY MARS
not ama orda yer çekimi az olduğundan burda 20 ton gelen orda 2 ton belki zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

Ynt: Mars’ta tarla açma rüyası

babamın oturmuş marstaki tarlalardaan dönüme ortalama 400 kg aldık dünyadakilerden de 300 kg aldık marstakini masrafa çıksak, dünyadakinin yarısını da hayvanlara yedirsek kalanı da satsak.....

şeklinde hesap yaptığını hayal bile edemiyorum...

'tüm kuşları öptün de bi leylek mi kaldı' diye bi söz vardır, teşbihte hata olmazmış, bu da o hesap, dünyadaki tarlaları hallettik de mars kaldı..

kesin amerikalıların işidir....
....
düşünsenize komşuya gidip:

uzay mekiğinizi babam istiyo marsa tarla bakmaya gidicek, bizimkinin nükleer reaktörü bozuldu da....

dediğinizi...

olur mu olur...
...