meyvelerin illaçlanması

selam arkadaşlar. ben ığdırda kaysı ve elma yetiştiriyorum , elma ağacının çok illaç kullanmak gerekli malum hertürlü mücadelede elma hassas. geçen gün bir sitede okudum tarım illaclama suyunun ph ' sının 5,5 ile 6,5 olması gerekliymiş , eger bu sekilde olmaz ise 7 ve uzeri olursa tarım illacları etkisini cok düşürüyormuş 21 günlük ilacın etkisi 1-2 saate düşüyormuş. suyun ph ' sınıda sitrik asitle düşürmek mümkünmüş bu şekilde yapan varmı bilgilerinide benimle paylaşırsa sevinirim. teşekkürler
 
Ynt: meyvelerin illaçlanması

sitrik asit kullanımı oluyorr oda malıyetı düşük oldu için sen genede pıyasadakı kalıtelı yayıcı yapıştırıcı ve ph düzenleyici ürünlerden kullan en güzel sonucu böyle alırsın
 
Ynt: meyvelerin illaçlanması

maliyette onemli tabiki malum çifciler olarak girdilermiz fazla. sitrik asitin zararı yoksa ben denemek istiyorum, çünki bu yıl elmalara illacını hiç kacırmama rağmen yanak kurdu düştü biraz araştırdım ve bu yontem işe yarar gibi gozukuyor. burada ziraatçiler 100cc. illac atmam gereken yere 150cc. at bişe kalmaz diyor denedik sonuç hüsran. eğer bu konuda deneyimi olanlarda varsa yardımını bekliyorum.
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt